لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۱۹

کارنامه تیرماه ۱۴۰۰

تازه‌ترین رویدادهای صنفی و کارگری ایران در تیرماه ۱۴۰۰ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۱۶:۳۵ ۱.۴.۱۴۰۰

برای دسترسی به اخبار و رویدادهای صنفی و کارگری در خرداد ماه، کارنامه خرداد ماه ۱۴۰۰ را دنبال کنید.

۱۸:۵۴ ۲.۴.۱۴۰۰

ادامه اعتصاب‌های کارگران نفت در ایران

گزارش‌ها حاکی از ادامه و گسترش اعتصاب کارگران پیمانی و پروژه‌ای نفت، گاز و پتروشیمی در چندین منطقه ایران در روز چهارشنبه، دوم تیر، است.

بر اساس این گزارش که همراه با انتشار فیلم‌هایی در شبکه‌های اجتماعی بوده است، کارگران پیمانی و پروژه‌ای در ماهشهر، بندر جاسک، بندرعباس، بندر تنبک و همچنین دو پالایشگاه آبادان و اصفهان اعتصاب کرده و یا در حال ترک محل های کار و بازگشت به شهرهای خود هستند.

کارگران پیمانی پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه ها با خواست «افزایش دستمزد به ۱۲ میلیون تومان در ماه» و «تغییر نوبت مرخصی به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی»، اعتصاب کرده‌اند.

اما به گفته شورای سازماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی، خواست های دیگری هم مطرح هستند. از جمله اینکه «دستمزدها به موقع پرداخت شوند، دست پیمانکاران از صنعت نفت کوتاه شود، اخراج کارگران و قوانین برده‌وار مناطق آزاد اقتصادی لغو شوند».

«رعایت استانداردهای بهداشتی، محیط زیستی و ایمنی محیط کار، بالا بردن استانداردهای بهداشتی خوابگاه‌ها و سرویس‌های بهداشتی، پایان دادن به امنیتی‌سازی محیط‌های کار، به رسمیت شناخته شدن حق تشکل‌یابی، برگزاری تجمع و اعتراض کارگران» از دیگر مطالباتی هستند که شورای سازماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی نفت، اعلام کرده است.

اعتصاب کارگران پیمانی و پروژه‌ای نفت، دومین مورد از اعتراض گسترده آنان در کمتر از یک سال گذشته است.

این شورا اعلام کرده که اعتصاب کارگران پیمانی و پروژه‌ای، «یک اعتصاب اخطاری است و یک هفته در جریان خواهد بود و در روز نهم تیر به صف همکاران رسمی خود که اعلام اعتراض کرده اند، خواهیم پیوست».

در کنار این اعتصاب‌ها، کارکنان رسمی پالایشگاه آبادان، نیز روز چهارشنبه، دوم تیر، در اعتراض به نحوه افزایش دستمزدها و دریافت مالیات مضاعف، اعتصاب و تجمع کردند.

آنها در تجمع خود با شعار «زنگنه ننگت باد»، به وزیر نفت و عملکرد او اعتراض کردند.

همچنین کارگران مستمر فاز ۹ و ۱۰ پارس جنوبی روز چهارشنبه به این اعتصاب پیوستند.

به گزارش وب‌سایت «اقتصاد ۲۴»، از سال ۹۲ قرار بود طرح طبقه‌بندی مشاغل اجرا شود و دستمزدشان افزایش یابد اما این اقدامات انجام نشده است.

اعتصاب‌ها در شرایطی ادامه یافته است که ۷۰۰ کارگر اعتصابی پالایشگاه نفت تهران، روز سه‌شنبه اخراج شدند.

این موضوع، انتقادهای زیادی را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته است.

ایران شرایط نابه‌سامان اقتصادی را تجربه می‌کند به طوری که تورم ۱۲ ماه منتهی به خرداد امسال، نسبت به دور مشابه پارسال، به ۴۳ درصد رسید که بیشترین میزان در طول ربع قرن اخیر بوده است.

