لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۴

گانتز: ایران مظنون اصلی حمله به کشتی باربری اسرائیلی است


بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل
بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل

بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل روز شنبه نهم اسفند گفته است که براساس برآوردهای اولیه، ایران مظنون اصلی حمله به یک کشتی باربری اسرائیلی در نزدیکی دریای عمان است.

کشتی «ام‌وی هلیوس رِی»، در مالکیت شرکت «هلیوس رِی» که زیر پرچم باهاما حرکت می‌کرد، ده دقیقه پس از بامداد روز جمعه، هشتم اسفند (به وقت ایران) بر اثر یک سانحه مشکوک در دو نقطه در بدنه سوراخ شد.

بنی گانتز در مصاحبه با شبکه «کان» گفته است: «باید به تحقیقات خود ادامه دهیم ، اما به طور قطع می‌توان گفت كه ایران در تلاش است تا به زیرساخت های اسرائیل صدمه بزند و به شهروندان اسرائیلی آسیب برساند.»

وزیر دفاع اسرائیل اضافه کرده است: موقعیت کشتی در زمان حادثه که تقریبا به ایران نزدیک بود، سوءظن در باره دست داشتن تهران را تقویت می‌کند.

بنی گانتز گفته است، در حال حاضر، با توجه به ارزیابی‌های اولیه، با توجه به نزدیكی و زمینه این رویداد - این ارزیابی من است.

وی با این حال بر ضرورت تحقیقات بیشتر در خصوص این حمله تاکید کرده است.

شبکه ۱۳ اسرائیل هم گزارش داده است که مقامات امنیتی اسرائیل معتقدند که حمله توسط سپاه پاسداران انجام شده است و در جریان این حمله دو موشک به کشتی «ام‌وی هلیوس رِی» شلیک شده است.

این شبکه اضافه کرده است که کارشناسان تحقیقاتی آمریکا و اسرائیل قرار است در روزهای آینده از این کشتی بازدید کنند.

خبرگزاری رویترز می‌گوید، وضعیت کشتی «ام‌وی هلیوس رِی» خوب است و در جریان انفجارها، کسی از ۲۸ خدمه آن آسیب ندید. خسارت وارده به کشتی بسیار جزئی ارزیابی شده و تاثیری در حرکت آن ایجاد نکرده است، اما کشتی برای تعمیرات به سمت دبی در حرکت است.

گمانه‌زنی‌های مختلفی در خصوص دلایل انفجار در بدنه این کشتی اسرائیلی مطرح شده است.

طبق برآوردهای اولیه انجام شده توسط «عملیات تجارت دریایی بریتانیا»، این انفجار به احتمال زیاد نتیجه انفجار مین دریایی بوده است.

اما مقامات وزارت دفاع آمریکا هم به رویترز گفته‌اند، دو حفره ایجاد شده در بدنه این کشتی بالاتر از خط آب است، بنابراین کشتی «ام‌وی هلیوس رِی» با مین دریایی برخورد نکرده است.

در همین حال رسانه‌های اسرائیلی فاش کرده‌اند که کشتی متعلق به رامی اونگار، یک دوست نزدیک رئیس موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل است.

از آقای اونگار در کشورش به عنوان یک «غول کشتیرانی» در امور بازرگانی نام برده می‌شود.

مالک کشتی اما ارتباطی میان بروز این سانحه با اسرائیلی بودن خود قائل نشده و این رویداد را بخشی از ادامه تنش میان ایران و آمریکا دانسته است.

جمهوری اسلامی ایران به وقوع این رویداد در نزدیکی تنگه هرمز واکنش نشان نداده است.

خرداد سال ۱۳۹۸ در اوج تنش میان ایران با دولت وقت آمریکا، دونالد ترامپ، در حوزه تنگه هرمز، چند نفتکش در آب‌های دریای عمان با مین‌های چسبان یا شلیک اژدر آسیب دید که ارتش و دولتمردان ارشد آمریکا، ایران را عامل آن معرفی کردند. کشورهای غربی، اسرائیل و عربستان آن زمان از موضع آمریکا حمایت کردند.

با استفاده از رویترز و رادیو فردا؛ خ
XS
SM
MD
LG