لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۴۷

نتیجه پژوهش تازه:‌ تولید گازهای گلخانه‌ای در جهان به میزان قبل از کرونا بازگشته است


تظاهرات کنشگران و فعالان محیط زیست در گلاسگو، همزمان با نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل در این شهر
تظاهرات کنشگران و فعالان محیط زیست در گلاسگو، همزمان با نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل در این شهر

تازه‌ترین گزارش پروژه گلوبال کربن می‌گوید تولید گازهای گلخانه‌ای امسال،‌ ۲۰۲۱، دوباره به سطح قبل از دوران همه‌گیری کرونا بازگشته است.

بر اساس نتیجه تازه‌ترین مطالعه این گروه که روز پنج‌شنبه، ۱۳ آبان، منتشر شد، انتشار زغال‌سنگ و گاز طبیعی در بخش‌های برق و صنعت حتی با وجود کم ماندن انتشار گازهای گلخانه‌ای در حمل و نقل، افزایش یافته است.

در طول دوره کرونا میزان تولید گازهای کربنی کاهش یافته بود.

به گفته پیر فریدلینگشتاین، نویسنده اصلی این مطالعه، اگرچه انتظار می‌رفت که شاهد بازگشت به پیش از دوران همه‌گیری باشیم، اما «سرعت بازگشت، ما را شگفت‌زده کرد.»

در سال ۲۰۲۰، انتشار گاز دی‌اکسید کربن به میزان ۱.۹ میلیارد تن کاهش یافت که حدود ۵.۴ درصد بود و علت آن نیز شهربندان و رکود اقتصادی در سراسر جهان اعلام شد.

بر اساس گزارش جدیدی که توسط پروژه گلوبال کربن تهیه شده، انتظار می‌رود انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال جاری ۴.۹ درصد افزایش یابد.

این مطالعه همچنین پیش‌بینی کرده که در میان تولیدکنندگان اصلی گازهای گلخانه‌ای، چین و هند در سال ۲۰۲۱ گازهای گلخانه‌ای بالاتری نسبت به سال ۲۰۱۹ تولید کنند و ایالات متحده و اروپا کمی کندتر از آنها باشند.

این مطالعه پیش‌بینی می‌کند که مجموع انتشار جهانی گاز دی‌اکسید کربن در سال جاری به ۳۶.۴ میلیارد تن برسد.

این گزارش در شرایطی منتشر می‌شود که رهبران جهانی در کنفرانس آب و هوای سازمان ملل در گلاسگوی اسکاتلند، برای محدود کردن افزایش دما به ۱.۵ درجه سانتیگراد و جلوگیری از فاجعه‌بارترین تأثیرات تغییرات آب و هوایی، دور هم جمع شده‌اند.

دانشمندان می‌گویند برای انجام این کار، باید تا سال ۲۰۵۰ انتشار گاز دی‌اکسید کربن به صفر برسد، اما کل تعهدات جهانی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای بسیار کمتر از این هدف است.

در حال حاضر، آتش‌سوزی‌های مرگبار، طوفان‌ها و سیل‌ها، به‌ دلیل تغییرات آب و هوایی، بیشتر و شدیدتر شده‌اند.

دانشمندان می‌گویند تنها ۱۱ سال فرصت باقی مانده تا مانع گرم‌ شدن فاجعه‌بار و غیرقابل بازگشت دمای زمین شویم.

دمای کره زمین در مقایسه با صد سال پیش به طور متوسط (تقریبا) یک درجه گرم‌تر شده است، و با ادامه روال کنونی، تا سال ۲۰۴۵ یا زودتر به دو درجه گرما خواهیم رسید.

با استفاده از گزارش‌های رویترز و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG