لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۴۴

کارنامه اردیبهشت ۱۴۰۰

تازه‌ترین رویدادهای صنفی و کارگری ایران در اردیبهشت ۱۴۰۰ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۱۱:۵۶ ۱.۲.۱۴۰۰

برای دسترسی به اخبار و رویدادهای صنفی و کارگری در فروردین ماه، کارنامه فروردین ماه ۱۴۰۰ را دنبال کنید.

۰۰:۰۰ ۶.۲.۱۴۰۰

کشاورزان اصفهانی در اعتراض به قطع حق‌آبه خود راهپیمایی کردند

گزارش‌ها از استان اصفهان حاکی از راهپیمایی کشاورزان در اعتراض به قطع حق آبه خود از زاینده رود است.

اسفندیار امینی، دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان روز جمعه با انتقاد از سیاست‌های دو دهه گذشته دولت‌ها که به زیان کشاورزان تمام شده است، ‌گفته بود وضعیت موجود، کشاورزان را بر آن داشته است تا حقابه‌شان را پس بگیرند.

خبرگزاری ایلنا چند روز پیش نوشت که بسیاری از روستاها خالی از سکنه شده‌اند و بسیاری از کشاورزان به دست‌فروشی روی آورده‌اند.

در این حال، منصور شیشه‌فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، روز شنبه با اعلام اینکه قسمت زیادی از مزارع به دلیل خشک بودن زاینده‌رود، کشت نشده‌اند، از وزرات نیرو خواست نسبت به احیا و تأمین آب برای زاینده‌رود اقدام کند.

۰۰:۰۴ ۶.۲.۱۴۰۰

تجمع ۲۰۰ کارگر پیمانی ابنیه‌فنی راه‌آهن شمال مازندران در ساری

حدود ۲۰۰ تن از کارگران پیمانی ابنیه‌فنی راه‌آهن شمال مازندران روز شنبه برای پیگیری خواسته‌های صنفی خود در مقابل اداره کل راه‌آهن شمال در ساری تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، تجمع‌کنندگان خواستار اجرای طرح تجمیع شدند و گفتند که این طرح، موجب یکسان‌سازی شرایط کار برای همه کارگران می‌شود.

همچنین برخی از این کارگران خواستار اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل شدند که طبق قانون، باید در شرکت‌های دارای بیش از ۵۰ نیرو اجرا شود.

کارگران در این تجمع از پرداخت نامنظم دستمزدشان نیز انتقاد کردند.

پرداخت نشدن به موقع دستمزدها در سالیان اخیر، ‌اعتراض‌های زیادی را از سوی کارگران برانگیخته است .

۰۰:۱۸ ۶.۲.۱۴۰۰

بازنشستگان در ۹ شهر ایران تجمع کردند

بازنشستگان تامین اجتماعی در ادامه اعتراض‌های صنفی هفته‌های اخیر، بار دیگر روز یکشنبه در دستکم ۹ شهر ایران تجمع کردند.

این تجمع‌ها در اردبیل، اراک، تهران، اصفهان، کرج، قزوین، بروجرد، کرمانشاه، ‌اصفهان و شوش برگزار شدند.

بازنشستگان تامین اجتماعی شعارهایی در اعتراض به وضعیت معیشتی خود و نیز برای آزادی اسماعیل گرامی،‌ فعال صنفی مستقل بازنشستگان، سر دادند. آقای گرامی بیش از دو هفته پیش به دست ماموران امنیتی بازداشت شد و در حال حاضر در زندان تهران بزرگ زندانی است. مقام‌های امنیتی و قضایی تاکنون در مورد دلیل بازداشت و اتهام این فعال صنفی سخنی نگفته‌اند.

به نوشته گروه اتحاد بازنشستگان، خواسته اصلی بازنشستگان تامین اجتماعی، برخورداری از مستمری متناسب با سطح متوسط هزینه‌های زندگی خانوار ۴ نفره شهری و اصلاح مستمری‌ها در سطح ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به عنوان پایه حقوق و سبد معیشت است.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی، سبد معیشت ماهانه در سال ۹۹ را ۱۰ میلیون تومان و در تهران ۱۱ میلیون تومان اعلام کرده بود.

۰۰:۲۰ ۶.۲.۱۴۰۰

تجمع شماری از پرستاران در تهران

شماری از پرستاران روز یکشنبه در مقابل ساختمان ریاست قوه قضائیه تجمع کردند.

آنها در این تجمع به اجرا نشدن قانون تعرفه گذاری پرستاری و قانون مشمولیت پرستاران در قانون مشاغل سخت و زیان آور اعتراض داشتند.

