لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۷

کاهش صادرات نفت ایران به «۱۰۰ هزار بشکه» در ماه ژوئیه


ایران قبل از تحریم‌های آمریکا روزانه ۲.۵ میلیون بشکه صادرات نفت داشت.
ایران قبل از تحریم‌های آمریکا روزانه ۲.۵ میلیون بشکه صادرات نفت داشت.

آمارهای جدید شرکت اطلاعات کالا، کپلر، که در اختیار رادیو فردا قرار گرفته، نشان می‌دهد صادرات روزانه نفت ایران در ماه ژوئیه به ۱۰۱ هزار بشکه رسیده است.

ایران قبل از تحریم‌های آمریکا روزانه ۲.۵ میلیون بشکه صادرات نفت داشت.

خبرگزاری رویترز نیز گزارش داده است تولید نفت ایران در ماه ژوئیه به ۱.۹ میلیون بشکه در روز سقوط کرده است. این رقم نسبت به دوران پیش از تحریم‌های آمریکا نصف شده است.

مصرف داخلی نفت خام ایران روزانه ۱.۸ میلیون بشکه است و افت تولید نفت کشور به ۱.۹ میلیون بشکه نشان می‌دهد که کشور ظرفیت چندانی برای صادرات نفت ندارد. ایران همچنین بیش از ۱۲۰ میلیون بشکه نفت بی‌مشتری ذخیره شده در خشکی و نفتشکهای لنگر انداخته در خلیج فارس دارد.

بر اساس آمارهای کپلر، متوسط صادرات روزانه نفت ایران در هفت ماه ابتدایی سال جاری میلادی ۲۲۳ هزار بشکه در روز بوده است.

ایران تنها به چین و سوریه نفت صادر می‌کند. آمارهای گمرکی چین نشان می‌دهد که ماه ژوئن نفتی از ایران وارد نکرده است، اما اطلاعات کپلر نشان می‌دهد نفتکش «گییسل» (گیسل) ایران با دو میلیون بشکه نفت ۱۳ ژوئن محموله خود را تحویل بنادر چین داده است.

یک منبع آگاه که نخواست نامی از وی برده شود، به رادیو فردا گفت این محموله تحت نام «نفت اندونزی» به چین تحویل داده شده است.

آمارهای کپلر همچنین نشان می‌دهد ایران در پنج ماه ابتدایی سال روزانه ۶۰ هزار بشکه نفت به مالزی ارسال کرده، اما آمارهای گمرک مالزی نشان می‌دهد این محموله‌ها وارد آن کشور نشده است. این محموله‌ها تحت نام «نفت مالزی» راهی چین شده است.

قبلا رویترز نیز گزارش داده بود، محموله‌های نفتی ونزوئلا تحت نام نفت «مالزی» راهی چین می‌شود.

گزارش جدید کپلر نشان می‌دهد کل صادرات نفت اعضای اوپک از طریق دریا در ماه ژوئیه به ۱۷ میلیون و ۷۵۷ هزار بشکه در روز رسیده که نسبت به ماه ژوئن ۵۷۶ هزار بشکه افزایش داشته است.

اوپک و کشورهای هم‌پیمان به رهبری روسیه توافق کرده بودند در فاصله ماههای مه تا ژوئیه تولید روزانه خود را ۹.۷ میلیون بشکه، معادل ۲۳ درصد، کاهش دهند.

عربستان، امارت و کویت برای ماه ژوئن تولیدشان را یک میلیون بشکه بیشتر از میزان توافق کاهش دادند، اما در ماه ژوئیه دوباره افزایش تولید داشتند.

گزارش رویترز نیز نشان می‌دهد تولید نفت عربستان در ماه گذشته نسبت به ژوئن ۸۵۰ هزار بشکه افزایش داده است.

کل تولید نفت اوپک در ماه گذشته به ۲۳.۳۲ میلیون بشکه در روز رسید.

از ابتدای ماه جاری، اوپک و کشورهای هم‌پیمان به رهبری روسیه تولید خود را بجای ۲۳ درصد، ۱۸ درصد کاهش خواهند داد.

قیمت نفت برنت از حدود ۱۸ دلار در ماه آوریل به نزدیک ۴۶ دلار در روز چهارشنبه افزایش یافته که نشان می‌دهد افت تولید این مجموعه بر قیمتهای جهانی نفت تاثیر مثبت داشته است.

منابع: کپلر، رویترز، رادیو فردا. ف.ق

XS
SM
MD
LG