سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز سهشنبه از شناسایی ۲۵۶۳ بیمار مبتلا به کرونا و مرگ ۱۱۵ نفر دیگر بر اثر کرونا خبر داد.
این سومین روز متوالی است که شمار قربانیان کرونا بعد از مدتها در ایران، سه رقمی میشود.
پیشتر مقامهای وزارت بهداشت هشدار داده بودند افزایش آمار ابتلا در کشور به افزایش شمار قربانیان منجر خواهد شد.
سیما لاری که روز سهشنبه، ۲۷ خرداد، از شبکه خبر تلویزیون سخن میگفت، با احتساب موارد ابتلا و مرگ ۲۴ ساعت گذشته، شمار رسمی مبتلایان و قربانیان در ایران را به ترتیب ۱۹۲ هزار و ۴۳۹ نفر و ۹۰۶۵ نفر اعلام کرد.
به گفته وی، در حال حاضر ۲۸۱۵ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند و آمار بهبودیافتگان نیز به ۱۵۲ هزار و ۶۷۵ نفر رسیده است.
آن طور که سخنگوی وزارت بهداشت ایران اعلام کرده، وضعیت استانهای خوزستان، آذربایجانهای شرقی و غربی، خراسان رضوی، لرستان، کرمانشاه، گلستان، هرمزگان، کردستان و سیستان و بلوچستان، همچنان «قرمز» است.
سهرقمیشدن دوباره شمار قربانیان کرونا در ایران در حالی اعلام میشود که به گفته ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت ایران، شمار جانباختگان ایران در جنگ میان عراق و ایران روزانه تنها ۶۶ نفر بود، اما در حال حاضر کرونا هر روز جان دستکم صد نفر را در کشور میگیرد.
در همین حال سازمان نظام پرستاری نیز روز سهشنبه اعلام کرد که دو «بحران همزمان»، یعنی کمبود پرستار و اپیدمی کرونا سلامت مردم را تهدید میکند.
به گزارش ایرنا، در نامهای که این سازمان برای حسن روحانی ارسال کرده آمده به دلیل ارتباط بسیار نزدیک پرستاران با بیماران مبتلا به کرونا، تا روز ۲۷ خرداد ۹۹، ۷۴۰۰ پرستار به طور قطعی به بیماری کرونا مبتلا شده و ۱۸ تن جان باختهاند.
سازمان نظام پرستاری با اشاره به این که «۶۵ تا ۶۸ هزار پرستار مستقیما طی این چهار ماه، صرفا به بیماران کرونایی خدمت کردهاند»، از رفتار با پرستاران در این مدت به شدت انتقاد کرده است.
آن طور که در این نامه آمده، «بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی، به اجبار پرستاران را به انجام اضافه کار بالاتر از سقف قانونی مجاز، مجبور» کرده و دستمزد آنها نیز با «تعویق زمانی ۷ تا ۱۷ ماهه» پرداخت شده است.
این سازمان از این که با وجود تخصیص «منابع قابل توجهی» از صندوق ذخیره ملی برای جبران خسارات ناشی از کرونا، پرداختهایی (تحت عنوان حق کرونا) به میزان ۱۸ هزار تومان، ۲۸ هزار تومان و ۱۵۰ - ۱۰۰ هزار تومان به پرستاران میشود، به تندی انتقاد کرده است.
سازمان نظام پرستاری تاکید کرده از زمان شیوع کرونا، «بدترین اتفاق» رفتار با پرستاران داوطلب خدمت در استانهای شمالی اعم از گیلان و مازندران و تقریبا کل کشور بوده است.
این سازمان در توضیح مینویسد: «علیرغم وعده اولویت استخدام و بهکارگیری یک ساله [این پرستاران]، بعد از دو ماه و اندی فعالیت، بدون آن که حقوق و مزایای قانونی ماهیانه آنها پرداخت شود به آنان قرارداد ۸۹ روزه ساعتی اجباری ارائه کرده و پرداخت هر گونه حقوق و مزایای قانونی آنها را منوط به امضا این قرارداد شده است.»
این نامه، پرستاران را «درگیرترین افراد با موضوع کرونا و نزدیکترین فرد به بیمار کرونایی» معرفی کرده و خواستار استخدام پرستاران، پرداخت معوقات و اصلاح نظام پرداخت شده است.