آنها شعار می دادند: "پرستار داد بزن، حق تو فریاد بزن" و "تامین خیانت می کند، دیوان حمایت می کند" و "قانون سختی کار ، حق مسلم ماست".

قانون تعرفه گذاری پرستاری در سال ۱۳۶۸ در مجلس وقت تصویب شد اما تاکنون اجرا نشده است.

در ماه‌های اخیر، گزارش‌هایی در مورد نارضایتی پرستاران از شرایط معیشتی و صنفی‌شان انتشار یافته است.

۰۰:۵۳ ۶.۲.۱۴۰۰

اعتراض صیادان ماهشهری به ممنوعیت صید لنگری

صیادان ماهشهری برای دومین روز در اعتراض به ممنوعیت صید لنگری در مقابل فرمانداری ماهشهر تجمع کردند.

به گفته آنها، دولت به جای آنکه صید غیرمجاز ترال را ممنوع کند، صید لنگری را ممنوع اعلام کرده و باعث شده است که دستکم ۵۰۰ لنج و ۳۰۰۰ تن بیکار شوند.

۲۰:۴۶ ۶.۲.۱۴۰۰

تاکید ۱۵ سندیکا و تشکل بر «ضرورت ایجاد شورای همکاری» ‌بین کارگران و سایر مزدبگیران در ایران

۱۵ سندیکا و تشکل کارگری و صنفی در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی کارگر،‌ اول ماه مه، بر ضرورت ایجاد یک شورای همکاری میان بخش‌های مختلف کارگران، کارمندان و مزدبگیران، معلمان، بازنشستگان، زنان، دانشجویان و بیکاران، تاکید کردند.

در این بیانیه، تشکیل این شورای همکاری، حلقه اصلی کار سازمان‌دهی در جامعه و در بین کارگران و زحمت‌کشان دانسته شد.

امضاکنندگان این بیانیه نوشتند: بدون هماهنگی و رفتن به سوی ایجادِ نهادهای همکاری و سراسری برای هدایت مشترک جنبش‌های مطالباتی، قدرت این حرکات شجاعانه و پیگیر اعتراضی – مطالباتی به هدر می‌رود و راه برای سرکوب آنها هموارتر می‌شود.

آنها تاکید کردند که تلاش برای هم‌گرایی میان مبارزات پراکنده و گسترش همبستگی این مبارزات در سال پیش‌رو، ضرورتی فوری و حیاتی خواهد بود.

این بیانیه از سوی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، کانون صنفی فرهنگیان اسلام‌شهر، کانون صنفی فرهنگیان گیلان، انجمن صنفی معلمان مریوان_کردستان و کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز، انجمن صنفی معلمان کردستان/ سقز و زیویه و گروه فعالان زنان بیدارزنی امضا شده است.

اتحاد بازنشستگان، شورای بازنشستگان ایران، اتحاد سراسری بازنشستگان ایران، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری و کانون گفت‌وگوی بازنشستگان تامین اجتماعی از دیگر امضاکنندگان بیانیه هستند.

آنها با اشاره به اینکه کارگران در شرایط کنونی با مشکل پراکندگی مواجهند، آن را هشداری دانست که «به ‌رغم از خودگذشتگی در مبارزه و به ‌رغم اعلام همبستگی و همدلی آشکار و واقعی میان فعالان جنبش‌های اجتماعی، بدون یک همکاری جدی و سازمان‌یافته و سراسری در میان تمامی کارگران و زحمت‌کشان، قادر به مقابله با سیاست‌های ضدکارگری و تغییر شرایط موجود» نخواهند بود.

این سندیکاها و تشکل‌ها نوشتند: در نبود سازمان‌ها و نمایندگان مستقل کارگری، باز هم مسئله تعیین حداقل دستمزد به مضحکه‌ای تکراری و ملال‌آور تبدل شده است و افزودند: «در شرایطی که خط فقر برای یک خانوار ایرانی ساکن شهرهای بزرگ، باید حداقل ۱۲ میلیون تومان باشد و حتی تشکیلات وابسته و حکومتی، چون خانه‌ کارگر، از ۸ تا ۹ میلیون سخن می‌گوید، از پذیرش هزینه سبد خانوار برآورد شده‌ ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی سرباز زد و حتی به ناله‌ها و ضجّه‌های نمایندگان تشکل‌های مورد قبول و وابسته هم توجهی نکرد».

آنها در بخشی از بیانیه با اشاره به اینکه «کارگران دیگر فریب دروغ‌ها و از جمله وعده و وعیدهای انتخاباتی را که هر چند سال یک‌بار تکرار می‌شود، نمی‌خورند» اضافه کردند که راه چاره، همچنین از دل‌بستن به قدرت‌های بزرگ جهانی و سیاست‌بازی میان آنها نیز به دست نمی‌آید».

