ویدا مهراننیا، همسر احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر ایرانی- سوئدیِ زندانی در ایران، در گفتوگو با رادیوفردا اظهار امیدواری کرد که همسرش «قربانی» روابط میان ایران و اروپا نشود.
ویدا مهراننیا میگوید که وکیل آقای جلالی ابلاغیه حکم اعدام برای اجرا را دیده است، اما زمان اجرای حکم مشخص نیست.
خانم مهراننیا روز سهشنبه اعلام کرده بود آقای جلالی ساعت ۷:۴۵ دقیقه روز پیش در یک تماس تلفنی با او خبر داده بود که قرار است برای اجرای حکم اعدام به زندان رجاییشهر کرج منتقل شود.
احمدرضا جلالی اردیبهشت سال ۹۵ هنگامی که برای شرکت در یک کنفرانس علمی از محل زندگی خود در سوئد به ایران سفر کرده بود، به اتهام «جاسوسی و فروش اطلاعات به اسرائیل» بازداشت و در دادگاه انقلاب اسلامی به اعدام محکوم شد.
حکم اعدام او آذر ۹۶ توسط دیوان عالی کشور تایید شد. به رغم اینکه وکلای آقای جلالی درخواست رسیدگی مجدد به پرونده او را داشتند، ولی دیوان عالی دادخواست آنها را رد کرد.
همسر جلالی روز چهارشنبه افزود که وی از روز گذشته دیگر تماسی با خانوادهاش نداشته و آن تماس را نیز پیش از انتقال به بخش قرنطینه بند ۲۰۹ زندان اوین و بعد انتقال به زندان رجاییشهر برای اجرای حکم، به درخواست خود گرفته بود.
آن طور که خانم مهراننیا به رادیوفردا میگوید، وکیل جلالی نیز در مراجعه به دادگاه انقلاب، حکم اعدام وی را که برای اجرا ابلاغ شده بود دیده، اما جزئیات بیشتری از جمله درباره زمان اجرای حکم به وی نداده است.
وی در عین حال اضافه کرده که اجرای حکم احمدرضا جلالی به وکیل وی ابلاغ نشده است.
ویدا مهراننیا در بخش دیگری از این گفتوگو از تماس آن لینده، وزیر خارجه سوئد با وی خبر داده است.
وی افزود که خانم لینده گفته با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی خود تماس گرفته و درباره این موضوع صحبت کرده است.
به گفته همسر آقای جلالی، خانم لینده درباره جزئیات این گفتوگو به وی اطلاعاتی نداده، اما افزوده که امیدوار است حکم اعدام وی متوقف شود و سوئد و اتحادیه اروپا به هیچ وجه اعدام این محقق را نخواهند پذیرفت.
همسر احمدرضا جلالی همچنین از وضعیت روحی نامناسب همسرش و ناامیدی وی در امکان تماس دوباره با خانواده هنگام تماس تلفنی در روز سهشنبه خبر داد.
وی گفت دخترش از وضعیت پدر باخبر است، اما پسر هشتسالهاش، دائم از علت بازنگشتن پدر به خانه میپرسد.
ویدا مهراننیا به رادیوفردا گفت که همسرش علاوه بر اطلاع درباره انتقال خود، تنها به او گفته اگر حکم اعدام اجرا شد، به پسرش بگوید که پدرش تصادف کرده است.
همسر احمدرضا جلالی با این حال ابراز امیدواری کرد که نامههای سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان ملل، عفو بینالملل و نامه ۱۴۹ نفر از برندگان جایزه نوبل به علی خامنهای برای آزادی همسرش تاثیرگذار باشد.
او تاکید کرد که همسرش تنها محقق است و مرتکب «جرمی» نشده و وی امیدوار است که او «قربانی روابط ایران و اروپا نشود.»
به جز احمدرضا جلالی ، شهروندان دوتابعیتی دیگری از جمله نازنین زاغری، مسعود مصاحب، مراد طاهباز، کامران قادری و سیامک نمازی و پدرش، باقر نمازی و ناهید تقوی هم در ایران با اتهامات مختلف از جمله «جاسوسی» زندانی هستند.
فعالان حقوق بشر، بازداشت این افراد را «گروگانگیری حکومتی» از سوی جمهوری اسلامی میدانند، این در حالی است که ایران تنها به تابعیت ایرانی این افراد اهمیت میدهد و کشورهای خارجی را به دخالت در امور اتباع خود متهم میکند.