لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۳۶

پوشش همزمان انتخابات ۱۴۰۰؛ سانسور اعدام‌های ۶۷ در گزارش رسانه‌های داخلی از زندگی‌نامه رئیسی

انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران روز جمعه، ۲۸ خرداد همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا برگزار شد.

  • انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران روز جمعه، ۲۸ خرداد، همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز برگزار شد. همچنین بعضی حوزه‌های انتخاباتی شاهد برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری بودند.
  • محسن رضایی میرقائد، ابراهیم رئیسی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و عبدالناصر همتی چهار نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران بودند که از این میان آقای رئیسی با ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رأی به پیروزی رسید.
  • به گفته وزیر کشور ایران در این انتخابات ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار واجد شرایط رای دادن بودند که از این تعداد یک میلیون و ۳۹۲ هزار نفر رای اولی محسوب می‌شدند.
  • در حالی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار شد که گروه‌های سیاسی در داخل و خارج از ایران خواستار تحریم «فعال و هدفمند» این انتخابات شده بودند.
۱۲:۴۲ ۲۷.۳.۱۴۰۰

رئیس پلیس راهور ناجا از لغو منع تردد شبانه در روزهای ۲۷ و ۲۸ خردادماه همزمان با برگزاری انتخابات در ایران خبر داد.

کمال هادیانفر یکی از دلایل اصلی لغو ممنوعیت تردد شبانه در این دو شب را جابه‌جایی صندوق‌های رأی‌گیری و تردد عوامل اجرایی و نظارتی در حوزه‌های انتخابیه عنوان کرد.

آقای هادیانفر لغو موقت این مصوبه را بر اساس ابلاغ وزارت کشور و بر اساس مصوبه جدید ستاد کرونا اعلام کرد.

اما مشخص نیست که با وجود ادامه همه‌گیری کرونا در کشور چرا فقط برای افراد درگیر در اجرای انتخابات مجوز عبور صادر نشده است.

با بحرانی شدن وضعیت کرونا در کشور بر اساس مصوبه ستاد کرونا از اول آذر سال گذشته تردد خودروها از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح ممنوع اعلام شده و رانندگان خودروهای متخلف ۲۰۰ هزار تومان جریمه می‌شوند.

۱۰:۰۸ ۲۷.۳.۱۴۰۰

در سه کشور سنگاپور و کانادا و یمن رای‌گیری انجام نمی‌شود.

به گفته سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز جمعه «۲۳۴ صندوق اخذ رای در ۱۳۴ کشور دنیا خواهیم داشت. تنها در سه کشور صندوق نداریم».

او گفت:‌ «فقط در کانادا به دلیل سنگ‌اندازی، سنگاپور به دلیل امکان سفر به خاطر کرونا و یمن به دلیل جنگ صندوق نخواهیم داشت.»

پیشتر سخنگوی ستاد انتخابات ایران ضمن اشاره به «عدم همکاری» کانادا در برگزاری انتخابات در این کشور خبر داده بود که ایرانیان کانادا برای رای دادن باید به آمریکا بروند.

۰۷:۰۳ ۲۷.۳.۱۴۰۰

پایان مهلت تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در ایران

مهلت تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در ایران ساعت هفت بامداد پنجشنبه ۲۷ خرداد به پایان رسید.

بر اساس قوانین برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای شهر و روستا و مجلس شورای اسلامی و خبرگان، تبلیغات انتخاباتی می‌بایست ۲۴ ساعت قبل از زمان آغاز رای‌گیری به پایان برسد.

گزارش‌ها حاکی است که اخذ رای در روز ۲۸ خرداد از ساعت۷ صبح آغاز می‌شود و تا ساعت ۲۴ ادامه خواهد یافت.

۰۲:۳۸ ۲۷.۳.۱۴۰۰

رئیس ستاد قاضی‌زاده هاشمی می‌گوید او انصراف نداده است

مهدی بادپا٬ رئیس ستاد انتخاباتی امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در واکنش به خبر انصراف آقای قاضی زاده هاشمی گفته است: «قاضی‌زاده انصراف نداده است واز رسانه ملی به قوه قضاییه و شورای نظارت بر صدا و سیما شکایت می‌کنیم. »

به گزارش ایرنا، مهدی بادپا تصریح کرده است: «خبر انصراف قاضی زاده هاشمی که در خبرگزاری صداوسیما منتشر شده کذب است.»

