بازداشت شش شهروند کُرد طی روزهای گذشته
شبکه حقوق بشر کردستان از بازداشت شش شهروند کُرد توسط مامورین امنیتی در شهرهای ارومیه، سنندج، مریوان و کامیاران طی روزهای گذشته خبر داد.
بازداشتشدگان عزیز نصیری، عبدل پرتو، پشتیوان پرتو، میلاد ویسی، کیهان شیرینی و بهرام قاسمی نام دارند که از تماس و ملاقات با خانواده محروم هستند و از علت بازداشت یا اتهام آنان خبری در دست نیست.
تایید حکم زندان ژیلا کرمزاده مکوندی٬ فعال مدنی
حکم زندان ژیلا کرمزاده مکوندی٬ فعال مدنی پس از درخواست واخواهی از سوی این فعال مدنی، بار دیگر توسط دادگاه انقلاب تهران تایید شد.
وی به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به شش سال زندان محکوم شده است.
ژیلا کرمزاده مکوندی ۲۱ آبان ۹۸ توسط مامورین امنیتی در تهران بازداشت و پس از مدتی با وثیقه آزاد شد.
اجرای حکم علی نوریزاد٬ فعال مدنی و از معترضان به سرنگونی هواپیمای اوکراینی
علی نوریزاد٬ فعال مدنی که پیشتر در پی شرکت در تجمعی در اعتراض به سرنگونی هواپیمای اوکراینی بازداشت شده بود٬ برای اجرای حکم به زندان تهران بزرگ (فشافویه) منتقل شد.
محمدحسین آقاسی، وکیل خانواده نوریزاد، روز شنبه، ۱۲ مهر، با اعلام این خبر در توئیتر نوشت: «فرزند محمد نوریزاد که به اتهام اجتماع و تبانی و در واقع همدردی با خانواده مسافران هواپیمای اوکراینی به سه سال و شش ماه محکومیت یافته، امروز به زندان فشافویه انتقال یافت.»
پدر وی محمد نوریزاد٬ فعال مدنی و از امضاکنندگان بیانیه درخواست استعفای علی خامنهای نیز از تابستان ۹۸ در زندان اوین به سر میبرد.
بازداشت آرمان اسماعیلی فیلمساز و شهروند خبرنگار
گزارشگران بدون مرز از بازداشت آرمان اسماعیلی، فیلمساز و شهروند خبرنگار خبر داد و آن را محکوم کرد.
این نهاد میگوید، آقای اسماعیلی روز ۱۰ مهر «پس از بازرسی منزل و ضبط همه ابزار کار و تلفنهای اعضای خانواده در لاهیجان، بازداشت شده است».
به گفته گزارشگران بدون مرز، خانواده آرمان اسماعیلی از دلایل و مکان بازداشت وی مطلع نشده است.
آقای اسماعیلی ساکن شهرستان لاهیجان در استان گیلان است و در منزل پدریاش با یورش ماموران امنیتی بازداشت شده است.
موافقت با مرخصی فریبا عادلخواه٬ شهروند ایرانی- فرانسوی زندانی
فریبا عادلخواه٬ شهروند ایرانی- فرانسوی زندانی در ایران با پابند الکترونیکی به مرخصی اعزام شد.
این پژوهشگر مرکز مطالعات علوم سیاسی پاریس، خرداد ۹۸ هنگام سفر به ایران توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شد.
وی به اتهام «اجتماع و تبانی در جهت اقدام علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال زندان محکوم شده است.
سعید دهقان٬ وکیل مدافع فریبا عادلخواه٬ با اشاره به آزادی کامل رولان مارشال، محقق فرانسوی که در این پرونده همراه با خانم عادلخواه بود، نوشت که موکل وی نیز باید بهطور کامل آزاد شود.
مجله هفتگی دریچه
در شرایطی که وضعیت شیوع ویروس کرونا در ایران هر روز بحرانیتر میشود و خبرها همچنین حاکی از ابتلای شماری از زندانیان به بیماری کووید۱۹ است٬ بازداشت فعالان و دگراندیشان در ایران یا اجرای احکام آنان ادامه دارد٬ از اجرای احکام زندان سه عضو کانون نویسندگان ایران تا ادامه حبس شماری دیگر از زندانیان سیاسی و عقیدتی در شرایطی نامناسب.
و این در حالی است که گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد طی ماههای گذشته بارها از مقامهای ایران خواستار آزادی موقت زندانیان به ویژه زندانیان سیاسی و عقیدتی در این شرایط شدند تا جان آنان به خطر نیفتد.
و در ادامه برنامه دریچه این هفته:
- وضعیت نامناسب بهنام محجوبی در بیمارستان اعصاب و روان و عدم دسترسی او به داروهایش
- فشارهای امنیتی بر خانواده محمد نوریزاد٬ فعال مدنی زندانی
- ادامه بازداشت منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری از کشتهشدگان اعتراضهای آبان ۹۸
- ابراز نگرانی عفو بینالملل نسبت به اجرای حکم اعدام حیدر قربانی٬ زندانی سیاسی کُرد
- حکم کمسابقه دادگاهی در بوشهر برای جدایی فرزندخوانده یک خانواده مسیحی
- و خبرهایی از برخی دیگر از زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران
اجرای حکم زندان سه عضو کانون نویسندگان ایران
رضا خندان (مهابادی) و بکتاش آبتین از اعضای هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران و کیوان باژن عضو پیشین هیئت دبیران این کانون، روز شنبه ششم مهرماه برای اجرای احکام به زندان اوین منتقل شدند.
رضا خندان (مهابادی) و بکتاش آبتین هرکدام به شش سال و کیوان باژن به سه سال و شش ماه زندان محکوم شدهاند.
اتهام این افراد «عضویت در کانون نویسندگان ایران، انتشار خبرنامه داخلی کانون، آمادهکردن کتاب پژوهشی در بارهی تاریخ پنجاه ساله کانون برای انتشار داخلی، بیانیههای کانون، حضور بر مزار جانباختگان قتلهای سیاسی زنجیرهای جعفر پوینده و محمد مختاری و شرکت در مراسم سالانه احمد شاملو» اعلام شده است.
کانون نویسندگان ایران اتهامات رضا خندان (مهابادی) و بکتاش آبتین و کیوان باژن را «بیاساس» خوانده و با اشاره به شیوع ویروس کرونا و کمبود امکانات در زندانها نوشته است زندانی کردن این سه نویسنده معنایی جز این ندارد که مسئولان امنیتی و قضایی میخواهند معترضان و مخالفان را به قربانگاه بفرستند.
بازداشت دو برادر و فعال مدنی در مهاباد
شبکه حقوق بشر کردستان از بازداشت دو برادر به نامهای سالار و سامان غزالی٬ دو فعال مدنی در مهاباد خبر داد.
این دو فعال مدنی روز ۲۶ شهریورماه توسط مامورین امنیتی بازداشت شدهاند و از وضعیت و علت بازداشت آنان خبری در دست نیست.
تبرئه هوشمند علیپور٬ زندانی کُرد محکوم به اعدام
هوشمند علیپور، زندانی سیاسی که پیشتر محکوم به اعدام شده بود و فیلم اعترافات اجباریاش نیز از تلویزیون حکومتی ایران پخش شده بود، پس از نقض حکمش در دیوان عالی کشور تبرئه و به ۳۸ ماه زندان محکوم شد.
این در حالی است که هوشمند علیپور که از ۱۲ مرداد سال ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، به اتهام «مشارکت» در حمله به یک پایگاه نظامی واقع در غرب ایران، علاوه بر حکم اعدام، در دادگاه انقلاب سنندج به ۱۶ سال زندان هم محکوم شده بود.
ههژار علیپور، برادر هوشمند علیپور، پیشتر به رسانهها گفته بود که برادرش «در هیچ عملیاتی حضور نداشته» و «تحت شکنجه، تهدید، و فشار مجبور به اعتراف اجباری شده» است.
اجرای حکم زندان یاسمین حنیفی طباطبایی٬ فعال سیاسی
یاسمین حنیفی طباطبایی٬ فعال سیاسی و یکی از اعضای شورای جبهه دموکراتیک ایران٬ روز پنجم مهرماه برای گذراندن محکومیتش احضار و روانه زندان اوین شد.
وی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به شش ماه زندان محکوم شده است.
یاسمین حنیفی طباطبایی هفتم آبان ۹۸ به دلیل حضور در مراسمی در پاسارگاد در شیراز بازداشت و پس از مدتی با وثیقه آزاد شده بود.