بازداشت پنج فعال مدنی در تهران و ورامین
مامورین امنیتی طی روزهای گذشته چند فعال مدنی را در شهرهای مختلف ایران بازداشت کردهاند.
حنیف شادلو٬ فعال مدنی ساکن ورامین٬ روز جمعه ۲۵ مهرماه توسط مامورین امنیتی در منزل پدری خود بازداشت شد و به مکان نامعلومی انتقال یافت.
سمیه کارگر و بهاره سلیمانی٬ دو فعال مدنی ساکن تهران نیز روز جمعه ۲۵ مهرماه توسط مامورین امنیتی بازداشت شدند.
مهران رئوف٬ فعال کارگری در تهران نیز شامگاه جمعه ۲۵ مهرماه در پی بازرسی منزلش توسط مامورین امنیتی بازداشت شده است.
ناهید تقوی٬ یکی دیگر از افرادی است که شامگاه جمعه ۲۵ مهرماه توسط مامورین امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت شده و نزدیکانش میگویند او ۶۶ سال دارد٬ به تازگی تحت عمل جراحی قرار گرفته و از فشار خون بالا رنج میبرد
از دلایل بازداشت و وضعیت هیچ یک از این افراد خبری در دست نیست.
احضار شهلا جهانبین و شهلا انتصاری٬ دو فعال مدنی برای اجرای حکم زندان
شهلا جهانبین و شهلا انتصاری٬ دو فعال مدنی٬ جهت گذراندن دوران محکومیت خود به واحد اجرای احکام دادسرای اوین فراخوانده شدند.
شهلا جهانبین و شهلا انتصاری دو تن از زنان امضاکننده بیانیه استعفای علی خامنهای هستند که مهر ماه ۱۳۹۸ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ایمان افشاری، هر یک به چهار سال و دو ماه زندان و دو سال ممنوعیت از عضویت در احزاب، دستجات سیاسی و اجتماعی محکوم شدهاند.
احکام صادر شده برای این دو فعال مدنی به دلیل عدم وجود سابقه کیفری و عدم اعتراض و تسلیم به رای به ۳۳ ماه حبس کاهش پیدا کرد که با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۲۷ ماه حبس برای هر یک از آنان قابل اجرا خواهد بود.
انتقال شارمین میمندینژاد مؤسس «جمعیت امام علی» به بند عمومی زندان اوین
شارمین میمندینژاد، مؤسس نهاد خیریه «جمعیت امام علی»، پس از حدود چهار ماه بازداشت روز یکشنبه ۲۷ مهرماه به بند عمومی زندان اوین منتقل شد.
زهرا کریمی، همسر این زندانی، در پیامی توئیتری ضمن انتشار این خبر نوشته است که هنوز از تبدیل قرار بازداشت آقای میمندینژاد اطلاعی در دست نیست.
شارمین میمندینژاد که از اول تیرماه امسال در بازداشت به سر میبرد٬ به «توهین به رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی» و «اقدام علیه امنیت ملی» متهم شده است.
تشکیل پروندهای جدید برای نیلوفر بیانی٬ فعال محیط زیست زندانی
وبسایت خبری-تحلیلی امتداد از تشکیل پروندهای جدید برای نیلوفر بیانی٬ فعال محیط زیست زندانی خبر داد.
بر اساس این گزارش٬ نیلوفر بیانی در پرونده جدید خود به «نشر اکاذیب» متهم شده است و انتشار نامههایی از سوی او درباره شکنجههای روحی٬ تهدیدها و آزاری که در دوره بازداشت متحمل شده بود٬ از مصادیق این اتهام است.
نیلوفر بیانی از بهمن سال ۹۶ در زندان به سر میبرد و به اتهام «جاسوسی و همکاری با دولت متخاصم» به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.
تشکیل پروندهای جدید برای دو زندانی سیاسی در ارومیه
شبکه حقوق بشر کردستان از تشکیل پروندهای جدید برای دو زندانی سیاسی در ارومیه خبر داد.
بر اساس این گزارش ابراهیم خلیل صدیق همدانی و سالار خلیل صدیق همدانی٬ پدر و پسر زندانی٬ در پرونده جدیدشان به «تبلیغ علیه نظام» متهم شدهاند.
مصادیق اتهام جدید این دو زندانی سیاسی «اعتراضات، اعتصاب غذا و گفتوگوهای آنان با زندانیان دیگر در مورد مسائل سیاسی» عنوان شده است.
ابراهیم خلیل صدیق همدانی و سالار خلیل صدیق همدانی که از اسفند ۹۷ در زندان به سر میبرند٬ در پروندههای قبلی خود هر یک به ۱۹ سال زندان محکوم شدهاند که ۱۵ سال برای هر یک از آنان قابل اجراست.
اتهامهای آنان «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران»٬ «تبلیغ علیه نظام» و «فیلمبرداری از مراکز نظامی» عنوان شده است.
بازگشت پیام درفشان٬ وکیل دادگستری٬ به زندان اوین
پیام درفشان٬ وکیل دادگستری٬ روز شنبه ۱۹ مهرماه با پایان مرخصیاش به زندان اوین بازگشت.
وی به دلیل بیماری و نیاز به درمان ۱۲ شهریورماه به مرخصی اعزام شده بود.
این وکیل و مدافع حقوق بشر که وکالت شماری از زندانیان سیاسی و عقیدتی را بر عهده دارد٬ به اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال زندان محکوم شده که دو سال و نیم آن قابل اجراست.
ادامه بیخبری از وضعیت شارمین میمندینژاد٬ موسس نهاد خیریه «جمعیت امام علی»
زهرا رحیمی٬ همسر شارمین میمندینژاد میگوید از حدود یک ماه پیش از وضعیت همسرش در زندان بیخبر است
وی از اول تیرماه در بند دو الف زندان اوین در بازداشت به سر میبرد و طی هفتههای گذشته اخباری مبنی بر وضعیت نامناسب جسمی او منتشر شد.
اتهام شارمین میمندینژاد «توهین به رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی» و «اقدام علیه امنیت ملی» عنوان شده است.
جمعیت امام علی که از سال ۱۳۷۸ کار خود را آغاز کرده٬ یکی از معروفترین سازمانهای خیریه در ایران است که هزاران نفر بهطور داوطلبانه با آن همکاری میکنند.
اجرای حکم زندان رقیه نفری٬ فعال دانشجویی
رقیه نفری٬ فعال دانشجویی٬ روز یکشنبه ۲۰ مهرماه برای اجرای حکم زندان خود روانه زندان اوین شد.
او به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به سه ماه زندان محکوم شده است.
رقیه نفری دانشجوی رشته ریاضی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و فعال توئیتری است که با نام مستعار «اشرف مولوتف» توئیتهای انتقادی مینوشت و هفتم اردیبهشت سال جاری بهمدت یک هفته بازداشت و به قید وثیقه آزاد شده بود.
اجرای حکم زندان عالیه مطلبزاده٬ عکاس و روزنامهنگار
عالیه مطلبزاده، نایبرئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات برای گذراندن محکومیت خود روانه زندان اوین شد.
او روز یکشنبه ۲۰ مهرماه در صفحه کاربری خود در توئیتر ضمن تأیید این خبر نوشت «برای اجرای حکم مقابل اوین هستم. به امید روزهای روشن برای ایرانمان».
عالیه مطلبزاده ششم آذر ۹۵ بازداشت و مرداد سال ۹۶ در دادگاه بدوی به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به سه سال زندان محکوم شده بود و حکم او مهرماه سال ۹۸ در دادگاه تجدیدنظر نیز تأیید شد.
اجرای حکم زندان سه شهروند بهایی در بیرجند و مشهد
آرزو محمدی و بنفشه مختاری٬ دو شهروند بهایی ساکن بیرجند برای اجرای حکم زندان روانه زندان این شهر شدند.
آرزو محمدی و بنفشه مختاری به اتهام به ترتیب به ۱۸ ماه و ۱۵ ماه زندان محکوم شدهاند.
این دو زن بهایی پیشتر در دادگاه انقلاب هر یک به شش سال زندان محکوم شده بودند که این حکم بعدا در دادگاه تجدیدنظر کاهش یافت.
همزمان شهناز ثابت بهایی ساکن شیراز نیز برای گذراندن محکومیت دو سال زندان خود روانه زندان عادلآباد شیراز شد.
طی سالهای اخیر دهها شهروند بهایی در ایران به اتهامهای امنیتی به تحمل زندان محکوم شدهاند در حالی که جامعه جهانی بهایی میگوید این افراد تنها به دلیل اعتقادات دینی خود محکوم و زندانی میشوند.