سال ۲۰۲۱ برای صنعت هوانوردی سال بسیار بهتری بهنسبت سال ۲۰۲۰ بود و با فروکش کردن نسبی بحران کرونا، خطوط هوایی جهان فعالتر شدند. در این سال همچنین پیشرفتهترین هواپیمای جهان اولین پرواز دوربرد خود را انجام داد و رکورد سرعت در هواپیماهای الکتریکی نیز جابهجا شد.
خروج از بحران
در سال ۲۰۲۱ با افزایش تعداد پروازها دوباره جان تازهای به صنعت هوانوردی بازگشت. شرکت بوئینگ در این سال کمی از بحران فاصله گرفت و تولید خود را دو برابر کرد.
همچنین این شرکت توانست مشکلات ایمنی سری مکس ۷۳۷ را بالأخره حل کند؛ اتفاقی که بوئینگ امیدوار است در نتیجه آن در سال ۲۰۲۲ موفقتر عمل کند. با وجود این، بحران کرونا سبب شد تا هواپیماهای پهنپیکر از مدار استفاده خارج شوند و شرکت امارات آخرین فروند از ایرباس ۳۸۰ را تحویل بگیرد.
۷۷۷ ایکس برخاست
بوئینگ ۷۷۷ ایکس یکی از پرهزینهترین پروژههای هوانوردی جهان است. اواخر سال ۲۰۲۱ بوئینگ ۷۷۷ ایکس اولین پرواز طولانی خود بین آمریکا و امارات را انجام داد. از این هواپیما بهعنوان امید اصلی بوئینگ برای چند سال آینده یاد میشود.
تولید و آزمایش بوئینگ ۷۷۷ ایکس چند سالی با تأخیر روبهرو شد، اما پس از مدتها سرانجام این هواپیمای غولپیکر توانست اولین مسیر طولانی خود را که ۱۵ ساعت طول کشید، طی کند.
این هواپیما حدود ۷۶ متر طول دارد و دوربردترین هواپیمای دوموتورۀ جهان است و بوئینگ امیدوار است پس از پایان بحران کرونا، بهدلیل مصرف کم و برد زیاد، مورد توجه خطوط هوایی متعدد قرار گیرد و سرمایهگذاریهای انجامشده برای آن بازگردد و دوباره این شرکت را به اوج برساند.
امید ایرباس
ایرباس در سال ۲۰۲۱ سال بهتری را نسبت به قبل شاهد بود. با اینکه داستان تولید ایرباس ۳۸۰، بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان، در این سال به پایان خود رسید، اما این شرکت امید زیادی برای فروش هواپیماهای باریکپیکر خود بهخصوص سری جدید ایرباس ۲۲۰ دارد.
در سال ۲۰۲۱ ایرباس ۲۲۰، جدیدترین ساخته ایرباس، به خطوط هوایی ایرفرانس راه پیدا کرد و بهدنبال ورود به خطوط هوایی دیگر کشورهاست.
بر اساس گزارش رویترز، این هواپیما در آغازین روزهای ورود به خطوط هوایی جهان وارد کار در خط هوایی سوئیس شد که در آن زمان با مشکلاتی در زمینه موتور و ایمنی مواجه شده بود.
حالا گزارش شده که این مشکلات حل شده و این هواپیما بهدلیل ظرفیت مسافری و برد خود میتواند در سالهای پس از کرونا با استقبال خطوط هوایی روبهرو شود.
ایرباس ۲۲۰ مصرف سوخت کمی دارد و نسبت به دیگر هواپیماهای شرکت ایرباس کمتر محیط زیست را آلوده میکند. بهدلیل تعداد مسافر کمتر در مسیرهای کوتاه و متوسط، صرفه اقتصادی بالایی دارد و میتوان در خطوط هوایی ارزانقیمت از آن استفاده کرد.
رکورد رولزرویس
شرکت رولزرویس در حال توسعه هواپیماهای مسافری کوچک برقی است. این شرکت توانست در سال ۲۰۲۱ با یک هواپیمای کوچک رکورد سرعت هواپیماهای برقی را جابهجا کند. با اینکه این هواپیما تکنفره است، اما میتواند الهام بخش هواپیماهای بزرگتر برقی شود.
این هواپیمای برقی ساخته رولزرویس با یک بار شارژ میتواند تا نیم ساعت در آسمان پرواز کند و به سرعت بیش از ۶۰۰ کیلومتر در ساعت برسد. به این ترتیب، این هواپیمای برقی رکورد سرعت در آسمان را تغییر داده است.
هواپیمای برقی رولزرویس از یک موتور برقی با قدرت ۵۵۰ اسب بخار استفاده میکند. فعلاً باتریهای سنگین و گرم شدن بیش از حد باتریها از مشکلات جاری برای توسعه هواپیمای برقی است.
پایان هواپیمای ملی ایتالیا
یکی از تلخترین اتفاقات هوانوردی در سال ۲۰۲۱ تعطیل شدن خط هوایی آلیتالیا بود. یکی از دلایل پایان کار آلیتالیا بحران شدید در خطوط هوایی بهدلیل کرونا بوده است. این شرکت پیش از بحران کرونا هم وضع نابسامانی داشت و کرونا وضعیت این شرکت را وخیمتر کرد تا جایی که در نهایت ادامه کار این شرکت غیرممکن شده بود.
این شرکت هوایی در خطوط خود بیش از ۷۸ فروند هواپیمای فعال داشت که از بسیاری از خطوط هوایی در اروپا کمتر است. بدنه اصلی این خط هوایی را خانواده ایرباس ۳۲۰ با تعداد بیش از ۶۰ فروند تشکیل میداد.
این خط هوایی ۱۰ فروند ایرباس ۳۳۰ و شش فروند بوئینگ ۷۷۷ هم داشت. این دو تیپ هواپیما مسیرهای دوربرد و خانواده ایرباس ۳۲۰ مسیرهای داخل اروپای این شرکت را پوشش میدادند.
شرکت جایگزین آلیتالیا شرکت ایتا نام دارد که حالا حامل پرچم ایتالیاست. این شرکت متعلق به دولت ایتالیاست و زیر وزارت اقتصاد این کشور مدیریت میشود. این شرکت هوایی با کد یاتای ITY ثبت شده است.