در نخستین روز از کار خود به عنوان سخنگوی وزارت بهداشت ایران، سیما سادات لاری اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۰۹۵ مورد تازه ابتلا به کرونا در کشور شناسایی شده و به این ترتیب شمار رسمی مبتلایان به ۱۷۵ هزار و ۹۲۷ نفر رسید.
خانم لاری که ظهر روز سهشنبه، ۲۰ خرداد، از شبکه خبر تلویزیون ایران، آمار رسمی مربوط به کرونا در ایران را ارائه میکرد، همچنین گفت طی ۲۴ ساعت گذشته، ۷۴ نفر دیگر نیز بر اثر کرونا جان باختند.
بر اساس اظهارات وی، به این ترتیب، شمار رسمی قربانیان کرونا در ایران به ۸۴۲۵ نفر رسید و ۲۶۳۹ نفر نیز در وضعیت شدید این بیماری در بیمارستانهای کشور تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند.
خانم لاری آمار بهبودیافتگان را ۱۳۸ هزار و ۴۵۷ نفر و شمار آزمایشهای تشخیص کرونا در ایران تاکنون را بیش از یک میلیون و ۱۲۸ هزار و ۶۰۱ مورد اعلام کرد.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین از افزایش آمار ابتلا به کرونا در استانهای کردستان، خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و کرمانشاه خبر داد.
آمار وزارت بهداشت درباره وضعیت کرونا در ایران در حالی منتشر میشود که پیش از این برخی از نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر وزارت بهداشت را به پنهانکاری درباره آمار جانباختگان و مبتلایان به کرونا متهم کردهاند.
مرکز پژوهشهای مجلس نیز پیش از این در گزارشی تعداد جانباختگان را دو برابر و تعداد مبتلایان را ۸ تا ۱۰برابر آمار وزارت بهداشت برآورد کرده بود.
از نکات جالب در جلسه روز سهشنبه اعلام رسمی آمار کرونا در ایران، حضور کیانوش جهانپور، سخنگوی برکنارشده وزارت بهداشت در کنار سیما سادات لاری بود.
آقای جهانپور گفت که «خوشبختانه» و به «دستور مقام عالی وزارت»، کار را به سیما سادات لاری تحویل میدهد. وی هیچ اشارهای به دلایل برکناری خود نکرد.
در حکم سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، نیز اشاره مستقیمی به برکناری جهانپور نشده، اما توصیه وی به لاری برای پرهیز از «سیاسیکاری»، گمانهها مبنی بر نارضایتی وی از عملکرد حاشیهساز سخنگوی سابق در شبکههای اجتماعی را به عنوان علت برکناری وی تقویت کرده است.
در همین حال خبرگزاری مهر نیز روز سهشنبه، ۲۰ خرداد، در گزارشی از «خیز دوباره» ویروس کرونا در ایران خبر داده است.
این خبرگزاری نوشته تا آغازین روزهای خرداد ۹۹ که «مراقبتها با شدت بیشتری» دنبال میشد، آمار در حال فروکش بود. اما چند روزی هست که دوباره میزان ابتلا در تهران و سایر شهرهای «مسافرپذیر» صعودی شده است.
به گزارش ایرنا، احسان مصطفوی، عضو کمیته ملی اپیدمیولوژی کووید ۱۹، هم درباره روند «نسبتا تند صعودی» ابتلا به کرونا گفته که افزایش بیماریابی، بازگشاییها و رعایت نکردن پروتکلها از عوامل این روند صعودی است.
وی با بیان این که انتظار میرود موجهای دوم و سوم بیماری در برخی استانها اتفاق بیفتد اضافه کرد که «ممکن است» دوباره محدودیتهایی در برخی استانها اعمال شود.
به گفته آقای مصطفوی، قرار است با کرونا زندگی کنیم و پیشبینی میشود ۱۵ میلیون نفر جمعیت ایران، آلودگی به ویروس کرونا را از ابتدای اپیدمی تاکنون تجربه کرده باشند.
روند افزایش مبتلایان به ویروس کرونا پس از آن بار دیگر اوج گرفت که بعضی از مقامات تصمیمگیرنده در ایران سیاست بازگشایی پس از کرونا را در پیش گرفتند.
در این میان حسن روحانی، رئیس جمهور، اصرار دارد که کسب و کار را نمیتوان تعطیل کرد و مردم باید با این شرایط کنار بیایند.
او حتی درخواست تعطیلی کارها را خواسته «ضدانقلاب» خوانده که توسط برخی رسانهها در داخل تکرار میشود.
منابع: شبکه خبر، مهر، ایرنا و رادیو فردا؛ ب.ب/ ف.دو