لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۱۴

پوشش همزمان انتخابات ۱۴۰۰؛ سانسور اعدام‌های ۶۷ در گزارش رسانه‌های داخلی از زندگی‌نامه رئیسی

انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران روز جمعه، ۲۸ خرداد همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا برگزار شد.

  • انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران روز جمعه، ۲۸ خرداد، همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز برگزار شد. همچنین بعضی حوزه‌های انتخاباتی شاهد برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری بودند.
  • محسن رضایی میرقائد، ابراهیم رئیسی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و عبدالناصر همتی چهار نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران بودند که از این میان آقای رئیسی با ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رأی به پیروزی رسید.
  • به گفته وزیر کشور ایران در این انتخابات ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار واجد شرایط رای دادن بودند که از این تعداد یک میلیون و ۳۹۲ هزار نفر رای اولی محسوب می‌شدند.
  • در حالی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار شد که گروه‌های سیاسی در داخل و خارج از ایران خواستار تحریم «فعال و هدفمند» این انتخابات شده بودند.
۰۲:۳۸ ۲۷.۳.۱۴۰۰

رئیس ستاد قاضی‌زاده هاشمی می‌گوید او انصراف نداده است

مهدی بادپا٬ رئیس ستاد انتخاباتی امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در واکنش به خبر انصراف آقای قاضی زاده هاشمی گفته است: «قاضی‌زاده انصراف نداده است واز رسانه ملی به قوه قضاییه و شورای نظارت بر صدا و سیما شکایت می‌کنیم. »

به گزارش ایرنا، مهدی بادپا تصریح کرده است: «خبر انصراف قاضی زاده هاشمی که در خبرگزاری صداوسیما منتشر شده کذب است.»

وی اضافه کرده است: این اقدام مذبوحانه صدا و سیما را مردم و جوانان انقلابی در روز ۲۸ خرداد با رای خود پاسخ محکمی به این بی اخلاقی رسانه ملی خواهند داد.»

پیش از این سعید جلیلی و علیرضا زاکانی، دو تن از نامزدهای اصولگرای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، به نفع ابراهیم رئیسی کناره‌گیری کردند.

محسن مهرعلیزاده نیز روز چهارشنبه به نفع عبدالناصر همتی از انتخابات ریاست جمهوری کناره گیری کرد.

در صورتی که کناره‌گیری این سه نفر از سوی وزارت کشور تایید شود، انتخابات روز جمعه ۲۸ خرداد با حضور ابراهیم رئیسی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، محسن رضایی و عبدالناصر همتی برگزار خواهد شد.

۰۷:۰۳ ۲۷.۳.۱۴۰۰

پایان مهلت تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در ایران

مهلت تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در ایران ساعت هفت بامداد پنجشنبه ۲۷ خرداد به پایان رسید.

بر اساس قوانین برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای شهر و روستا و مجلس شورای اسلامی و خبرگان، تبلیغات انتخاباتی می‌بایست ۲۴ ساعت قبل از زمان آغاز رای‌گیری به پایان برسد.

گزارش‌ها حاکی است که اخذ رای در روز ۲۸ خرداد از ساعت۷ صبح آغاز می‌شود و تا ساعت ۲۴ ادامه خواهد یافت.

۱۰:۰۸ ۲۷.۳.۱۴۰۰

در سه کشور سنگاپور و کانادا و یمن رای‌گیری انجام نمی‌شود.

به گفته سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز جمعه «۲۳۴ صندوق اخذ رای در ۱۳۴ کشور دنیا خواهیم داشت. تنها در سه کشور صندوق نداریم».

او گفت:‌ «فقط در کانادا به دلیل سنگ‌اندازی، سنگاپور به دلیل امکان سفر به خاطر کرونا و یمن به دلیل جنگ صندوق نخواهیم داشت.»

پیشتر سخنگوی ستاد انتخابات ایران ضمن اشاره به «عدم همکاری» کانادا در برگزاری انتخابات در این کشور خبر داده بود که ایرانیان کانادا برای رای دادن باید به آمریکا بروند.

۱۲:۴۲ ۲۷.۳.۱۴۰۰

رئیس پلیس راهور ناجا از لغو منع تردد شبانه در روزهای ۲۷ و ۲۸ خردادماه همزمان با برگزاری انتخابات در ایران خبر داد.

کمال هادیانفر یکی از دلایل اصلی لغو ممنوعیت تردد شبانه در این دو شب را جابه‌جایی صندوق‌های رأی‌گیری و تردد عوامل اجرایی و نظارتی در حوزه‌های انتخابیه عنوان کرد.

آقای هادیانفر لغو موقت این مصوبه را بر اساس ابلاغ وزارت کشور و بر اساس مصوبه جدید ستاد کرونا اعلام کرد.

اما مشخص نیست که با وجود ادامه همه‌گیری کرونا در کشور چرا فقط برای افراد درگیر در اجرای انتخابات مجوز عبور صادر نشده است.

با بحرانی شدن وضعیت کرونا در کشور بر اساس مصوبه ستاد کرونا از اول آذر سال گذشته تردد خودروها از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح ممنوع اعلام شده و رانندگان خودروهای متخلف ۲۰۰ هزار تومان جریمه می‌شوند.

۱۳:۱۶ ۲۷.۳.۱۴۰۰

‎سخنگوی شورای نگهبان از افزایش ۷ درصدی در شعب رای‌گیری در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری در مقایسه با دوره پیشین خبر داد.

