تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا روز پنجشنبه ۲ مرداد از مرز ۴ میلیون نفر عبور کرد. این رقم نشان دهنده افزایش پر شتاب تعداد مبتلایان در آمریکاست.
طبق آمارهایی که خبرگزاری رویترز جمع آوری کرده اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا روز ۲۱ ژانویه شناسایی شد. در فاز اول شیوع ویروس ۹۸ روز طول کشید تا رقم مبتلایان به یک میلیون نفر برسد. ولی افزایش رقم مبتلایان از ۳ به ۴ میلیون فقط ۱۶ روز طول کشید.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا هر ساعت بیش از دو هزار و ۶۰۰ نفر افزایش می یابد که بالاترین ضریب افزایش مبتلایان در سراسر جهان است.
با انتقال کانونهای اصلی شیوع ویروس از نیویورک و ایالتهای شرقی به جنوب و غرب کشور نهادهای فدرال، ایالتی و محلی هنوز در مورد نحوه مقابله با شیوع گسترده ویروس از جمله چگونگی اجرای مقررات بهداشتی و شدت قرنطینه و حفظ فاصله اجتماعی اختلاف نظرهای فاحشی دارند.
زدن ماسک که در سراسر جهان به امر عادی بدل شده و از چند روز پیش دولت فدرال نیز آنرا توصیه کرده است به یک جبهه گیری سیاسی بدل شده و فرمانداران جمهوری خواه برخی از ایالتها که به شدت تحت تاثیر موج جدید گسترش ویروس قرار گرفته اند هنوز در برابر این توصیه مقامات بهداشتی مقاومت می کنند.
دونالد ترامپ که میزان محبوبیت او تحت تاثیر نحوه مدیریت ویروس کرونا کاهش یافته در ماههای اخیر همواره با زدن ماسک مخالفت می کرد ولی از چند روز پیش مردم آمریکا را تشویق کرده تا ماسک بزنند.
فرانسیس سوارز، شهردار میامی روز پنجشنبه با استناد به آمار مبتلایان اين شهر در روزهای اخیر گفت اجرای مقررات سختگیرانه در مورد زمینه زدن ماسک در کنترل و کاهش موارد ابتلا نقش مهمی ایفا کرده است.
او در مصاحبهای با شبکه خبری «سی ان ان» افزود:«اقدامات اصلاحی ما از جمله زدن ماسک در اماکن عمومی موثر بوده اند.»
یکی دیگر از جبهه گیریها براساس تعلقات حزبی به بازگشایی مدارس در ماه اوت مربوط می شود.
دونالد ترامپ تهدید کرده بود که اگر مدارس در این تاریخ فعالیت خود را از سر نگیرند بودجه فدرال آنها را قطع خواهد کرد. البته او روز چهارشنبه در یک نشست خبری با تغییر موضع خود گفت بازگشایی مدارس در نهایت به تصمیم فرمانداران ایالتها بستگی دارد.
کاخ سفید اعلام کرد که آقای ترامپ در نشست خبری بعداز ظهر پنجشنبه به وقت محلی ( ۹ شب به وقت گرینویچ) در مورد این موضوع صحبت خواهد کرد.
طبق آمارهای اداره بهداشت ایالت فلوریدا تعداد مرگ و میر روزانه در این ایالت روز پنجشنبه به ۱۷۳ نفر رسید که رکورد جدیدی است.
روز چهارشنبه رقم مرگ و میر روزانه در سراسر آمریکا برای دومین روز پیاپی بالاتر از هزار و ۱۰۰ نفر بود و ایالتهای تگزاس، نوادا، آلاباما و کالیفرنیا رکورد جدیدی به جا گذاشتند.
تعداد مرگ و میر روزانه در آمریکا هنوز به نسبت اوج بحران کرونا در ماه آوریل که به بالاتر از دو هزار نفر رسیده بود کمتر است.
منبع رویترز؛ ش.ر