رئیس اداره کمکهای سازمان ملل روز پنجشنبه، ۲۶ تیرماه، به کشورهای گروه ۲۰ در مورد حمایت از کشورهای فقیر در دوران شیوع کرونا و پس از آن و بیثباتی احتمالی ناشی از این همهگیری هشدار داد.
مارک لوکاک، از مقامات عالی در سازمان ملل، همچنین انتقاد کرد که حمایت از کشورهای فقیر در این دوران «بسیار نامناسب و به شکلی خطرناک کوتهبینانه» بوده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هشدار آقای لوکاک به این کشورها این بود که «هماکنون به حمایت خود بیفزایید وگرنه دیرتر بهایش را خواهید پرداخت».
پیام این مقام سازمان ملل در آستانه کنفرانس مجازی وزرای بازرگانی کشورهای گروه ۲۰ در روز شنبه منتشر شده است.
سازمان ملل در ماه مارس گذشته خواستار دو میلیارد دلار کمک نقدی شده بود، در ماه مه این مبلغ را به ۶.۷ میلیارد دلار افزایش داد، و روز پنجشنبه بار دیگر بر این مبلغ افزود.
به گفته مارک لوکاک، اکنون نیاز به ۱۰.۳ میلیارد دلار برای کمک به ۶۳ کشور هست که بیشتر آفریقایی یا آمریکای جنوبی هستند.
این در حالی است که با گذشت نزدیک به شش ماه از آغاز همهگیری کرونا سازمان ملل تاکنون تنها ۱.۷ میلیارد دلار دریافت کرده است.
در حال حاضر در سراسر جهان آمار ابتلا ۱۳ میلیون و ۸۴۰ هزار نفر است و آمار مرگ و میر نزدیک به ۵۸۹ هزار نفر، و هر روز بر این آمار افزوده میشود.
این اولین هشدار سازمان ملل به کشورهای ثروتمند دنیا در مورد عواقب همهگیری کرونا نیست.
گزارش جدید سازمان ملل که روز دوشنبه، ۲۳ تیر، منتشر شد حاکی از آن بود که تحت تاثیر بحران کرونا فقر مطلق و گرسنگی در جهان افزایش یافته و تعداد گرسنگان به ۶۹۰ میلیون نفر رسیده که معادل یک نفر از هر ۸.۹ نفر از جمعیت جهان است.
افت فعالیتهای اقتصادی و پدیدههای جوی و زیستمحیطی شدید جمعیت بیشتری را به گرسنگی کشانده و تحت تاثیر قیمت بالای مواد غذایی برای جمعیت فقیر جهان از یک سو بسیاری از مردم با سوء تغذیه روبهرو هستند و از سوی دیگر درصد ابتلا به چاقی مفرط در کودکان و بزرگسالان رو به افزایش است.
گروه ۲۰ مجمعی بینالمللی است متشکل از مقامات دولتی و روسای بانک مرکزی ۱۹ کشور به علاوه اتحادیه اروپا. مهمترین هدف گروه ۲۰ در سال تاسیس آن یعنی ۱۹۹۹ ارتقای ثبات مالی در دنیا اعلام شد.