وی اضافه کرده است: این اقدام مذبوحانه صدا و سیما را مردم و جوانان انقلابی در روز ۲۸ خرداد با رای خود پاسخ محکمی به این بی اخلاقی رسانه ملی خواهند داد.»

پیش از این سعید جلیلی و علیرضا زاکانی، دو تن از نامزدهای اصولگرای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، به نفع ابراهیم رئیسی کناره‌گیری کردند.

محسن مهرعلیزاده نیز روز چهارشنبه به نفع عبدالناصر همتی از انتخابات ریاست جمهوری کناره گیری کرد.

در صورتی که کناره‌گیری این سه نفر از سوی وزارت کشور تایید شود، انتخابات روز جمعه ۲۸ خرداد با حضور ابراهیم رئیسی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، محسن رضایی و عبدالناصر همتی برگزار خواهد شد.

۰۲:۰۹ ۲۷.۳.۱۴۰۰

بهزاد نبوی: موافقت ظریف با حضور در دولت همتی

بهزاد نبوی، نماینده سابق مجلس و رئیس نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان (ناسا) در گفت وگویی در «کلاب هاوس» اظهار داشت، محمد جواد ظریف برای وزارت خارجه یا معاونت اموربین الملل ریاست جمهوری دولت اقای همتی اعلام موافقت کرده است؛ این خبر خوبی است.

وی همچنین درباره علت رد صلاحیت گسترده نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان گفته است که هدف جلوگیری از مشارکت در انتخابات بوده است.

بهزاد نبوی در پاسخ به پرسش فرخ نگهدار، از رهبران فعالان سیاسی خارج از کشور، در خصوص هدف اقدام شورای نگهبان گفت که جبهه اصلاح‌طلبان پس از رد صلاحیت‌ها در بیانیه‌ای اعلام کرد که هدف این استصواب جدید رد صلاحیت اصلاح طلبان یا اصولگرایان میانه رو نبوده بلکه هدف حذف مردم بوده است و می خواهند کاری کنند که دیگر کسی پای صندوق نیاید.

رئیس نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان در پاسخ به پرسشی در خصوص برنامه اصلاح طلبان در صورت شکست در انتخابات روز جمعه گفت که اصلاح طلبان هیچ برنامه‌ مشخصی برای چنین اتفاقی ندارند و بسته به اقدامات تصمیم گرفته خواهد شد.

۰۱:۳۶ ۲۷.۳.۱۴۰۰

ایسپا: رئیسی در انتخابات پیشتاز است

ایسپا وابسته به خبرگزاری ایسنا در تازه‌ترین نظرسنجی خود برای ۲۶ خرداد دو روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری می‌گوید که ابراهیم رئیسی ۶۱.۷ درصد آرا را به خود اختصاص خواهد داد.

براساس این نظرسنجی که در ۲۶ خرداد انجام شده آرای ابراهیم رئیسی نسبت به ۲۴ خرداد تقریبا یک درصد افزایش داشته است.

طبق این نظرسنجی محسن رضایی با هشت درصد نفر دوم است که آرا او نسبت به ۲۴ خرداد کاهش کمی داشته است.

ایسپا می‌گوید آرای عبدالناصر همتی در ۲۶ خرداد ۳.۶ درصد است .

ایسپا به طور کلی نوشته است که «جامعه آماری افراد بالای ۱۸ سال کشور» بوده است و تعداد افراد حاضر در این نظرسنجی ۶۵۸۲ نفر بوده است.

برآورد پیشین ایسپا وابسته به خبرگزاری ایسنا از میزان مشارکت در انتخابات ۲۸ خرداد، «حدود ۳۴.۱ درصد» بود. با آن که نظرسنجی‌های داخل ایران، به‌طور عمده، قابل اتکا نیستند، اما این رقم از زمان روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی ایران در بهمن ۱۳۵۷ پایین‌ترین میزان مشارکت محسوب می‌شود.

۲۲:۲۸ ۲۶.۳.۱۴۰۰

رحمانی فضلی: فقط انصراف مهرعلیزاده و جلیلی دست وزارت کشور رسیده است

وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران می‌گوید تاکنون فقط انصراف محسن مهرعلیزاده و سعید جلیلی، نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، به وزارت کشور رسیده است.

عبدالرضا رحمانی فضلی چهارشنبه شب در یک گفت‌وگوی تلویزیونی تصریح کرد: «انصراف‌ها وقتی قانونی و رسمی است که به وزارت کشور اعلام شود».

در دو روز گذشته علاوه بر این دو نفر، علیرضا زاکانی نیز اعلام کرد که از نامزدی در انتخابات انصراف داده است. هنوز مشخص نیست که وی هنوز در انتخابات خواهد بود یا نه.

آقای جلیلی و زاکانی به نفع ابراهیم رئیسی کنار رفته‌اند که بخت اصلی پیروزی در انتخابات روز ۲۸ خرداد به شمار می‌رود.

۱۹:۱۴ ۲۶.۳.۱۴۰۰

سعید جلیلی به نفع ابراهیم رئیسی کناره‌گیری کرد

سعید جلیلی، از نامزدهای اصولگرای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، به نفع ابراهیم رئیسی کناره‌گیری کرد.

خبرگزاری‌ تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران عصر چهارشنبه نوشت که آقای جلیلی به منظور «تقویت جبهه انقلاب» از ادامه رقابت‌ها کناره‌گیری کرده است.

روز سه‌شنبه نیز علیرضا زاکانی دیگر نامزد اصولگرایان در این انتخابات به نفع رئیسی کناره‌گیری کرده بود.

روز چهارشنبه هم محسن مهرعلیزاده از نامزدهای نزدیک به اصلاح‌طلبان حکومتی از ادامه رقابت‌ها انصراف داد.

در صورتی که کناره‌گیری این سه نفر از سوی وزارت کشور تایید شود، انتخابات روز جمعه ۲۸ خرداد با حضور ابراهیم رئیسی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، محسن رضایی و عبدالناصر همتی برگزار خواهد شد، گرچه احتمال دارد نامزد دیگری از جبهه اصولگرایان نیز از رقابت‌ها انصراف دهد.

عبدالناصر همتی که مورد حمایت گروهی از اصلاح‌طلبان است در مناظره‌های تلویزیونی از نامزدهای اصولگرایان، به عنوان نامزد «پوششی» و «سوپر پوششی» ابراهیم رئیسی نام برده بود.

۱۳:۳۰ ۲۶.۳.۱۴۰۰

روز چهارشنبه، ۲۶ خرداد، علیرضا زاکانی، نامزد انتخابات ریاست‌ جمهوری ۱۴۰۰، انصراف خود را از ادامه حضور در رقابت‌ها اعلام کرد.

به گزارش رادیو و تلویزیون دولتی ایران، علیرضا زاکانی که در امامزاده علی‌اکبر چیذر تهران حضور یافته بود، گفت: «با توجه به اقبال فراوانی که از آیت‌الله رئیسی شده است من ایشان را اصلح می‌دانم و خودم هم به ایشان رای می‌دهم و امیدوارم با انتخاب ایشان اصلاحات اساسی در کشور انجام شود.»

۱۳:۱۱ ۲۶.۳.۱۴۰۰

ساعاتی پس از کناره‌گیری محسن مهرعلیزاده از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، محمد خاتمی،‌ رئیس جمهور پیشین و رهبر اصلاحات، از این اقدام او تقدیر کرد.

آقای خاتمی در نامه‌ای که به این نامزد سابق نوشته کناره‌گیری محسن مهرعلیزاده را باعث جلوگیری از شکسته شدن رای به نفع اصولگرایان توصیف کرده است.


این اشاره‌ای تلویحی است به نامزدی عبدالناصر همتی که هفته‌هاست در تلاش است آرای اصلاح‌طلبان را به سوی حود جلب کند.

محمد خاتمی اقدام نامزد سابق را به نفع کسانی دانسته است که «می‌خواهند رای بدهند و در عین حال تسلیم عرصه‌ای نشوند که یک جریان اقلیت خواست خود را به هر قیمت بر جامعه تحمیل کند».

بیشتر

XS
SM
MD
LG