لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۴۹

کارنامه شهریورماه ۹۹

تازه‌ترین رویدادهای صنفی و کارگری ایران در شهریورماه ۹۹ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۲۳:۱۴ ۳.۶.۱۳۹۹

برای دسترسی به اخبار و رویدادهای صنفی و کارگری در مردادماه ۹۹، کارنامه مردادماه ۹۹ را دنبال کنید.

۱۲:۵۳ ۴.۶.۱۳۹۹

حمله نیروهای امنیتی و انتظامی به کارگران هفت‌تپه

کانال مستقل کارگران هفت‌تپه روز سه شنبه از حمله نیروهای امنیتی و انتظامی به تجمع گروهی از کارگران اعتصابی این شرکت در مقابل فرمانداری شوش خبر داد.

بر اساس این گزارش،‌ در این حمله که در هفتاد و دومین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفت‌تپه روی داد،‌ دست‌کم یکی از کارگران بازداشت و پس از مدتی آزاد شده است.

شرکت نیشکر هفت‌تپه و شماری از نمایندگان مجلس در روزهای گذشته و با پرداخت دو ماه ازچهار ماه دستمزد معوقه کارگران، از آنان خواسته بودند به سر کار بازگردند.

این در شرایطی است که هنوز دو ماه دستمزد هزاران کارگر پرداخت نشده و علاوه بر این،‌ دفترچه‌های بیمه آنان تمدید نشده،‌ همکاران اخراجی‌شان به سر کار بازگردانده نشده‌اند و مطالبه اصلی کارگران برای لغو مالکیت خصوصی شرکت هنوز تحقق نیافته است.

شرکت نیشکر هفت تپه با ۲۴ هزار هکتار مساحت در بهمن سال ۹۴،‌با پیش پرداخت شش میلیارد تومانی به امید اسدبیگی و مهرداد رستمی چگینی واگذار شد. این دو همراه با ۱۰ تن دیگر به اتهام سوء‌استفاده ۱.۵ میلیارد دلاری در حال محاکمه هستند. بر اساس گزارش‌ها، با این وجود مدتی است که جلسات این دادگاه برگزار نشده است.

۱۳:۴۸ ۴.۶.۱۳۹۹

تجمع کارگران ذوب آهن اردبیل در مقابل استانداری

کارگران ذوب آهن اردبیل روز سه‌شنبه در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود در مقابل استانداری تجمع کردند و خواستار رسیدگی مسئولین به مشکلات پرسنل این کارخانه شدند.

به نوشته خبرگزاری مهر، کارگران از پرداخت نشدن به موقع دستمزدها، پایین بودن سطح دستمزدها و مشکلات بیمه‌ای انتقاد کردند.

ماریا موسوی، مدیرکل سیاسی و انتخاباتی استانداری اردبیل، در مورد این تجمع به مهر گفت که با پیگیری‌های به عمل آمده، بیمه کارگران تا تیرماه واریز شد و در حال حاضر، مشکلی از بابت بیمه کارگران وجود ندارد.

این مقام دولتی درباره دستمزد معوقه کارگران که در این گزارش به آن اشاره نشد، از پیگیری در این مورد خبر داد و افزود: در تلاش هستیم کارفرما، معوقات کارگری را در قالب سه فقره چک تحویل دهد تا در سریع‌ترین زمان ممکن، حقوق به تأخیر افتاده کارگران به دست‌شان برسد.

او زمان مشخصی را برای حل مشکل پرداخت نشدن دستمزدها اعلام نکرد.

۰۰:۰۶ ۵.۶.۱۳۹۹

اتحادیه آزاد کارگران ایران: جان جعفر عظیم‌زاده در خطر قرار دارد

اتحادیه آزاد کارگران ایران روز سه‌شنبه در نامه سرگشاده‌ای به نهادهای کارگری و سازمان‌های حقوق بشری در جهان اعلام کرد که جان جعفر عظیم‌زاده، رئیس زندانی هیئت‌مدیره این تشکل کارگری در خطر قرار دارد.

