لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۳۵

پوشش همزمان انتخابات ۱۴۰۰؛ سانسور اعدام‌های ۶۷ در گزارش رسانه‌های داخلی از زندگی‌نامه رئیسی

انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران روز جمعه، ۲۸ خرداد همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا برگزار شد.

  • انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران روز جمعه، ۲۸ خرداد، همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز برگزار شد. همچنین بعضی حوزه‌های انتخاباتی شاهد برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری بودند.
  • محسن رضایی میرقائد، ابراهیم رئیسی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و عبدالناصر همتی چهار نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران بودند که از این میان آقای رئیسی با ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رأی به پیروزی رسید.
  • به گفته وزیر کشور ایران در این انتخابات ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار واجد شرایط رای دادن بودند که از این تعداد یک میلیون و ۳۹۲ هزار نفر رای اولی محسوب می‌شدند.
  • در حالی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار شد که گروه‌های سیاسی در داخل و خارج از ایران خواستار تحریم «فعال و هدفمند» این انتخابات شده بودند.
۲۳:۵۳ ۲۹.۳.۱۴۰۰

هشدار اسرائیل به جامعه جهانی در پی پیروزی ابراهیم رئیسی

اسرائیل به دنبال اعلام پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ایران هشدار داد جامعه جهانی باید با انتخاب وی نگران باشند، چرا که او «متعهد به برنامه هسته‌ای نظامی» کشور است.

لیور هیات سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل روز شنبه ۲۹ خرداد با انتشار توئیتی گفت: «ایران افراطی‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ خود را انتخاب کرده است. رئیسی به برنامه هسته‌ای نظامی ایران که به سرعت پیشرفت می‌کند، متعهد است.»

وی در ادامه از ابراهیم رئیسی به عنوان «قصاب تهران» نام برد و گفت که جامعه جهانی او را به خاطر «نقش مستقیم وی در اعدام فراقضایی بیش از ۳۰ هزار نفر​» محکوم کرده است.

اشاره وزیر خارجه اسرائیل به اعدام‌های دسته‌جمعی زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ است. آمار دقیقی از قربانیان این رویداد موجود نیست. در حالی که سازمان مجاهدین خلق شمار اعدام‌شدگان را بیش از ۳۰ هزار نفر عنوان کرده، آیت‌الله منتظری، قائم مقام وقت رهبری، در کتاب خاطرات خود نوشته طبق گزارش‌هایی که به او داده‌اند حدود ۲۸۰۰ یا ۳۸۰۰ نفر را اعدام کرده‌اند.

۰۵:۳۵ ۳۰.۳.۱۴۰۰

یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، در واکنش به انتخابات ریاست جمهوری ایران، ابراهیم رئیسی را «قصاب تهران» و یک «افراطی» خواند که مسئول قتل هزاران ایرانی است.

یائیر لاپید در توئیتی نوشته است، ابراهیم رئیسی به جاه‌طلبی‌های هسته‌ای حکومت ایران و کارزار جهانی تروریسم جمهوری اسلامی متعهد است.

وزیر امور خارجه اسرائیل اضافه کرده است٬ انتخاب ابراهیم رئیسی می‌بایست عزم جدیدی را برای توقف برنامه‌های هسته‌ای ایران به دنبال داشته باشد و به «جاه‌طلبی‌های مخرب منطقه‌ای» جمهوری اسلامی پایان دهد.

۰۸:۵۹ ۳۰.۳.۱۴۰۰

وزارت خارجه ایران می‌گوید رابرت مک ایر، سفیر بریتانیا در تهران، را در «اعتراض به بروز مشکلاتی برای رای دهندگان ایرانی» احضار کرده است.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران با اعلام این خبر گفته است علاوه بر بحث مشکلات رای‌دهندگان، ایران به نحوه پوشش خبری دو شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی فارسی و ایران اینترنشنال که در لندن مستقر هستند، نیز اعتراض کرده است.

او مخالفان شرکت در انتخابات در جلوی مراکز رای‌گیری را «آشوبگر» خوانده و رسانه‌ها را متهم به «اخلال در روند انتخابات» کرده است.

در جریان رای‌گیری انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ در برخی حوزه‌های انتخابیه در خارج از ایران، مخالفان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری جلوی مراکز رای‌گیری تجمع کرده‌ و به رای دهندگان اعتراض کردند.

حامیان تحریم انتخابات، هدف از این کار را ایجاد شرمساری برای رای‌دهندگان و حامیان جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند.

۱۰:۴۴ ۳۰.۳.۱۴۰۰

در گزارش‌هایی که برخی رسانه‌های داخل ایران درباره ابراهیم رئيسی منتشر کرده‌اند، پرونده اعدام‌های سال ۶۷ از زندگی‌نامه رئيس جمهور آینده ایران سانسور و حذف شده است.

در دو گزارش مفصل از زندگی شخصی و سیاسی ابراهیم رئيسی که در خبرگزاری فارس و ایسنا منتشر شده است، هیچ اشاره‌ای به ماجرای اعدام‌های تابستان سال ۶۷ نشده است.

خبرگزاری فارس در بخشی از گزارش خود نوشته است که ابراهیم رئيسی سال ۶۷ «به دلیل قاطعیت و اشراف حقوقی، دوبار به صورت مستقیم» از روح‌الله خمینی حکم گرفت ولی توضیح نداده است که این احکام چه بوده است.

ابراهیم رئیسی در جریان اعدام دسته‌جمعی «هزاران» زندانی سیاسی در تابستان سال ۱۳۶۷، معاون دادستان تهران و یکی از اعضای هیئت مشهور به «هیئت مرگ» بود که تصمیم‌گیری دربارهٔ اعدام زندانیان به آن واگذار شده بود.

حسینعلی منتظری، قائم مقام وقت روح الله خمینی، در دیدار با اعضای این هیئت، آن اعدام‌ها را «بزرگ‌ترین جنایت در تاریخ جمهوری اسلامی» توصیف کرد و گفت در تاریخ از اعضای این هیئت به عنوان «جنایتکار» نام خواهند برد.

ابراهیم رئيسی سال ۹۷ در یک نشست دانشجویی درباره این اعدام‌ها گفت: «برخورد امام در جریان نفاق، برای همیشه کشور را از لوث منافقین پاک کرد».

منظور او از «منافقین» گروه مجاهدین خلق است که بخش مهمی از اعدام‌های سال ۶۷ مربوط به اعضای این گروه می‌شود.

XS
SM
MD
LG