لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۲۰

دو مقام ارشد نظامی ایران: اسناد مربوط به کشتی مرسر استریت جعلی است، به حمله اسرائیل جواب می‌دهیم


کشتی «مرسر استریت» که در مالکیت ژاپن و در اجاره یک شرکت اسرائیلی است روز هفتم مرداد در دریای عمان هدف حمله قرار گرفت
کشتی «مرسر استریت» که در مالکیت ژاپن و در اجاره یک شرکت اسرائیلی است روز هفتم مرداد در دریای عمان هدف حمله قرار گرفت

ابوالفضل شکارچی، سخنگوی نیروهای مسلح ایران، گفته است اتهام دست داشتن ایران در حمله به کشتی مرسر استریت «داستان‌سرایی و عملیات روانی» است و اسنادی که اسرائيل و کشورهای غربی ارائه داده‌اند، «جعلی» است.

او با اشاره به گزارش‌هایی که درباره یافتن قطعات لاشه پهپاد انتحاری متعلق به ایران منتشر شده، گفته است « در کدام آزمایشگاه تشخیص داده شده که قطعات مورد ادعا متعلق به ایران است».

آقای شکارچی علاوه بر جعلی خواندن این اسناد، اصل ماجرای حمله به کشتی را هم زیر سوال برده و گفته است « ایجاد یک انفجار بر روی یک کشتی کار سختی نیست».

در واکنشی دیگر، امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، بدون رد اتهامات مطرح شده علیه ایران گفته است اگر آمریکا و اسرائیل بخواهند پاسخی به این ماجرا بدهد، «جواب سختی» خواهیم داد.

دولت بریتانیا که شواهد و مدارک دخالت ایران در حمله به نفتکش مرسر استریت در آب‌های عمان را در اختیار شورای امنیت سازمان ملل قرار داده، می‌گوید سیستمی برای این حمله استفاده شده همان است که در پهپاد شاهد ۱۳۶ بکار رفته است و این نوع پهپاد تنها در ایران ساخته می‌شود.

نفتکش «مرسر استریت» که تحت مدیریت شرکت اسرائیلی زودیاک است و با پرچم لیبریا تردد می‌کند روز هفتم مرداد در آب‌های دریای عمان هدف قرار گرفت.در این حمله دو خدمه کشتی که شهروندان رومانی و بریتانیا بودند، کشته شدند.

پیش از اظهارات سفیر بریتانیا، ستاد نیروهای مرکزی آمریکا، سنتکام نیز اعلام کرده بود که حمله به مرسر استریت با پهپاد انفجاری انجام شده و حفره‌ای به قطر ۶ فوت (یک متر و ۸۰ سانتیمتر) در بخش کابین کاپیتان ایجاد کرده است.

سنتکام می‌گوید نظامیان این ستاد چند قطعه از پهپاد را از دریا بیرون کشیده و بازیابی کرده و به این نتیجه رسیدند که مشابه نمونه‌های پیش گردآوری شده از پهپادهای تهاجمی ساخت جمهوری اسلامی ایران بوده است.

علاوه بر این، وزیران خارجه کشورهای عضو «گروه ۷» شامل شامل آمریکا، کانادا، فرانسه، بریتانیا، آلمان، ایتالیا و ژاپن و نماینده عالی اتحادیه اروپا روز جمعه ۱۵ مرداد در بیانیه مشترکی ایران را عامل حمله به یک کشتی تجاری مرتبط با اسرائیل دانستند.

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران اما این بیانیه را حاوی «اتهامات بی‌اساس» دانسته که به گفته او بر اساس «سناریوسازی های بی پایه» اسرائيل تنظیم شده و «نتیجه‌گیری‌های غیر واقعی و نابخردانه» داشته است.

قرار است این حمله در نشست هفته جاری شورای امنیت سازمان ملل بررسی شود. دولت اسرائيل نیز گفته است به این حمله قطعا واکنش نشان خواهد داد.

XS
SM
MD
LG