در این ارتباط و به موازات کاهش قدرت خرید در یکی دو سال گذشته، گزارش‌های بسیاری از تجمع‌ها و اعتصاب‌های کارگران و مزدبگیران نسبت به شرایط دشوار معیشتی منتشر شده است.

۱۴:۴۳ ۳.۴.۱۴۰۰

ادامه و گسترش کارگران پیمانکاری، پروژه‌ای و روزمزد صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

گزارش‌ها از ایران حاکی از ادامه و گسترش کارگران پیمانکاری، پروژه‌ای و روزمزد صنعت نفت، گاز و پتروشیمی است.

بر اساس گزارش‌های دریافتی که با فیلم‌هایی در شبکه‌های اجتماعی همراه بود، کارگران سیکل‌ترکیبی ارومیه، شرکت بوتیا‌ فولاد کرمان، پروژه بیدبلند خلیج‌فارس در بهبهان، شرکت دی‌پلیمر در صنایع پتروشیمی‌های عسلویه، پروژه بیدبلند ۲ ماهشهر، شرکت آبسان‌پالایش در پالایشگاه نفت اصفهان و‌ شرکت سازه‌فرافن قشم،‌روز پنجشنبه،‌ سوم تیر، به اعتصاب پیوستند.

بر اساس فیلم‌های انتشار یافته در شبکه‌های اجتماعی، شمار زیادی از کارگران اعتصابی در مناطق مختلف ایران، محل‌ کار را ترک کرده و به شهرهای خود بازگشته‌اند.

کارگران پیمانی پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها با خواست «افزایش دستمزد به ۱۲ میلیون تومان در ماه» و «تغییر نوبت مرخصی به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی»، اعتصاب کرده‌اند.

در حال حاضر، آنها در ازای ۲۴ روز کار، ‌از ۶ روز مرخصی برخوردار می‌شوند.

به گفته شورای سازماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی، مطالبات دیگری هم مطرح هستند. از جمله این‌که «دستمزدها به موقع پرداخت شوند، دست پیمانکاران از صنعت نفت کوتاه شود، اخراج کارگران و قوانین برده‌وار مناطق آزاد اقتصادی لغو شوند».

«رعایت استانداردهای بهداشتی، محیط‌زیستی و ایمنی محیط کار، بالا بردن استانداردهای بهداشتی خوابگاه‌ها و سرویس‌های بهداشتی، پایان دادن به امنیتی‌سازی محیط‌های کار، به رسمیت شناخته‌شدن حق تشکل‌یابی، برگزاری تجمع و اعتراض کارگران» از دیگر مطالباتی هستند که شورای سازماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی نفت، اعلام کرده است.

کارگران پیمانکاری، پروژه‌ای و روزمزد صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در تابستان‌های ۵ سال گذشته، کمپین‌هایی را برای بهبود شرایط صنفی خود برگزار کرده‌اند اما این دومین اعتصاب گسترده آنان در کمتر از یک سال گذشته است.

شورای سازماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی نفت اعلام کرده که اعتصاب کارگران پیمانکاری و پروژه‌ای، «یک اعتصاب اخطاری است و یک هفته در جریان خواهد بود و در روز نهم تیر به صف همکاران رسمی خود که اعلام اعتراض کرده اند، خواهیم پیوست».

همچنین در بیانیه موسوم به «کمپین تخلیه سراسری بیست ده ۱۴۰۰»، از کارگران خواسته شده است تا زمانی که افزایش دستمزدها و تغییر نوبت مرخصی اعمال نشود،‌از بازگشت به سرکار خودداری کنند.

در کنار اعتصاب‌های کارگران پیمانکاری، پروژه‌‌ای و روزمزد، کارکنان رسمی پالایشگاه آبادان نیز روز چهارشنبه در اعتراض به نحوه افزایش دستمزدها و دریافت مالیات مضاعف، اعتصاب و تجمع کردند.

آن‌ها در تجمع خود با شعار «زنگنه ننگت باد»، به وزیر نفت و عملکرد او اعتراض کردند.

همچنین کارگران مستمر فاز ۹ و ۱۰ پارس جنوبی روز چهارشنبه به این اعتصاب پیوستند. به گزارش وب‌سایت «اقتصاد ۲۴»، از سال ۹۲ قرار بود طرح طبقه‌بندی مشاغل اجرا شود و دستمزد کارگران افزایش یابد اما این اقدامات انجام نشده است.

اعتصاب‌ها در شرایطی ادامه یافته است که ۷۰۰ کارگر اعتصابی پالایشگاه نفت تهران روز سه‌شنبه اخراج شدند.

این موضوع، انتقادهای زیادی را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته است.

در این حال، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه،‌ شورای بازنشستگان ایران، گروه اتحاد بازنشستگان و دانشجویان پیشرو دانشگاه اصفهان از این اعتصاب حمایت کرده‌اند.

از سویی، ‌همزمان با ادامه اعتصاب‌های کارگران،‌ فریدون حسنوند، ئیس کمیسیون انرژی مجلس، در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، از تشکیل نشست فوق‌العاده این کمیسیون با حضور مسئولان وزارت نفت و نهادهای نظارتی برای حل مشکلات اخیر کارگران و بازنشستگان صنعت نفت خبر داد.

او مشخص نکرد که منظورش از نهادهای نظارتی چیست.

۱۸:۳۰ ۴.۴.۱۴۰۰

حمایت گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، از اعتصاب‌های کارگران نفت

گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، کارگر وبلاگ نویسی که در بازداشتگاه پلیس فتا در سال ۹۱ کشته شد، حمایت خود را با اعتصاب‌های کارگری در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایران اعلام کرد.

او در بیانیه‌ای که در حساب اینستاگرامی بنیاد ستار بهشتی انتشار یافت، با اعلام اینکه خود را عضوی از خانواده بزرگ کارگری ایران می‌داند، نوشت: وظیفه معترضان و دادخواهان است که ضمن پیوستن به اعتصاب‌ها و اعتراض‌های سراسری، حمایت خود را از کارگران اعلام کنند.

مادر ستار بهشتی، اعتصاب را یکی از ابزارهای کارگران برای رسیدن به عدالت و دریافت حقوق‌شان دانست.

خانم عشقی از جمهوری‌اسلامی خواست که به توصیف او، با خشونت با کارگران رفتار نکند و به جای تهدیدها و اعزام ماموران علیه آنان، مطالبات‌شان را برآورده کند.

کارگران اعتصابی از جمله خواستار افزایش دستمزدها، پرداخت به موقه حقوق‌ها، افزایش مدت مرخصی و پایان کار شرکت‌های پیمانکاری هستند.

بنیاد ستار بهشتی از سوی گوهر عشقی با هدف حمایت از زندانیان و آسیب‌دیدگان، تاسیس شده است.

۱۴:۱۵ ۶.۴.۱۴۰۰

ادامه اعتراض‌ها در صنعت نفت؛ «دهها هزار کارگر» به اعتصاب پیوسته‌اند

اعتصاب کارگران پیمانکاری، پروژه‌ای و روزمزد صنعت نفت، گاز و پتروشیمی روز یکشنبه ششم تیر، ادامه و گسترش یافت.

در همین حال، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت اعلام کرده است که اعتصاب‌ها تا زمان تحقق خواسته‌های کارگران ادامه خواهد یافت.

بر اساس گزارش‌ها و فیلم‌های انتشار یافته در شبکه‌های اجتماعی، کارگران پیمانکاری و پروژه‌ای شرکت پیروشیمی در بوشهر و شرکت‌های پرتونگاری نیما، آزمون فولاد، پیشتازان آریا و پیشگامان فنون فارس در فاز دو پالایشگاه آبادان به اعتصاب کارگران صنعت نفت، گاز و پتروشیمی پیوشته اند. همچنین شماری از کارگران پالایشگاه شیراز نیز روز یکشنبه در اعتراض به شرایط معیشتی خود تجمع و اعتصاب کردند.

تاکنون کارگران بیش از ۶۰ شرکت در دست‌کم هشت استان، خوزستان، بوشهر، هرمزگان، تهران، اصفهان، آذربایجان‌غربی، کرمان و ایلام در روزهای اخیر در اعتصاب کارگران صنعت نفت،‌ گاز و پتروشیمی شرکت کرده‌اند.

در این ارتباط، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت در بیانیه روز شنبه پنجم تیر، با اشاره به آغاز اعتصاب‌ها از روز ۲۹ خرداد خبر داده که «چند ده هزار از همکاران ما در اعتصابند و همکاران رسمی‌مان نیز در نهم تیر ماه دست به تجمع خواهند زد. ضمن اینکه در همین مدت در مناطقی چون فازهای ۱۰ تا ۱۴ عسلویه، آنها را همراه خود داشته ایم. تا همین جا خوب آمده ایم.»

در این بیانیه آمده است: « چه با حضور در محل و ماندن در خوابگاه‌ها و برنامه‌ریزی برای تجمعات اعتراضی در مقابل پالایشگاه‌ها و مراکز نفتی، و چه از طریق حضور فعال در گروه‌هایی که در مدیای اجتماعی داریم هر روزه در جریان تصمیم‌گیری در چگونگی پیشبرد مبارزه‌مان، فعالانه دخالت‌گر باشیم».

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت اضافه کرد: «این درس مهمی است که از کارگران نیشکر هفت‌تپه آموختیم و باید بدانیم که تنها به این صورت و با تصمیم‌گیری شورایی و جمعی است که می‌توانیم جلوی تفرقه‌افکنی‌ها و زد و بندهای احتمالی و از بالای سرمان را بگیریم. نگذاریم که باز ما را با وعده و وعید سر بدوانند و همانطور که اخطار کرده‌ایم اگر تا آخر مرداد ماه، به خواست‌های‌ ما پاسخ داده نشود، در تدارک ادامه گسترده‌تر اعتراضات‌مان باشیم.»

بر اساس گزارش‌ها، شمار زیادی از کارگران اعتصابی، محل‌ کار را ترک کرده و به شهرهای خود بازگشته‌اند. با این همه، این شورا از آنها خواسته است تا به خوابگاه‌های خود بازگردند تا مانع از استخدام نیروهای جدید از سوی شرکت‌های پیمانکاری شوند.

کارگران پیمانی پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها با خواست «افزایش دستمزد به ۱۲ میلیون تومان در ماه» و «تغییر نوبت مرخصی به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی»، اعتصاب کرده‌اند. در حال حاضر، آنها در ازای ۲۴ روز کار، ‌از ۶ روز مرخصی برخوردار می‌شوند.

به گفته شورای سازماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی، مطالبات دیگری هم مطرح هستند. از جمله این‌که «دستمزدها به موقع پرداخت شوند، دست پیمانکاران از صنعت نفت کوتاه شود، اخراج کارگران و قوانین برده‌وار مناطق آزاد اقتصادی لغو شوند».

«رعایت استانداردهای بهداشتی، محیط‌زیستی و ایمنی محیط کار، بالا بردن استانداردهای بهداشتی خوابگاه‌ها و سرویس‌های بهداشتی، پایان دادن به امنیتی‌سازی محیط‌های کار، به رسمیت شناخته‌شدن حق تشکل‌یابی، برگزاری تجمع و اعتراض کارگران» از دیگر مطالباتی هستند که شورای سازماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی نفت، اعلام کرده است.

کارگران پیمانکاری، پروژه‌ای و روزمزد صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در تابستان‌های ۵ سال گذشته، کمپین‌هایی را برای بهبود شرایط صنفی خود برگزار کرده‌اند اما این دومین اعتصاب گسترده آنان در کمتر از یک سال گذشته است.

اعتصاب‌ها در شرایطی ادامه یافته است که ۷۰۰ کارگر اعتصابی پالایشگاه نفت تهران روز سه‌شنبه اخراج شدند.

این موضوع، انتقادهای زیادی را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته است.

در این حال، فدراسیون سندیکای جهانی اینداستریال که بیش از ۵۰ میلیون کارگر صنعتی در صنایع اتومبیل‌سازی، فولاد، نفت و پتروشیمی و نساجی در کشورهای سراسر جهان را نمایندگی می‌کند، در بیانیه‌ای اعلام کرد که در کنار کارگران اعتصابی، تا تحقق خواسته‌های‌شان خواهد ایستاد.

علاوه بر این، اتحاد بین‌المللی در حمایت از کارگران ایران، پلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد، انجمن کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه،‌ اتحادیه آزاد کارگران ایران، شورای بازنشستگان ایران، گروه اتحاد بازنشستگان، دانشجویان پیشرو دانشگاه اصفهان، جمعی از معلمان و مادران پارک لاله ایران از این اعتصاب حمایت کرده‌اند.

به موازات کاهش قدرت خرید در سالیان گذشته، گزارش‌های بسیاری از تجمع‌ها و اعتصاب‌های کارگران و مزدبگیران نسبت به شرایط دشوار معیشتی منتشر شده است.

۱۳:۴۹ ۷.۴.۱۴۰۰

حمایت دهها تشکل کارگری در جهان از کارگران اعتصابی نفت ایران

دهها سندیکا،‌ اتحادیه، ‌فدراسیون و کنفدراسیون کارگری در جهان در بیانیه مشترکی از اعتصاب هزاران کارگر پیمانکاری و پروژه‌ای نفت، ‌گاز و پتروشیمی در بیش از ۶۵ شرکت در ایران حمایت کردند.

این اعتصاب‌ها از روز ۲۹ خرداد آغاز شده و اکنون در دست‌کم ۸ استان ایران در جریان است. کارگران خواستار افزایش دستمزد، افزایش میزان مرخصی، برچیده‌شدن شرکت‌های پیمانکاری،‌ بهبود شرایط بهداشتی و ایمنی کار و برخورداری از حق تشکل‌یابی و تجمع هستند.

این تشکل‌ها که عضو «شبکه بین‌المللی سندیکایی همبستگی و مبارزه هستند»، نوشتند که همچنین از شورای سازماندهی اعتصابات کارگران پیمانی نفت که این اعتراض‌ها را سازماندهی کرده است،‌ حمایت می‌کنند.

این تشکل‌ها از جمله، از کشورهای برزیل، اسپانیا، فرانسه،‌ ایتالیا، بورکینافاسو، ‌اندونزی، الجزایر، هائیتی، سنگال، پاکستان، ترکیه و السالوادور هستند. پیش از این نیز اتحادیه عمومی کارگران بخش نفت و گاز عراق، فدراسیون بین المللی کارگری اینداستریال و پلاتفرم سندیکای‌های کارگری سوئد از اعتصاب‌های کارگران نفت حمایت کرده‌اند.

۱۶:۱۱ ۷.۴.۱۴۰۰

۸ سندیکا و تشکل کارگری و صنفی: اقشار زحمتکش و شرافتمند جامعه از اعتصاب کارگران نفت پشتیبانی کنند
هشت سندیکا و تشکل کارگری و صنفی در بیانیه مشترکی، از اعتصاب و همبستگی سراسری کارگران پروژه‌ای و پیمانکاری‌های صنایع نفت، نیروگاه‌ها و پتروشیمی حمایت کردند و خواستار پشتیبانی تمام «اقشار زحمتکش و شرافتمند جامعه از این حرکت کارگری حق طلبانه شدند.

در این بیانیه با اشاره به آنچه «اعتصاب سراسری، متحد و نیرومند کارگران پروژه‌ای‌ و پیمانکاری‌ صنایع نفت و پتروشیمی» نامیده شده، آمده است که این اقدام «محصول مطالبات و ارادۀ مشترک آنها برای دستیابی به خواست‌هایشان، همچنین به میدان آمدن کارگران رسمی و اعلام پشتیبانی از خواست‌های مشترک همدیگر، همچون سیل خروشانی به راه افتاده و پرتوان ادامه دارد».

کارگران پیمانکاری و پروژه‌ای نفت از روز ۲۹ خرداد در ۶۶ شرکت در ۸ استان ایران اعتصاب کرده‌اند. کارکنان رسمی شرکت ملی نفت ایران در هفته‌های اخیر،‌ دو تجمع بزرگ را برگزار کرده و در جزیره خارک از سوخت‌گیری سه نفتکش جلوگیری کرده بودند.

هشت سندیکا و تشکل امضاکننده بیانیه نوشته اند که این اعتصاب بزرگ کارگری ناشی از شرایط بسیار بد محیط‌های کار در صنایع نفت و گاز و همچنین دستمزد ناچیز است که شرایط را برای کارگران پروژه‌ای و پیمانکاری نفت و پتروشیمی در سراسر ایران بسیار غیرقابل تحمل کرده است.

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، کانون صنفی فرهنگیان اسلامشهر، اتحاد بازنشستگان، تشکل‌های کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز و انجمن صنفی فرهنگیان کردستان (سقز و زیویه) این بیانیه را امضا کرده‌اند.

آنها اعتصاب بزرگ کارگران نفت را «بیانگر اتحاد و همبستگی این کارگران و نویدبخش اتحاد وسیع‌تر کارگران مزدی در کارخانه‌ها، معادن، کارگاه‌های ساختمانی، حمل و نقل، بندرها، کارکنان بخش‌های مختلف آموزش و بهداشت، کارگران شرکت‌های کشت و صنعت و غیره در دیگر مناطق» دانستند.

به گفته آنها، «این اتحاد و همبستگی الگویی برای همۀ کارگران است و در این نبرد طبقاتی، همه کارگران باید از حرکت وسیع، مستقل و ارادۀ راسخ کارگران پروژه‌ای و پیمانکاری درس بگیرند».

امضاکنندگان بیانیه همچنین اشاره کردند که بخشی از خواست‌های کارگران شاغل در صنایع نفت و پتروشیمی مربوط‌ به شرایط شغلی ویژۀ آنها و همچنین اعتراض به شرکت‌های پیمانکاری‌ای است که استثمار کارگران را در این صنایع مضاعف کرده‌اند و اضافه کردند: دیگر خواسته‌های کارگران اعتصابی، خواست مشترک همۀ کارگران در سراسر ایران است «مانند اینکه حداقل دستمزد نباید از ۱۲ میلیون تومان کمتر باشد، حق ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری، منع اخراج، حق اعتراض و اعتصاب، پرداخت به‌موقع مزدها، بهبود شرایط کار و محیط کار، برقراری استانداردهای لازم بهداشتی، ایمنی و ...».

در این بیانیه همچنین بر لزوم اتحاد و هماهنگی کارگران برای مبارزه با شرکت‌های پیمانکاری، قراردادهای موقت و دستمزدهای ناچیز و دیگر مطالبات، گفته شده است که «نیازمند تشکل هستیم».

امضاکنندگان بیانیه نوشته‌اند: «ایجاد سندیکاها و سایر تشکل‌های مستقل کارگری، اتحاد و ارتباط میان کارکنان واحدها و مناطق مختلف و وحدت و همبستگی با کارگران رسمی و هوشیاری در مبارزه و شناخت از ترفندهای کارفرما و نهادهای قدرت و همچنین تلاش برای ایجاد صندوق همیاری (کمک به کارگران اعتصابی و خانوادهای آسیب پذیر)، ضرورتی مبرم در استمرار این مبارزه است».

آنها در پایان از کارگران، بازنشستگان، معلمان، دانشجویان، روشنفکران، هنرمندان، خبرنگاران و از «همۀ زنان و مردان زحمتکش و شرافتمند جامعه» خواستند از این «حرکت کارگری حق طلبانه پشتیبانی کنند و کارگران اعتصابی را برای دستیابی به خواست‌هایشان که خواست همۀ کارگران است، بی دریغ یاری دهند».