در بیانیه این ۱۵ سندیکا و تشکل گفته شد که «فقدان سیاست‌های کارآمد بهداشتی و عدم اعمال قرنطینه‌های لازم، همراه با تامین هزینه‌های زندگی مردم، از سوی دولت، بحران معیشتی فرودستان را دامن زده است».

در همین حال،‌ بیانیه به مبارزه کارگران و مزدبگیران اشاره کرده و گفته است: «کارگران ایران و متحدانش در سال گذشته، مبارزه خستگی‌ناپذیر و پیگیری را در شرایطی که توازن قوا حاکم به نفع‌شان نبوده و فعالین کارگری و دیگر جنبش‌های اجتماعی زیر سرکوب چند لایه و نظام‌مندی قرار داشتند، به پیش برده‌اند».

۱۷:۱۵ ۸.۲.۱۴۰۰

۱۳ تشکل کارگری و صنفی: جمهوری‌اسلامی، ایران را به زمین سوخته تبدیل کرده است

۱۳ تشکل کارگری و صنفی و دانشجویی در بیانیه ای به مناسبت روز جهانی کارگر، اول ماه مه، از جمهوری اسلامی برای تبدیل ایران به زمین سوخته و خیانت به مردم انتقاد کردند و گفتند که کارگران برده نیستند و تن به تداوم این وضعیت نخواهند داد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران، انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، انجمن صنفی معلمان کردستان ـ مریوان، تشکل مستقل دانشجویان پیشرو دانشگاه اصفهان، سندیکای نقاشان استان البرز و شورای کارگری بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی این بیانیه را امضا کرده‌اند.

از دیگر امضاکنندگان بیانیه، کارگران غیر رسمی نفت، کارگران مستقل گروه ملی صنعتی فولاد ایران (اهواز)، کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان، کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز، کانون صنفی فرهنگیان گیلان، کانون مدافعان حقوق کارگر و ندای زنان ایران هستند.

این تشکل‌ها با تاکید بر سازماندهی فوری اعتراض‌های سراسری، خواستار افزایش فوری حداقل دستمزد کارگران، معلمان، دیگر مزدبگیران و بازنشستگان، به بالای ۱۲ میلیون تومان در ماه شدند.

در این بیانیه، بر پرداخت بیمه بیکاری به کارگران و جوانان آماده به کار به میزان حداقل مزد، تعیین دستمزد کارگران و دیگر مزدبگیران از سوی خود آنان،‌ انحلال شورای عالی کار و واکسیناسیون فوری و رایگان کرونا تاکید شده است.

این تشکل‌ها خواستار تعطیلی مراکز کار در دوره‌های افزایش شیوع بیماری کرونا، پرداخت حقوق این دوره‌ها و بیمه بیکاری به تمام کارگران و کارمندان و آزادی تمامی زندانیان و یا دادن مرخصی به آنان، تا پایان دوران بحران کرونا شدند.

پایان دادن به امنیتی کردن اعتراض‌ها، لغو مجازات اعدام و شلاق، لغو احکام صادر شده علیه فعالان کارگری و صنفی، آزادی بی‌قید و شرط فعالان سیاسی و اجتماعی زندانی، آزادی تشکل‌یابی، اعتصاب، اعتراض، راهپیمائی، تجمع، اندیشه و بیان، احزاب و مطبوعات، از دیگر خواسته‌های مطرح شده در این بیانیه هستند.

این تشکل‌ها بر لزوم پرداخت فوری مطالبات معوقه، تامین امنیت شغلی و توقف اخراج‌سازی‌ها، برچیده‌شدن قراردادهای موقت، لغو قوانین مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی، ممنوعیت کار کودکان و فراهم کردن امکانات زندگی و تحصیل رایگان برای آنان و اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور برای پرستاران تاکید کردند.

آنها همچنین خواستار تجهیز تمامی محیط‌های کار با بالاترین استانداردهای ایمنی، برابری کامل و بی قید و شرط حقوق زنان و مردان، به رسمیت شناخته شدن حق شهروندی برای مهاجرین افغانستانی و دیگر مهاجران و منع هرگونه اعمال تبعیض آمیز علیه آنان و برقراری تعطیلیرسمی برای روز جهانی کارگر شدند.

۰۲:۱۲ ۹.۲.۱۴۰۰

رضا شهابی،‌فعال کارگری، و خانواده‌اش تهدید به قتل شده‌اند

رضا شهابی، عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، روز چهارشنبه در نامه سرگشاده‌ای به مسئولان قضایی جمهوری اسلامی اعلام کرد که خود و خانواده‌اش تهدید به قتل شده‌اند.

آقای شهابی در این نامه که در صفحه اینستاگرامی خود منتشر کرد،‌ نوشت: «مدتی است فردی ناشناس با دو شماره متفاوت، به خودم و همسرم از طریق واتس‌آپ و پیامک، پیام‌های تهدید آمیز داده است».

او با اشاره به اینکه ابتدا «با این تصور که ممکن است از مزاحمت‌های معمول باشد»‌ افزود که یه این پیام‌ها اهمیت نداد تا اینکه این شخص دو روز پیش با ارسال چند پیام به همسرم، من و پسر و دخترم را تهدید به قتل کرد».

پس از این تهدیدهای تلفنی هم به گفته این فعال کارگری،‌ سه‌شنبه عصر در خیابان جیحون تهران دو موتور سوار به خواهر زاده او هجوم برده و وی را به شدت مرعوب کرده و در حالی که «خواهر زاده‌ام دچار شوک عصبی شد، او را با تهدید از محل برخورد، به چند کوچه بالاتر می‌برند و با پیچاندن دست و وخشونت فیزیکی به او می‌گویند که به دایی‌ات گفته بودیم تاوان سختی خواهد داد. حالا با تو کاری نداریم ولی برو به دایی‌ات بگو حواسش باشد و دست از کارهایش بردارد. در غیر این‌صورت، هم پسرش و هم دخترش را می‌گیریم و خودش را طوری می‌زنیم که کسی او را نشناسد».

رضا شهابی در این نامه نوشت: از آنجا که خانواده‌اش به شدت نگران هستند و او نیز هیچ‌یک از این عوامل را نمی‌شناسد تا بخواهد به طور رسمی، شکایت علیه تهدید و آزار و خشونت را دنبال کند و «هر لحظه بیم آن می‌رود که جان خود و اعضای خانواده‌ام با عملی شدن این تهدیدات با مخاطره جدی و جبران ناپذیری مواجه شود... به عنوان یک کارگر و یک شهروند از مسئولان قضایی و نهادهای امنیتی و انتظامی انتظار دارم به جدیت برای رفع تهدید جانی جدی پیش آمده اقدامات مقتضی را انجام دهند».

آقای شهابی، کارگر اخراجی شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران که برابر با حقوق شناخته شده در قوانین ایران، از سال ۱۳۸۴ به عنوان عضو سندیکای کارگران شرکت واحد فعالیت صنفی انجام داده است،‌ بارها بازداشت و با اتهام های امنیتی به مدت طولانی زندانی بوده است،

او از سال ۱۳۸۹ در پی بازداشت در محل کار و در پشت فرمان اتوبوس، از کار اخراج شد و همچنان با بازگشت‌ به کارش مخالفت می‌شود.

در این حال، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه با ابراز نگرانی عمیق خود از تهدید جانی رضا شهابی و خانواده‌اش، خواستار رسیدگی سریع و موثر مسئولان قضایی در مورد تهدید جانی او شد.

۱۸:۲۳ ۹.۲.۱۴۰۰

تهدید اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران؛‌ وزارت اطلاعات: ‌حق شرکت در تجمع روز جهانی کارگر را ندارید

اتحادیه آزاد کارگران ایران خبر داد که با نزدیک شدن روز جهانی کارگر، اول ماه مه، وزارت اطلاعات در تماس‌های تلفنی با اعضای این تشکل، از جمله جعفر عظیم‌زاده و پروین محمدی، به آنان گفته است که حق برگزاری و یا شرکت در تجمع مربوط به این روز را ندارند.

بر اساس این گزارش، آقای عظیم‌زاده در پاسخ، بر حق کارگران برای برگزاری تجمع روز جهانی کارگر پافشاری کرده است.

او همچنین ضمن اعتراض به زندانی کردن کارگران، معلمان و بازنشستگان گفت که چگونه کارگران ‌و معلمان را تنها به خاطر فعالیت‌های صنفی و مطالباتی زندانی می کنید و انتظار دارید کارگران اعتراض و تجمع نکنند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیه خود اقدام به تهدید کارگران از سوی نیروهای امنیتی در آستانه روز جهانی کارگر را اقدامی از سر وحشت از تجمع های کارگران و مزدبگیران دانست.

این تشکل ضمن تأکید بر حق کارگران برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر تجمع‌های روز جهانی کارگر، اقدام به تهدید کارگران، معلمان و دیگر مزدبگیران از سوی نهادهای امنیتی را محکوم کرد و گفت که طبقه کارگر و مزدبگیران در مقابل این همه تعرض و سرکوب خواهند ایستاد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG