لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۴۷

پوشش همزمان انتخابات ۱۴۰۰؛ سانسور اعدام‌های ۶۷ در گزارش رسانه‌های داخلی از زندگی‌نامه رئیسی

انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران روز جمعه، ۲۸ خرداد همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا برگزار شد.

  • انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران روز جمعه، ۲۸ خرداد، همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز برگزار شد. همچنین بعضی حوزه‌های انتخاباتی شاهد برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری بودند.
  • محسن رضایی میرقائد، ابراهیم رئیسی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و عبدالناصر همتی چهار نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران بودند که از این میان آقای رئیسی با ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رأی به پیروزی رسید.
  • به گفته وزیر کشور ایران در این انتخابات ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار واجد شرایط رای دادن بودند که از این تعداد یک میلیون و ۳۹۲ هزار نفر رای اولی محسوب می‌شدند.
  • در حالی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار شد که گروه‌های سیاسی در داخل و خارج از ایران خواستار تحریم «فعال و هدفمند» این انتخابات شده بودند.
۱۰:۲۶ ۲۱.۳.۱۴۰۰

سومین مناظره تلویزیونی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری ایران با موضوع «دغدغه‌های مردم» قرار است ساعت ۱۷ روز شنبه، ۲۲ خردادماه، به وقت تهران برگزار شود.

۱۰:۰۱ ۲۱.۳.۱۴۰۰

انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برای تعیین جانشین حسن روحانی روز ۲۸ خردادماه همزمان با دو انتخابات دیگر یعنی انتخابات شورای شهر و مجلس خبرگان رهبری برگزار می‌شود.

۰۹:۵۶ ۲۱.۳.۱۴۰۰

در انتخابات ریاست‌ جمهوری ۱۴۰۰، هفت نفر تایید صلاحیت شده‌اند که پنج نفر از آن‌ها یعنی ابراهیم رئيسی، محسن رضایی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی و امیرحسین قاضی‌زاده به جناح اصولگرا نزدیک هستند.

عبدالناصر همتی، رئيس پیشین بانک مرکزی ایران و محسن مهرعلیزاده، رئیس سازمان تربیت بدنی در دوره دوم محمد خاتمی نیز دو کاندیدای تایید صلاحیت‌ شده دیگر هستند.

اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی، علی لاریجانی، نماینده پیشین مجلس و محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت‌های نهم و دهم نیز از ردصلاحیت‌شدگان بزرگ این دوره از رقابت‌های انتخاباتی هستند.

رد صلاحیت‌ گسترده از سوی شورای نگهبان، نارضایتی از مدیریت کرونا، فشار تحریم‌ها، ناکارآمدی دولت حسن روحانی در تحقق وعده‌های انتخاباتی خود با وجود برخوداری از رای بالای مردم و فاصله قابل توجه انتخابات در جمهوری اسلامی از استانداردهای انتخابات آزاد، از جمله دلایل مشارکت پایین مردم در این دوره از انتخابات عنوان می‌شود.

۰۹:۵۲ ۲۱.۳.۱۴۰۰

بسیاری از گروه‌ها و چهره‌های منتقد و مخالف جمهوری اسلامی این دوره انتخابات را در واکنش به سرکوب‌های سیاسی، شرایط نابه‌سامان اقتصادی و رخدادهایی همچون اعتراضات آبان ۹۸ که به کشتار بسیاری از معترضان انجامید، تحریم کرده‌اند.

خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه، ۱۲ خرداد، بر اساس آخرین نظرسنجی ایسپا درباره میزان تمایل مردم به شرکت در انتخابات ریاست‌ جمهوری گزارش داده بود که تنها ۳۴.۱ درصد از رای‌دهندگان گفته‌اند در این انتخابات «قطعا شرکت خواهم کرد».

XS
SM
MD
LG