۱۶:۲۰ ۷.۴.۱۴۰۰

اعلام حمایت کانون صنفی معلمان تهران از اعتصاب و مطالبات کارگران نفت
کانون صنفی معلمان تهران در بیانیه ای در حمایت از مطالبات کارگران پیمانکاری و پروژه‌ای صنعت نفت نوشت: کارگرانی که از حداقل های زندگی انسانی محرومند، تلاش می‌کنند تا از طریق این اعتصاب و طرح مطالبات مشروع خود، شرایط را برای تداوم زندگی فراهم کنند.

این تشکل صنفی معلمان با اشاره به مطالبات صنفی کارگران نفت افزود: «خواسته‌های کارگران اعتصابی شکل دیگری از مطالباتی است که ما معلمان در دو دهه گذشته به کرات تکرار کرده‌ایم».

کانون صنفی معلمان تهران با اعلام همبستگی خود با همه اقشار آسیب پذیر، حقوق بگیران و کارگران زحمتکش ایران و اعلام حمایت از مطالبات کارگران معترض صنعت نفت، از حاکمیت خواست به جای هزینه کردن از منابع متعلق به مردم به نام تامین امنیت، منابع موجود را صرف تامین خواسته‌های مشروع و به حقِ حقوق بگیران و به ویژه کارگران کند.

۱۶:۴۳ ۷.۴.۱۴۰۰

حمایت فدراسیون اتحادیه‌های صنفی نفت و پتروشیمی عراق از اعتصاب کارگران نفت ایران

فدراسیون اتحادیه‌های صنفی نفت و پتروشیمی عراق حمایت خود ار از اعتصاب کارگران نفت در ایران ابراز داشت و خواستار بهبود شرایط کار و معیشت آنان شد.

حسن جمعه عواد‌، رئیس فدراسیون سندیکاهای نفت و پتروشیمی عراق،‌ با اشاره به تظاهرات و اعتصاب‌های کارگران نفت ایران نوشت: «کارگران در سخت‌ترین شرایط کار می‌کنند و ما اساساً از همه اعتراض‌های کارگران و با توجه به اتحادیه‌هایی که متعلق به آنها هستند، حمایت می‌کنیم ... به رغم اینکه مقامات ایرانی از اتحادیه‌ها حمایت نمی‌کنند و آنها را به رسمیت نمی‌شناسند».

او از دولت ایران خواست مطالبات کارگران اعتصابی را برآورده کند و جنبش اتحادیه‌ای را در همه بخش‌ها به رسمیت بشناسد.

هزاران کارگر پیمانکاری و پروژه‌ای صنعت نفت، گاز و پتروشیمی شاغل در ۶۶ شرکت در هشت استان ایران از روز ۲۹ خرداد اعتصاب کرده‌اند. این اعتصاب از حمایت‌های سندیکاها و تشکل های کارگری و صنفی در داخل و خارج از ایران برخوردار شده است.

۱۹:۱۱ ۲۰.۴.۱۴۰۰

۱۰۵ هزار تن از نیروهای پیمانکاری و شرکتی وزارت نفت خواستار حذف شرکت‌های پیمانکاری و واسطه‌ای شدند

۱۰۵ هزار تن از نیروهای پیمانکاری و شرکتی نفت با ایجاد یک کمپین در فضای مجازی، خواستار حذف پیمانکاران و شرکت‌های واسطه‌ای شدند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، در این بیانیه آمده است که این نیروهای شاغل در شرکت‌های دولتی تابعه وزارت نفت خواستار آن هستند که با تبدیل وضعیت قرارداد آنها، شرکت‌های پیمانکاری تامین نیرو برای دستگاه‌های دولتی حذف شود.

نیروهای پیمانکاری و شرکتی وزارت نفت در گذشته نیز به آنچه تبعیض و اختلاف در دریافت دستمزدها و مزایا در مقایسه با دیگر کارکنان معترض بوده‌اند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG