لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۸

شمار مبتلایان به کرونا در جهان از ۴۰ میلیون نفر فراتر رفت


مردم پایتخت چین در حالی که ماسک زده‌اند در حال عبور از خیابانی در نزدیکی یک مرکز خرید هستند.
مردم پایتخت چین در حالی که ماسک زده‌اند در حال عبور از خیابانی در نزدیکی یک مرکز خرید هستند.

شمار مبتلایان قطعی به کرونا در جهان روز یکشنبه ۲۷ مهرماه از ۴۰ میلیون نفر فراتر رفت و شمار مرگ‌ومیرها نیز به بیش از یک میلیون و ۱۱۵ هزار نفر رسیده است.

هند، ایالات متحده، اروپا و آمریکای جنوبی در صدر مبتلایان روزانه به کرونا قرار دارند.

فرانسه روز شنبه با ثبت بیش از ۳۲ هزار مورد قطعی کرونا در صدر کشورهای اروپایی قرار گرفته و بریتانیا، روسیه و ایتالیا در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

فرانسه روز ۲۳ مهر محدودیت عبور و مرور از ساعت ۹ شب تا شش صبح در پاریس و هشت شهر دیگر اعلام کرد و خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده است که ایتالیا نیز برای اعمال محدودیت‌ها آماده می‌شود.

ایتالیا روز شنبه ابتلای نزدیک به ۱۱ هزار نفر به کرونا را تایید کرد.

برخی کشورهای اروپایی مانند روسیه، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا در بهار سال جاری با موج چشمگیر شیوع کرونا مواجه شدند، اما با اعمال محدودیت‌ها، مبتلایان روزانه به کرونا به شدت افت کرد. با این‌حال، از ابتدای پاییز موج دوم کرونا و با شدت بسیاری از کشورهای اروپایی را در نوردیده است.

از میان ۱۵ کشور با بیشترین شمار مبتلایان در جهان، ۹ کشور از اروپا هستند.

تاکنون حدود هفت میلیون نفر در اروپا به کرونا مبتلا شده و بیش از ۲۳۸ هزار نفر جان باخته‌اند.

مردم پراگ، پایتخت جمهوری چک، روز یکشنبه به اعمال محدودیت‌های جدید برای مبارزه با شیوع موج جدید کرونا در این کشور اعتراض کردند.
مردم پراگ، پایتخت جمهوری چک، روز یکشنبه به اعمال محدودیت‌های جدید برای مبارزه با شیوع موج جدید کرونا در این کشور اعتراض کردند.

روسیه که ماه گذشته شمار مبتلایان روزانه را به زیر پنج هزار نفر کاهش داده و نسبت به ماه‌های قبل به نصف رسانده بود، اکنون روزانه حدود ۱۵ هزار مورد ابتلا را ثبت می‌کند.

در منطقه پرتنش قفقاز نیز شیوع کرونا اوج گرفته است. موارد ابتلای روزانه در ارمنستان به حدود ۱۷۰۰ نفر، گرجستان ۱۲۰۰ نفر و آذربایجان ۶۵۰ نفر رسیده است. برای منطقه‌ای با جمعیتی زیر ۱۷ میلیون نفر، ابتلای ۳۵۵۰ نفر طی ۲۴ ساعت به کرونا هشداردهنده است.

آمریکا بیشترین قربانیان کرونا را در جهان دارد و تقریبا بیش از یک پنجم کل مبتلایان و قربانیان جهان از این کشور هستند. وضعیت شیوع کرونا در آمریکا کماکان در سطح بالایی است، اما اخیرا هند از لحاظ شمار مبتلایان روزانه از آمریکا پیشی گرفته است.

با این‌حال، آمار روزانه ابتلا در هند از حدود ۹۰ هزار نفر در ابتدای سپتامبر به حدود ۶۰ هزار نفر در روزهای گذشته کاهش یافته است.

ایران بعد از هند بالاترین میزان ابتلا و مرگ و میر را در آسیا دارد. بر اساس آمارهای رسمی که مورد شک کارشناسان و حتی محافل حکومتی و مجلس واقع شده، تاکنون شمار مبتلایان در کشور به بیش از نیم میلیون نفر و شمار فوتی‌ها به بیش از ۳۰ هزار نفر رسیده است.

با گذشت نزدیک به یک ماه از تابستان، هنوز سازمان ثبت احوال آمار مرگ‌ومیر کل کشور در این فصل را منتشر نکرده است.

آخرین گزارش سازمان ثبت و احوال از آمارهای کل درگذشتگان در ایران، شامل مبتلایان به کرونا، نشان می‌دهد که با وجود اینکه مقام‌های جمهوری اسلامی تعداد جان‌باختگان کرونا در ایران را طی فصل بهار حدود ۱۱ هزار تن اعلام کرده بودند، آمار مرگ‌ومیر کل کشور حدود ۱۹ هزار نفر بیش از بهار پارسال بوده است.

بعد از هند، ایالات متحده و اروپا، بدترین وضعیت شیوع کرونا در کشورهای آمریکای جنوبی ثبت شده است.

روز گذشته بیش از ۵۰ هزار مورد ابتلا و ۱۲۱۷ مرگ بر اثر کرونا در این منطقه ثبت شد.

منابع: بلومبرگ، وورلد او مترز، رادیو فردا/ف.ق/ک.ر

XS
SM
MD
LG