لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۵۹

آمریکا شبکه واسطه‌های فروش نفت ایران را تحریم کرد


نمایی از وزارت خزانه‌داری ایالات متحده
نمایی از وزارت خزانه‌داری ایالات متحده

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه ۲۲ مردادماه شبکه‌ای از واسطه‌های فروش نفت ایران را مورد تحریم قرار داد.

پیش از این گزارش‌هایی از برنامه دولت جو بایدن برای جلوگیری از فروش نفت ایران به چین توسط دلال‌ها جهت فشار به جمهوری اسلامی برای بازگشت به میز مذاکرات هسته‌ای منتشر شده بود.

خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده است افراد و شرکت‌هایی را که به صورت یک شبکه در حال قاچاق نفت در حمایت از نیروهای قدس سپاه پاسداران بوده‌اند، به لیست سیاه خود اضافه کرده است.

در میان افراد تحریم شده، محمود رشید آمور الحبیبی دلال عمانی دیده می‌شود که وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید در هماهنگی با سپاه پاسداران در کار قاچاق نفت ایران توسط نفت‌کش‌ها به بازارهای شرقی بوده است.

شرکت «نیمر اینترنشنال»، تحت مدیریت این دلال عمانی به همراه یک زیرمجموعه این شرکت در کشور رمانی، همچنین شرکت تجارت پتروشیمی «اوربیت» در عمان و شرکت کشتی‌رانی «برِیوری» در امارات روز جمعه تحت تحریم قرار گرفته و نفتکش «عمان پراید» که در کار انتقال نفت ایران بوده و با پرچم لیبریا حرکت می‌کند نیز تحریم شده است.

دو شهروند کوبا به همراه یک شرکت نفتی این کشور نیز در رابطه با شبکه دلالان قاچاق‌کننده نفت ایران به لیست تحریم‌های آمریکا اضافه شده‌اند.

آمارهای گمرک چین نشان می‌دهد که این کشور از ابتدای سال جاری میلادی هیچ نفتی به‌طور مستقیم از ایران وارد نکرده، اما گزارش‌های بین‌المللی حاکی است که صادرات نفت ایران به چین توسط دلال‌ها و تحت نام نفت عراق، امارات، عمان، اندونزی و مالزی از ابتدای سال جاری میلادی تقریبا دو برابر شده و به ۶۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است.

اخیرا خبرگزاری رویترز و روزنامه وال‌استریت جورنال گزارش دادند که آمریکا برای فشار به ایران برای بازگشت به مذاکرات هسته‌ای در نظر دارد شبکه واسطه فروش نفت ایران به چین را تحریم کند و جلو صادرات نفت ایران را بگیرد.

آخرین دور مذاکرات هسته‌ای ۳۰ خرداد پایان یافت، اما ایران هنوز اعلام نکرده آیا قصد ادامه مذاکرات را دارد یا نه و اگر دارد، کی و با چه شروطی می‌خواهد به میز مذاکرات برگردد.

با استفاده از گزارش‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا، بلومبرگ و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن

XS
SM
MD
LG