لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۸

دیدار رئیس سی‌آی‌ای با نخست وزیر اسرائیل «با تمرکز بر ایران» انجام شد


ویلیام برنز
ویلیام برنز

ویلیام برنز، رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا، سی‌آی‌ای، که به اسرائیل سفر کرده، روز چهارشنبه، ۲۰ مرداد، با نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، دیدار کرد و مذاکراتی را با محوریت امور ایران انجام داد.

سفر آقای برنز در سایه تشدید کم‌سابقه هشدارهای نظامی دولتمردان ارشد اسرائیل علیه ایران و واکنش ایران به این اخطارها انجام شده است.

دفتر نفتالی بنت روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که نخست وزیر در دیدار با رئیس سی‌آی‌ای در خصوص «تقویت همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی بین اسرائیل و آمریکا، وضعیت خاورمیانه با تمرکز بر ایران، و احتمال گسترش و عمق دادن به همکاری‌های منطقه‌ای گفت‌وگو کرد».

بر اساس این گزارش، داوید بارنئا، رئیس جدید موساد، ایال خولاطا، مشاور جدید امنیت ملی و دو تن دیگر از مقامات ارشد دفتر نخست وزیری اسرائیل در دیدار نفتالی بنت با ویلیام برنز حضور داشته‌اند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، ایال خولاطا، از سفری دو روزه به مسکو که محور آن نیز امور ایران در منطقه بود، به تل‌آویو بازگشته بود.

ویلیام برنز در نخستین ساعات ورود خود به اسرائیل در شامگاه نوزدهم مرداد، با حضور در مقر موساد، با داوید بارنئا دیدار کرده بود.

موساد کماکان مهم‌ترین هدف خود را تقابل با ایران در امور مختلف، به‌ویژه در زمینه جلوگیری از پیشرفت ایران در عرصه توانمندی هسته‌ای قرار داده است.

به گزارش رسانه‌های غربی، سازمان جاسوسی اسرائیل برای نیل به این هدف به رشته اقدامات خرابکاری و ترور مهره‌های برنامه هسته‌ای ایران دست می‌زند.

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که رئیس موساد در دیدار با رئیس سی‌آی‌ای اطلاعاتی را در مورد ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور جدید ایران، ارائه کرده و گفته است که دولت رئیسی توان پیشبرد مذاکرات هسته‌ای و اجرای تعهدات را ندارد.

در همین حال به گفته شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، ارزیابی روانشناختی که تحلیلگران موساد از ابراهیم رئیسی انجام داده‌اند، در اختیار رئیس سی‌آی‌ای قرار گرفته است.

بر اساس این ارزیابی، رئیس جمهور جدید ایران «قاتلی ظالم» است که از «کشتن هزاران تن خشنود بوده»، شخصیتی بی‌ثبات دارد و دارای «اختلالات روانی» است.

از واکنش ویلیام برنز به این ارزیابی موساد در مورد شخصیت روحی و روانی ابراهیم رئیسی، خبری رسانه‌ای نشده است.

رئیس سی‌آی‌ای در ادامه سفر خود به اسرائیل با شمار دیگری از مقامات دولت این کشور و همچنین با اسحاق هرتسوگ، رئیس جمهوری جدید اسرائیل، دیدار می‌کند. ایران کماکان موضوع اصلی تمامی این دیدارها خواهد بود.

رسانه‌های اسرائیل پیشتر تاکید کرده‌اند که برای کشورشان دو موضوع به منزله «فرصت طلایی» تلقی شده و تلاش می‌شود تا دولت جو بایدن و سایر کشورهای غربی را از نزدیک شدن به ایران بازدارد؛ یکی حمله پهپادی منتسب به ایران در روز هفتم مرداد علیه یک کشتی مرتبط با یک شرکت کشتی‌رانی اسرائیلی و دیگری، روی کار آمدن ابراهیم رئیسی، که نخست وزیر اسرائیل پیاپی او را «جلاد تهران» می‌نامد.

با وجود تلاش‌های گسترده اسرائیل، آمریکا گفته است که برای از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در وین، توپ کماکان در زمین ایران است.

اتحادیه اروپا نیز ظاهرا بی‌اعتنا به انتقاد خشمگینانه دولت اسرائیل، هیئت ارشدی را به ریاست انریکه مورا، رئیس بخش سیاسی اتحادیه، به آیین تحلیف ابراهیم رئیسی در روز چهاردهم مرداد در تهران اعزام کرده بود.

در این میان، همزمان با ورود ویلیام برنز در سه‌شنبه شب به اسرائیل، پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، نتیجه تحقیقات خود را در مورد پهپاد انتحاریِ عامل حمله به کشتی «مرسر استریت» منتشر کرد.

پنتاگون گفته است که این پهپاد از خاک یمن و توسط حوثی‌های متحد ایران، عازم حمله به کشتی شده است.

پیشتر، سنتکام، ستاد مرکزی نیروهای آمریکا، گفته بود که قطعاتی از پهپاد عامل حمله در آب‌های دریای عمان یافت شده که بررسی به روی آن، نشان داد که از تولیدات جمهوری اسلامی ایران است.

بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، سه‌شنبه شب گفته بود، اگر حملات ایران ادامه یابد، معادلات کنونی «که دشمن به آن عادت کرده، تغییر خواهد کرد». وی بار دیگر گفت که اسرائیل خود مستقلا نیز به آن حمله واکنش نشان خواهد داد.

ایران تمامی اتهامات در رابطه با حمله به کشتی «مرسر استریت» را رد و تاکید کرده که خود قربانی ۱۴ مورد حمله به کشتی‌ها و نفتکش‌هایش در دو سال اخیر بوده است. در مواردی به یک کشتی دو بار حمله شده است. ایران اسرائیل را عامل این حملات دانسته است.

ویلیام برنز، که دیپلمات پیشین و مجرب وزارت امور خارجه آمریکا بوده، در سفر جاری به اسرائیل، با رهبران تشکیلات خودگردانی نیز دیدار خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG