لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۲۶

اختلاف نهادهای حکومتی درباره برگزاری مراسم محرم؛ وزارت بهداشت مخالف، قوه قضائیه موافق


سخنگوی قوه قضائیه می‌گوید «شرایط کرونایی» کشور، «به هیچ عنوان نباید باعث غفلت ما از برکت این ایام و از دست دادن فضیلت روز عرفه و عید سعید قربان شود».
سخنگوی قوه قضائیه می‌گوید «شرایط کرونایی» کشور، «به هیچ عنوان نباید باعث غفلت ما از برکت این ایام و از دست دادن فضیلت روز عرفه و عید سعید قربان شود».

در حالی که وزارت بهداشت ایران با برگزاری مراسم مذهبی پرجمعیت در ماه محرم به صراحت مخالفت کرده است، سخنگوی قوه قضائیه می‌گوید مجالس مذهبی با «رعایت حداکثری» دستورالعمل‌های بهداشتی قابل برگزاری است.

غلامحسین اسماعیلی روز سه‌شنبه هفتم مرداد در یک نشست خبری گفته که «مجالس و محافل مذهبی ما از جمله دعای با برکت عرفه با رعایت حداکثری دستورالعمل‌های بهداشتی از ناحیه جامعه ایمانی ما قابل برگزاری است».

او افزوده که «شرایط کرونایی» کشور، «به هیچ عنوان نباید باعث غفلت ما از برکت این ایام و از دست دادن فضیلت روز عرفه و عید سعید قربان شود».

این مقام رسمی قوه قضائیه در عین حال از «همکاران قضایی» خود خواسته که برای «پیشگیری و مقابله با هنجارشکنی‌های کرونایی از حداکثر ظرفیت‌های قانونی و توان ضابطان دستگاه قضایی استفاده کنند.»

اظهارات وی در حالی مطرح می‌شود که علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت، روز سه‌شنبه اعلام کرد که این وزارتخانه، «مخالف» برگزاری مراسم پرجمعیت و به ویژه در محیط‌های سربسته است.

آقای رئیسی در حاشیه جلسه کمیته مشورتی مبارزه با بیماری کرونا در جمع خبرنگاران هشدار داده که اگر شرایط و پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود در برگزاری مراسم عزاداری شب‌های محرم و پیش رو «دچار مشکل» می‌شویم.

وی با تاکید بر اینکه امسال نمی‌توانیم مراسم سال‌های قبل را به همان شکل برگزار کنیم، تاکید کرده که «نظر قاطع وزارت بهداشت این است که برگزاری مراسم در محیط سر بسته با جمعیت زیاد ممنوع است. با برگزاری مراسم در محیط‌های سربسته کاملاً و محکم مخالفت می‌کنیم.»

در حال حاضر شمار موارد ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در ایران به شدت افزایش یافته و باعث بازگشت شماری از محدودیت‌ها در برخی مناطق شده است.

بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت، تعداد قربانیان این ویروس در ایران به حدود ۱۶ هزار نفر و مجموع بیماران شناسایی شده به ۲۹۳ هزار نفر و ۶۰۶ نفر رسیده است.

۲۵ استان کشور نیز از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز یا هشدار قرار دارند.

پیشتر حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، نیز در اظهاراتی جنجال‌برانگیز گفته بود که عزاداری محرم حتی در مناطقی که از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز هستند، باید برگزار شود.

او از «فرهنگ عاشورایی» به عنوان عامل ایستادگی در مقابل «دشمن» یاد کرده و گفته بود تجربه برگزاری مراسم‌ مذهبی ماه رمضان نشان داد که این مراسم‌ها «باعث شیوع کرونا» نبوده‌اند.

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که در موج اول شیوع کرونا، دولت با اصرار بر نقش موثر تجمع مردم در مکان‌های مذهبی، خواستار تعطیلی مراکز مذهبی مانند حرم امام رضا در مشهد و حرم معصومه در قم شد.

اظهارات آقای روحانی بازتاب زیادی در فضای مجازی فارسی‌زبان داشت و مورد انتقاد قرار گرفت.

کمیته اطلاع رسانی ستاد کرونا در اطلاعیه‌ای اعلام کرده که برگزاری مراسم عزاداری محرم صرفا با رعایت اصول «کاهش زمان مراسم، تراکم حداقلی، آلودگی‌زدایی منظم، رعایت فاصله یک و نیم متر و استفاده مستمر و همگانی از ماسک» انجام می‌شود.

پذیرایی نیز در جریان عزاداری ممنوع است و «نذورات صرفاً مطابق دستورالعمل‌های بهداشتی در پخت و پز و بسته بندی به صورت بیرون بر و در ظروف غیر مشترک و یک بار مصرف توزیع می‌شود.»

محمدجواد حاج علی اکبری، رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه نیز دوشنبه شب، در یک برنامه تلویزیونی گفته که در حال حاضر حدود ۴۰۰ نماز جمعه در شهر‌های دارای وضع سفید و زرد با «رعایت پروتکل‌های بهداشتی» برگزار می‌شود.

به گفته وی، پس از موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا با برگزاری نماز جمعه در شهر‌های با وضع سفید و زرد، حدود ۷۰۰ نماز جمعه در کشور بازگشایی شد، اما با افزایش تعداد شهرهای قرمز، به ۴۰۰ شهر رسید.

منابع: خبرگزاری میزان، صداوسیما، تسنیم و رادیو فردا؛ ب.ب/ک.ر
XS
SM
MD
LG