لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۳۰

اختلال اینترنتی در ایران به علت «کمبود پهنای باند» به اوج خود رسیده است


رسانه‌های ایران از اوج‌گیری اختلال در اینترنت خبر می‌دهند و مشکل اصلی بروز وضعیت فعلی را «کمبود پهنای باند» گزارش می‌کنند.

وب‌سایت «زومیت» در گزارشی با اشاره به این مشکل نوشته است که «نزدیک به دو ماه است که افزایش پهنای باند شرکت ارتباطات زیرساخت متوقف شده است» و «وضعیت اختلال اینترنتی در شهرهای مختلف ایران به اوج خود رسیده است».

مجوز واردات و افزایش پهنای باند باید توسط شورای عالی فضای مجازی، نهاد بالادستی که به فرمان رهبر جمهوری اسلامی تشکیل شده است، صادر شود و مشخص نیست چرا روند صدور مجوز متوقف شده است.

حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، روز ۱۸ مهر در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا کندی اینترنت در ایران را تایید کرد ولی آن را به آغاز سال تحصیلی جدید و برگزاری اغلب کلاس‌های درسی به صورت آنلاین مرتبط دانست.

او گفت در جلسات وزارت ارتباطات «تدابیر لازم برای بهبود کیفیت و سرعت اینترنت اتخاذ شد» ولی به جزئیات این اقدامات اشاره نکرد.

همزمان با بروز این مشكلات، برنامه‌ریزی نمایندگان مجلس ایران برای تصویب طرح موسوم به «صیانت فضای مجازی» که هدف اصلی آن اعمال محدودیت شدید بر اینترنت است ادامه دارد و روز گذشته اعضای هیئت رئيسه کمیسیون تعیین شده مجلس انتخاب شدند.

هیئت رئيسه این کمیسیون شش نفر هستند که سوابق نمایندگان تعیین شده نشان می‌دهد که همگی از موافقان محدودسازی اینترنت هستند.

مخالفان تصویب این طرح در ماه‌های اخیر هشدار داده‌اند که در صورت تصویب آن، تغییرات بنیادینی در نحوه فعالیت کاربران، پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی به ویژه اینستاگرام، نظارت بر اینترنت و پهنای باند ایجاد خواهد شد و هدف از آن اعمال محدودیت شدید در زمینه دسترسی به اینترنت است.

همزمان با اوج‌گیری اختلال در اینترنت، مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس روز دو‌شنبه ۱۹ مهر با بیان این‌که در خصوص بحث هشتاد و پنجی شدن (اصل ۸۵) طرح صیانت از کاربران فضای مجازی، «در یک روز ۲۰ هزار فحش به من داده شد».

براساس اصل ۸۵ قانون اساسی «مجلس نمی‌تواند اختیار قانونگذاری را به شخص یا هیاتی واگذار کند ولی در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می‌نماید به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و تصویب نهایی آن‌ها با مجلس خواهد بود».

او گفت «در یک روز ۱۲۰ هزار صفحه علیه ما راه انداختند، اگر ۱۰۰ میلیارد صفحه هم ساخته می‌شد، ما کار خودمان را خواهیم کرد».

در این میان کمپین مخالفت با طرح «صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی» روز دو‌شنبه اعلام کرد که شمار امضاءکنندگان این طرح به بیش از یک میلیون نفر رسیده است.

مردادماه امسال شمار امضاکنندگان این طرح نیم میلیون نفر بود.

این کمپین سه ماه پیش با ارسال نامه‌ای سرگشاده به مجلس ایران، خواستار لغو طرح «صیانت از اینترنت» شده بود.

با استفاده از گزارش ایرنا، ایسنا، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
XS
SM
MD
LG