در این نامه با اشاره به اینکه آقای عظیم‌زاده به کرونا مبتلا شده، آمده است که این فعال کارگری به جای انتقال به بیمارستان برای مداوای بیماری‌اش، ‌از زندان اوین به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شده و در سلول انفرادی، زندانی است.

او در اعتراض به عدم مداوای خود و انتقال به یک زندان دیگر از روز ۲۶ مرداد در اعتصاب غذا به سر می‌رود.

اتحادیه آزاد کارگران ایران در نامه خود هشدار داده که هر آن ممکن است جعفر عظیم‌زاده جانش را از دست بدهد و از نهادهای کارگری و سازمان‌های حقوق بشری در جهان خواست تا از مسئولین جمهوری اسلامی بخواهند تا این فعال کارگری را آزاد کنند.

۱۴:۲۳ ۶.۶.۱۳۹۹

جهانگیری: باید از سیاسی کردن موضوع نیشکر هفت‌تپه اجتناب کرد

معاون اول رئیس‌جمهوری ایران، دستگاه قضایی را مسئول رسیدگی به پرونده مالک خصوصی شرکت نیشکر هفت‌تپه دانست و گفت که باید از آنچه سیاسی کردن موضوع این شرکت خواند، اجتناب کرد.

اسحاق جهانگیری که بارها از سیاست خصوصی‌‌سازی دفاع کرده است، درباره شرکت نیشکر هفت‌تپه گفت: رسیدگی قضایی به تخلفات مالک به عنوان شخصیت حقیقی، نباید باعث تعطیلی کارخانه و آسیب به روند تولید و زندگی و معیشت کارگران این شرکت شود.

او که در جلسه بررسی مسائل شرکت نیشکر هفت‌تپه سخن می‌گفت، با اشاره به اهمیت اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی ابلاغ شده از سوی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، گفت: همه باید از این سیاست‌ها تبعیت کنند.

اسحاق جهانگیری با نفی مخالفت‌ها با روند خصوصی‌سازی افزود: واگذاری‌ها بر اساس قانون انجام می‌شود تا بخش خصوصی، میدان‌دار اصلی اقتصاد کشور باشد.

دفاع معاون اول حسن روحانی از سیاست خصوصی‌سازی در شرایطی انجام شده که در سالیان اخیر،‌ انتقادهای گسترده‌ای به خصوصی‌سازی کارخانه‌ها و شرکت‌ها وارد شده است.

از جمله کارخانه‌های هپکو و آذرآب اراک، پلی‌اکریل اصفهان، ماشین‌سازی تبریز و شرکت نیشکر هفت‌تپه پس از واگذاری به بخش خصوصی که همراه با اعطای امتیازهای فراوان به خریدار بود، با مشکلات بسیاری مواجه شدند تا جایی که چرخ تولید در شماری از آنها از حرکت باز ایستاد.

در این ارتباط، ‌تحقیقات در مورد واگذاری‌ها حاکی از ابهام های فراوان و از جمله اهلیت نداشتن خریدار بوده است. ضمن آنکه اعمال نفوذ در این واگذاری‌ها هم خبرساز شده است. در این مورد می‌توان به برکناری و بازداشت رئیس وقت سازمان خصوصی‌سازی اشاره کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، در جلسه بررسی مسائل شرکت نیشکر هفت‌تپه، قرار شد از مداخله غیررسمی و خارج از چارچوب تعیین شده با محوریت استاندار خوزستان ممانعت شود.

این در شرایطی است که غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان،‌ از سوی کارگران هفت‌تپه متهم به دریافت ۲۲۵ هزار دلار از سوی امید اسدبیگی شده است. البته او با رد این موضوع گفته که سندی در این مورد وجود ندارد. با این همه،‌ در روزهای نخست محاکمه امید اسدبیگی و ۱۱ متهم دیگر در پرونده ۱.۵ میلیارد دلاری، دادسرای تهران اعلام کرد که کارفرمای خصوصی نیشکر هفت‌تپه به پرداخت هزینه ۲۵ هزار دلاری سفر استاندار خوزستان و خانواده‌اش اعتراف کرده است.

در همین حال، در جلسه بررسی مسائل شرکت نیشکر هفت‌تپه قرار شد پس از سه ماه بررسی، از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی و دستگاه‌های نظارتی، درباره شرکت نیشکر هفت‌تپه تصمیم‌گیری نهایی در این خصوص اعلام شود.

۲۲:۰۶ ۷.۶.۱۳۹۹

حمایت کنفدراسیون سندیکایی جهانی اینداستریال از اعتصاب کارگران پروژه‌ای صنایع نفت و گاز ایران

کنفدراسیون سندیکایی جهانی اینداستریال حمایت خود را از اعتصاب کارگران پروژه‌ای صنایع نفت و گاز ایران اعلام کرد.

به گزارش کانال تلگرامی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک، این کنفدراسیون با بی‌سابقه خواندن اعتصاب ۱۰ هزار تن از کارگران مناطق نفتی و گازی ایران و تاثیر آن بر شرکت‌های پتروشیمی، پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها اضافه کرد که بسیاری از شرکت‌های پیمانکاری شروع به دادن امتیازاتی به کارگران کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، برخی از این شرکت‌ها، مطالبات کارگران برای پرداخت دستمزدهای معوقه و افزایش دستمزدها را پذیرفته و موافقت کرده‌اند که دستمزدها را به صورت هفتگی پرداخت کنند.

کنفدراسیون سندیکایی جهانی اینداستریال همچنین با اشاره به اعتصاب های دیگر از جمله در نیشکر هفت تپه نوشت که کنفدراسیون بین‌المللی کارگران کشاورزی، خدمات و صنایع غذایی با ارسال نامه‌ای به سازمان بین‌المللی کارخواستار واکنش این نهاد شده است.

بر اساس این گزارش، سازمان بین‌المللی کار نیز گفته که از مقامهای ایران خواسته است تا آزادی اجتماعات و حق كارگران برای دفاع از منافع خود را رعایت کنند.

کمال اوزکان، معاون دبیرکل کنفدراسیون سندیکایی جهانی اینداستریال، گفت که این نهاد کارگری همبستگی کامل خود را با کارگران ایرانی ابراز و مقاومت و شجاعت آنها را تحسین می‌کند.

آقای اوزکان گفت که کنفدراسیون سندیکایی جهانی اینداستریال از مطالبات کارگران برای دستمزد مناسب، پرداخت به موقع دستمزد، قراردادهای کار مستقیم با شرکت‌های نفت و گاز پشتیبانی می‌کند.

۲۱:۲۱ ۱۲.۶.۱۳۹۹

تجمع گروهی از کارگران اداره آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان در اهواز

گروهی از کارگران پیمانی و طرحی اداره آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان روز چهارشنبه در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی و بیمه‌ای خود، در مقابل استانداری خوزستان در اهواز تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، این کارگران گفتند که دست‌کم شش ماه دستمزد، عیدی و پاداش سنوات‌شان پرداخت نشده است.

بر اساس این گزارش، صدها کارگر اداره آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان بارها خواستار پرداخت مطالبات خود شده‌اند ولی تاکنون به مشکل آنها رسیدگی نشده است.

یکی از کارگران معترض به ایلنا گفت که حق بیمه تامین‌اجتماعی کارگران از سوی اداره آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان از اردیبهشت سال ۹۷ تاکنون پرداخت نشده است و علاوه بر آن، از یک سال پیش پوشش بیمه تکمیلی ندارند.

۲۲:۵۹ ۱۲.۶.۱۳۹۹

«کارگران دیگر نمی‌توانند نان و تخم مرغ بخورند»

رئیس کمیته دستمزد کانون شوراهای اسلامی کار کشور با اشاره به افزایش شدید قیمت‌ها گفت که این موضوع موجب تعمیق شکاف طبقاتی شده است و کارگران دیگر نمی‌توانند نان و تخم مرغ بخورند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، فرامرز توفیقی با اشاره به آمارهای دولتی در مورد نرخ تورم گفت نمی‌توان با تورم تصنعی، کاستی‌های زندگی مزدبگیران و طبقه کارگر را پوشاند.

در ماه‌های اخیر، قیمت کالاها و مواد مصرفی در ایران به شدت افزایش پیدا کرده است. این وضعیت، انتقاد فعالان و تشکل‌های کارگری را به همراه داشته است. این فعالان و تشکل‌ها می‌گویند که حداقل دستمزد ماهانه کارگران باید افزایش یابد.

در حال حاضر، حداقل دستمزد ماهانه کارگران شامل قانون کار، یک میلیون و ۹۱۱ هزار تومان است که با احتساب برخی مزایا، به سه میلیون تومان برای کارگران متاهل می‌رسد.

۱۷:۲۱ ۱۳.۶.۱۳۹۹

بیانیه‌ای با ۵۰۰ امضا؛ جعفر عظیم‌زاده به بیمارستان انتقال یابد و آزاد شود

۵۰۰ تن از فعالان صنفی و مدنی، خانواده‌های زندانیان و جان‌باختگان اعتراض های سالیان اخیر در ایران ، در بیانیه‌ای خواستار انتقال سریع و بدون قید‌ و ‌شرط جعفر عظیم‌زاده، فعال کارگر زندانی،‌ به بیمارستان برای درمان و آزادی او شدند.

آنها با اعلام اینکه جان رئیس زندانی هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران در خطر است، گفتند او در زندان اوین به کرونا مبتلا شده بود و باید به بیمارستان منتقل می‌شد، اما بدون اطلاع قبلی و به بهانه اعزام به بیمارستان، این فعال کارگری را به سلول انفرادی زندان رجایی‌شهر کرج انتقال دادند.

پیشتر اعلام شده بود که آقای عظیم‌زاده در اعتراض به انتقالش به زندان رجایی‌شهر کرج ، بی‌خبر نگه داشتن خانواده‌اش از وضعیت او و رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی در زندان‌ها از روز ۲۶ مرداد دست به اعتصاب غذا زده است.

این فعال کارگری که محکومیت پنج سال زندان خود را می‌گذراند، چند ماه پیش در ارتباط با پرونده دیگری به ۱۳ ماه زندان دیگر محکوم شد.

مصادیق این اتهام جدید، نامه او و جمعی از زندانیان سیاسی در اعتراض به درمان نشدن زندانیان و همچنین فایل صوتی او در اعتراض به صدور احکام زندان برای کارگران و فعالان صنفی بود.

از جمله امضاکنندگان بیانیه، اکرم رحیم پور (همسر جعفر عظیم‌زاده)، شهناز اكملی، شهین مهین فر، جعفر رمضانی، منیرعبدی، صدیقه مالکی‌فرد، محمود بهشتی‌لنگرودی، جعفر ابراهیمی، کیوان صمیمی، سعید شیرزاد، روح‌الله مردانی، ناهید خداجو، نسرین جوادی و پروین محمدی هستند.

شریف ساعدپناه، مظفر صالح‌نیا، واله زمانی، عاطفه رنگریز، گیتی پورفاضل، جوانمیر مرادی، آنیشا اسدالهی، ساناز الهیاری، امیر امیرقلی، امیر چمنی، عسل محمدی، پیمان شجیراتی، امیرحسین محمدی‌فرد، فرهاد شیخی و عباس واحدیان‌شاهرودی نیز از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.

۱۲:۳۷ ۱۵.۶.۱۳۹۹

تجمع شماری از بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در چند شهر ایران

گزارش‌ها از چند شهر ایران حاکی از تجمع بازنشستگان، مستمری‌بگیران و بازماندگان تامین اجتماعی در روز شنبه است.

بر اساس فیلم‌ها و تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی،‌ این تجمع‌ها در تهران،‌ مشهد،‌ اراک،‌ تبریز، اهواز، ‌رشت و شوش برگزار شده‌اند.

به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران،‌ تعدادی از بازنشستگان تامین اجتماعی در تجمع خود در مقابل ساختمان تامین اجتماعی در تهران، به وضعیت سخت و اسف‌بار معیشتی خود اعتراض کردند.

بازنشستگان، مستمری‌بگیران و بازماندگان تامین اجتماعی در سالیان اخیر بارها خواستار افزایش مستمری خود در مقایسه با افزایش شدید هزینه‌های زندگی شده و در این مورد تجمع‌هایی برگزار کرده‌اند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG