مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، با اشاره به افزایش «نارضایتی» عموم مردم از حکومت جمهوری اسلامی، خواستار «اجرای عدالت» و «رفع تبعیضها» از سوی مسئولان در برخورد با جامعه اهل سنت ایران شد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان روز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت در خطبههای نماز عید فطر همچنین با انتقاد از «رد صلاحیتهای گسترده» در انتخابات شوراها و همچنین انتخابات ریاست جمهوری، چنین اقدامی را به ضرر حکومت دانست.
آقای عبدالحمید گفت: «هیچ ایرانیِ دوراندیشی این رد صلاحیتهای گسترده را نمیپسندد. لذا انتخابات را جناحی نکنیم، بلکه دایرۀ انتخابات را وسیع قرار دهیم و بگذاریم افراد با نظرات و سلایق مختلف وارد عرصه انتخابات ریاستجمهوری بشوند.»
او در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به برخی دلایل گسترش «نارضایتیها» از جمله «فقر و تنگدستی و بیکاری» و «فساد اقتصادی و اختلاس» در سالهای اخیر، گفت که این امر به «ریزش بسیار زیاد مردمی» در میان ملت ایران اعم از شیعه و سنی منجر شده است.
مولانا عبدالحمید که از شاخصترین چهرههای جامعه اهل سنت در ایران است، شکلگیری چنین شکافی میان مردم و مسئولان پس از گذشت ۴۲ سال از عمر انقلاب را «مایه تاسف» خواند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان تصریح کرد که این اختلاسهای «کلان و نجومی» در کشور، توسط افرادی انجام میگیرد که «بهظاهر خودشان را مسلمان و پرهیزگار نشان میدهند و در صفهای اول نماز و راهپیماییها حضور دارند اما بعد از مدتی شتر را با بارش میبرند».
در ماههای گذشته، شلیک مستقیم ماموران سپاه پاسداران به تعدادی سوختبر، ناآرامیهایی در بخشهایی از سیستان و بلوچستان بهویژه شهر سراوان ایجاد کرد. در پی درگیریهای اخیر، چهرههای برجسته مذهبی این استان از جمله مولانا عبدالحمید و مولانا عبدالرحمان حادثه تیراندازی به سوختبران سراوان را محکوم کردند.
آقای عبدالحمید در ادامه بهطور ویژه بر مشکلات جامعه اهل سنت ایران تاکید کرد. او با انتقاد از تبعیضهای موجود، عدم حضور اهل سنت در نهادها و مراکز تصمیمگیری کشور را رویکردی «سلیقهای» و متاثر از «فشار تندروها» دانست.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: «قانون اساسی فقط در بحث انتخاب رئیسجمهوری استثنا قایل شده است، اما در مورد انتخاب وزیر، معاون رئیسجمهوری و مشارکت در مراکز تصمیمگیری کشور در قانون اساسی هیچ استثنا و محدودیتی وجود ندارد.»
مولانا عبدالحمید با انتقاد از «نهادها و ارگانها» و «اشخاصی» که خودشان را بالاتر از قانون میدانند و مانع حضور اهلسنت در مراکز تصمیمگیری و مدیریتهای کلان میشوند یادآور شد که چنین نگاهی در نهایت، «سبب تباهی مملکت» میشود.
او افزود: «ایران متعلق به همه ایرانیان است. ما این را قبول نداریم که ایران متعلق به یک گروه و مذهب و طیف باشد.»
امام جمعه زاهدان همچنین تاکید کرد که تا وقتی تبعیضها علیه اهل سنت ادامه یابد و آزادیهای مذهبی برای این بخش از جامعه ایران تامین نشود، مسئولان جمهوری اسلامی نباید از اهل سنت «انتظار حضور گسترده در انتخابات» داشته باشند.
در انتخابات مجلس ایران در اسفندماه ۹۸، بالاترین میزان مشارکت در استان سیستان و بلوچستان پس از کهگیلویه و بویر احمد با ۶۰ درصد رای رقم خورد. این در حالی است که پایینترین نرخ مشارکت مردمی (۴۲ درصد) بعد از انقلاب در انتخابات مجلس همین دوره ثبت شد.