لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۵۲

درخواست وزیران اسرائیلی برای اخراج کریستین امانپور از شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان


کریستین امانپور
کریستین امانپور

سخنان هفته گذشته کریستین امانپور، مجری و گزارشگر ارشد شبکه تلویزیونی آمریکایی سی‌ان‌ان، که دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ را تلویحاً با اوضاع منجر به «شب بلورین» سال ۱۹۳۳ در آلمان مقایسه کرده بود، با خشم شدید مقامات رسمی اسرائیل روبه‌رو شده است.

وزیران اسرائیلی رسماً خواهان پوزش‌خواهی سی‌ان‌ان و کریستین اما‌نپور شده و برخی اسرائیلی‌های سرشناس خواهان «اخراج فوری» او از این شبکه شده‌اند.

کریستین امانپور هفته گذشته در برنامه تلویزیونی خود در سخنانی که مقارن با هشتاد و دومین سالروز «شب بلورین» (به آلمانی «کریستال ناخت») بیان کرد، گفت آن رویداد «نقطه‌عطف مهمی در روندی (در دوران حکومت نازی‌ها) بود که به نسل‌کشی علیه یک هویت کامل (یهودیان) منجر شد».

برنامه روز ۱۹ آبان این مجری سی‌ان‌ان، شش روز بعد از پایان رأی‌گیری در انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا پخش شد.

سی‌ان‌ان از آقای ترامپ انتقاد می‌کند که نتایج اعلام‌شده از سوی این شبکه و سایر رسانه‌های عمده را رد کرده است. دونالد ترامپ نیز سی‌ان‌ان را در شمار رسانه‌هایی ردیف می‌کند که به انتشار «اخبار جعلی» مشغول‌اند، و شدیداً از این شبکه انتقاد می‌کند.

کریستین امانپور در آن برنامه در حالی که تصاویر کتاب‌سوزی رویدادهای «شب بلورین» پخش می‌شد، افزود: «سوزاندن کتاب‌ها سرآغاز حمله به واقعیت، دانش، تاریخ و حقیقت شد... واکنون، پس از چهار سال حمله‌ از نوع مدرن به همان ارزش‌ها توسط دونالد ترامپ، تیمِ بایدن- هریس قول بازگشت به هنجارها، از جمله حقیقت را داده است».

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، وزارت امور خارجه این کشور درخواست برای پوزش‌خواهی رسمی سی‌ان‌ان را رسماً به دفتر ریاست این شبکه واقع در شهر آتلانتا آمریکا ارائه کرده است.

عانات سولطان دادون، سرکنسول اسرائیل در آتلانتا، طی درخواستی که روز ۲۵ آبان به ریک دیویس معاون رئیس اجرایی سی‌ان‌ان ارائه کرد، نوشته است که اظهارات کریستین امان‌پور «بی‌احترامی کامل» به کسانی است که از بین‌ رفته‌اند.

به نوشته جروزالم پست، این دیپلمات ارشد اسرائیلی در نامه خود توضیح داده که نازی‌ها در «شب بلورین» حدود ۹۰ یهودی را کشتند. در آن ایام همچنین بیش از ۳۰ هزار یهودی را دستگیر و روانه اردوگاه‌های کار اجباری کردند و آن شب سرآغاز هولوکاست بود که طی آن، آلمان نازی شش میلیون یهودی را در اروپا و شمال آفریقا به قتل رساند.

خانم دادون در نامه‌اش نوشته است که کریستین امانپور از هولوکاست به عنوان «ابزار سیاسی» (برای بیان دیدگاه‌های خود و شبکه‌اش علیه دونالد ترامپ) استفاده کرده است.

همزمان، عومر یانکِلِویچ، وزیر امور یهودیان در کشورهای خارجی، با فراخواندن کریستین امان‌پور به «عذرخواهی فوری» گفت که «سی‌ان‌ان می‌بایست شریک کوشش‌های جهانی در مبارزه با یهودستیزی باشد نه آن‌که بر آتش آن بدمد».

آقای یانکلویچ همچنین در نامه‌ای به جفری آدام زوکر، رئیس سی‌ان‌ان نوشته است که کریستین امان‌پور با مقایسه آن رویداد با دولت دونالد ترامپ «اهمیت منحصر به فرد هولوکاست» را کوچک شمرده است.

وزیر یادشده افزوده است که «بهره‌گیری از یادمان هولوکاست برای اهداف سیاسی یا مطرح شدن به سبک ارزان، نگران کننده و تحریف‌ حقایق تاریخی و اخلاقی است».

دانی دایان، سرکنسول پیشین اسرائیل در نیویورک، نیز در صفحه توئیتر خود نوشته است که «مقایسه ابلهانه کریستین امانپور میان "کریستال ناخت" با (دونالد) ترامپ، باید موجب اخراج فوری او از سی‌ان‌ان شود».

این دپیلمات اسرائیلی ظاهرا به طور تلویحی کریستین امانپور را در شمار «انکارکنندگان هولوکاست» قرار داده و افزوده است که «هیچ مصونیتی برای منکران هولوکاست وجود ندارد».

هنوز از واکنش سی‌ان‌ان و کریستین امانپور به این درخواست‌های وزیران و مقامات اسرائیلی خبری در دست نیست. این گزارشگر ارشد در توئیترش که سه میلیون دنبال‌کننده دارد، تا اکنون به این امر اشاره نکرده است.

کریستین امان‌پور، ۶۲ ساله، یکی از پرآوازه‌ترین خبرنگاران جهان با بیش از ۳۰ سال سابقه کار در صحنه‌های جنگ و مصاحبه با سران و چهره‌های بین‌المللی، از پدری ایرانی و مادری بریتانیایی زاده شده است.

ده سال پیش هلن توماس، خبرنگار ۸۹ ساله آمریکایی که قدیمی‌ترین گزارشگر ارشد و ویژه کاخ سفید بود، به‌دلیل سخنانی در مورد اینکه اسرائیلی‌ها باید به آلمان، لهستان یا آمریکا بروند و «گم بشوند» سریعا از سوی دولت وقت باراک اوباما اخراج شد.

هلن توماس که والدینش از ارامنه لبنانی مهاجر به آمریکا بودند، در سه سال بقیه عمر، مواضع تندتری علیه اسرائیل بیان کرد.

XS
SM
MD
LG