در مجله فناوری این هفته نگاهی میاندازیم به گوشی ارزانقیمت فایو جی سامسونگ، حذف میلیونها فیلم از تیکتاک و نمایشگر عجیب الجی، و همچنین بنچمارک پردازنده اپل را هم بررسی میکنیم.
گوشی ارزانقیمت فایو جی
یکی از مشکلات توسعه شبکه فایو جی در چند سال آینده، ارائه سختافزاری ارزانقیمت خواهد بود. تمامی موبایلهای فایو جی معرفیشده اکنون بسیار گرانقیمتاند، اما سامسونگ برنامه دارد موبایلهای ارزانقیمت فایو جی را روانه بازار کند.
گلکسی A42 محصولی است که شرکت سامسونگ با تراشه اسنپدراگوان 750G کوالکام عرضه خواهد کرد.
این محصول با این تراشه میتواند شبکه فایو جی را پشتیبانی کند.
این پردزانده دارای دو هسته با سرعت ۲.۲گیگاهرتز و شش هسته با فرکانس ۱.۸گیگاهرتزی است.
با این سختافزار، سامسونگ گلکسی A42 از اولین گوشیهای ارزانقیمت با توان پشتیبانی از شبکه فایو جی است. قیمت این محصول مشخص نیست، ولی به احتمال زیاد زیر ۴۰۰ دلار قیمت خواهد داشت.
نمایشگر عجیب الجی
شرکت الجی در حال توسعه یک موبایل با دو صفحه نمایش است که صفحه نمایش دوم آن قابلیت چرخش ۹۰ درجهای دارد. تاکنون شرکتهای مختلف گوشیهایی را با دو نمایشگر و اکثراً خمیده عرضه کردهاند، اما نوع قرارگیری این صفحه نمایش با شرکتهای دیگر کاملاً متفاوت است. این دو نمایشگر میتوانند نسبت به هم حالتی صلیبی شکل پیدا کنند.
این محصول جدید الجی وینگ نام دارد و صفحه نمایش بالایی ۶.۸ اینچی و بسیار نازک است.
الجی سعی کرده در رابط کاربری این محصول، امکان مدیریت خاصی را بین اپهای اجراشده روی دو صفحه ایجاد کند.
تیکتاک و حذف میلیونها فیلم
شبکه اجتماعی تیکتاک از حذف بیش از ۱۰۰ میلیون فیلم در سال ۲۰۲۰ خبر داد. این فیلمها به دلیل نقض قوانین حذف شدهاند.
هماکنون دعوای حقوقی شدیدی در آمریکا بر سر مسدود کردن این اپ محبوب چینی وجود دارد. این پلتفرم اعلام کرده که بیش از ۱۰ هزار اخطار کپیرایت در سامانه خود دریافت کرده است.
گزارش تیکتاک از برخورد با فیلمهای غیرقانونی در حالی منتشر شده که دعوای حقوقی شدیدی بر سر آنچه در این اپ منتشر میشود وجود دارد.
برخی منتقدان این اپلیکیشن میگویند این شبکه فیلمهای مضر و خلاف قوانین منتشر میکند.
دولت آمریکا به دلیل موضوع امنیتی با فعالیت این اپ در آمریکا مخالف است. منتقدان دولت آمریکا مسدود کردن این اپ را خلاف جریان آزاد اطلاعات میدانند. برخی منتقدان هم داستان این اپلیکیشن را مرتبط با جنگ قدرت بین چین و آمریکا ارزیابی کردهاند.
سرفیس دوئو قرار بود ویندوزی باشد
بر اساس گزارشهایی که به رسانهها رسیده، مشخص شده که سرفیس دوئو، گوشی جدید مایکروسافت، قرار بوده از نسخه سبکسازیشده ویندوز ۱۰ که در برخی تبلتهای این شرکت استفاده میشود بهره ببرد، اما در نهایت این شرکت به دلیل گستردگی اندروید تن به استفاده از سیستم عامل اندروید به جای ویندوز داده است.
البته مایکروسافت تجربه تلخی در شکست در زمینه گوشیهای ویندوزی و همکاری خود با نوکیا دارد.
این محصول که هماکنون یک دوربین دارد، در ابتدا دارای یک دوربین دیگر و بدنه فلزی بود اما در نهایت مایکروسافت این موارد را از گوشی جدید خود حذف کرده است.
یکی از دلایلی که سبب شده مایکروسافت به سراغ اندروید برود، سخت و زمانبر بودن مطابقت دادن ویندوز ۱۰ با یک سیستم ماژولار موبایلی بوده است.
از آیاواس ۱۴ تا بنچمارک پردازنده A14
با معرفی آیاو اس ۱۴، کاربرانِ آیاواس ۱۳ در حال مهاجرت سریع به سیستم عامل جدید اپل هستند.
اضافه شدن ویجت در صفحه خانه و پشتیبانی از حالت تصویر در تصویر از مهمترین تغییرات در آیاواس ۱۴ است.
تنها در مدت پنج روز اول معرفی، بیش از ۳۰ درصد محصولات از آیاواس ۱۳ به ۱۴ کوچ کردهاند.
البته انتشار بنچمارک پردازنده جدید اپل چندان امیدوارکننده نبوده است.
با وجود اینکه اپل روی این پردازنده بسیار تبلیغ کرده بود، نتایج بنچمارک پردازنده A14 نشان میدهد این پردازنده نسبت به نسخه قبلی چندان سریعتر نیست.
بنچمارک انتوتو، از معتبرترین بررسیها در جهان پردازندههای موبایل، این نتایج را منتشر کرده است.
این نتایج بنچمارک احتمال قدرتمند بودن اسنپدراگون ۸۷۵ کوالکام نسبت به پردازنده اپل را تقویت کرده است. این پردازنده که قرار است در برخی گوشیهای پرچمدار اندرویدی استفاده شود، همانند پردازنده اپل از لیتوگرافی پنج نانومتری استفاده میکند.
اپل ادعا میکند سریعترین پردازنده موبایلی را ساخته است؛ ادعایی که ممکن است با معرفی اسنپدراگون ۸۷۵ رنگ ببازد.