عباسعلی کدخدایی با اشاره به وجود ۶۷ هزار شعبه رای‌گیری در این دوره گفت که افزایش تعداد شعب به دلیل «شرایط ویژه این‌ دوره» صورت گرفته است.

منظور آقای کدخدایی از شرایط ویژه، وضعیت کشور به دلیل شیوع کرونا است.

به گفته سخنگوی شورای نگهبان، تعداد شعب در این دوره انتخابات در مقایسه با آخرین دوره انتخابات مجلس هم ۲۲ درصد افزایش یافته است.

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۹۸ برگزار شد. دو روز پیش از برگزاری این انتخابات دولت ایران به طور رسمی خبر شیوع کرونا در کشور را تایید کرد.

۲۱:۳۷ ۲۷.۳.۱۴۰۰

فائزه هاشمی: شورای نگهبان نیازمند خانه‌تکانی اساسی است

فائزه هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام از شورای نگهبان به‌دلیل رد صلاحیت پدرش در سال ۹۲ تحت تاثیر اظهارات حیدر مصلحی، وزیر وقت اطلاعات، انتقاد کرد و این نهاد را نیازمند «یک خانه‌تکانی اساسی» دانست.

حیدر مصلحی اخیرا درباره انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۲ گفته بود که گزارش او به شورای نگهبان درباره امکان بالای پیروزی هاشمی در آن زمان، عامل ردصلاحیت او بوده است.

خانم هاشمی در واکنش به این اظهارات به وب‌سایت خبرآنلاین گفته که «همان زمان» ردصلاحیت هاشمی، «این اظهارات مطرح شد و بابا همان موقع این مسئله را مطرح کرد اما طبق معمول در آن زمان تکذیب شد هر چند الان خوشبختانه مطرح شد ولی باز هم شورای نگهبان تکذیب می‌کند».

او از این‌که «شورای نگهبان باز هم تکذیب می‌کند و دروغگویی یک مسئله عادی شده» است انتقاد کرده و به صراحت گفته که این نهاد نیازمند «یک خانه‌تکانی اساسی» است.

فائزه هاشمی با بیان این‌که وضعیت ردصلاحیت‌ها در جمهوری اسلامی «بدتر» از سال ۹۲ شده است، به طعنه خطاب به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری فعلی ایران، گفته حالا که «نطق ایشان باز شده...حداقل نشان دهد که می‌تواند این انتخابات را سالم برگزار کند، از آمارهای نادرست و دروغ جلوگیری کند و آمار واقعی آرایی که به صندوق ریخته شده اعلام شود و این تلاش مردم را ناکام نگذارد».

۰۶:۰۴ ۲۸.۳.۱۴۰۰

رای‌گیری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران آغاز شد

رای‌گیری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران ساعت هفت بامداد روز جمعه ۲۸ خرداد در سراسر ایران آغاز شد.

محسن رضایی میرقائد، ابراهیم رئیسی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و عبدالناصر همتی چهار نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران هستند.

به گفته وزیر کشور ایران در این انتخابات ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجدین شرایط رای در انتخابات هستند.

رای گیری از ساعت ۷ صبح آغاز و تا ۱۲ شب ادامه خواهد یافت.

۰۶:۱۰ ۲۸.۳.۱۴۰۰

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در اولین دقایق آغاز رأی‌گیری با حضور در محل صندوق سیار ۱۱۰ رای خود را به صندوق انداخت.

او در سخنانی این انتخابات را «یک آزمون ملی» خواند و خواستار مشارکت مردم در این انتخابات شد.

علی خامنه‌ای گفت: «هر کاری که ملت ایران از امروز تا شب انجام بدهند، این سازنده‌ آینده‌ آنهاست.»

وی همچنین اضافه کرده است: «البته با حضور مردم، کشور و نظام جمهوری اسلامی امتیازات بزرگی را در عرصه بین‌المللی به دست می‌آورد،لیکن آنکه اول منتفع می‌شود خود مردم هستند.»

در حالی رهبر جمهوری اسلامی خواستار حضور گسترده در پای صندوق رای شده است که دعوت به تحریم «فعال و هدفمند» انتخابات در این دوره از انتخابات به شکلی بی‌سابقه در داخل ایران گسترش یافته است. در هفته‌های گذشته، برخی از نهادها و چهره‌های مخالف و منتقد جمهوری اسلامی در داخل و خارج ایران در بیانیه‌های مختلف بر تحریم انتخابات تاکید کرده‌اند.

۰۷:۳۰ ۲۸.۳.۱۴۰۰

به گزارش خبرگزاری تسنیم رای‌گیری انتخابات در مناطقی از تهران مانند شهران، حکیمیه، منطقه ۱۲، میدان فردوسی، سعادت آباد، میدان انقلاب، اتوبان محلاتی، غرب تهران و بعضی نقاط دیگر با تاخیر انجام شده است.

۰۹:۳۲ ۲۸.۳.۱۴۰۰

محسن کدیور، دین‌پژوه منتقد جمهوری اسلامی و استاد مطالعات اسلامی در آمریکا، در یک‌رشته توییت توضیح می‌دهد که چرا در انتخابات جاری شرکت نمی‌کند.

آقای کدیور در پیام توییتری خود نظام جمهوری اسلامی را «اصلاح‌ناپذیر» توصیف کرده و نوشته است: «شرکت در چنین انتخاباتی رأی به مشروعیت نظام ولایی و حکومت اسلامی است.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG