لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۵

روسیه اتهام زمینه‌چینی برای حمله به اوکراین را رد کرد


روسیه از چند ماه پیش حدود صد هزار نفر از نیروهای خود را در نزدیکی مرزهای اوکراین مستقر کرده است
روسیه از چند ماه پیش حدود صد هزار نفر از نیروهای خود را در نزدیکی مرزهای اوکراین مستقر کرده است

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، روز دوشنبه ۲۷ دی اتهام آمریکا مبنی بر زمینه‌سازی برای حمله نظامی به اوکراین را رد کرد و این اتهام را بر پایه «اطلاعات جعلی» دانست.

آقای ریابکوف یادآوری کرد که مسکو در هفته جاری منتظر دریافت پاسخ کتبی آمریکا و متحدانش به درخواست روسیه در مورد عدم پیوستن اوکراین و ۶ کشور دیگر از جمهوری‌های سابق اتحاد شوروی به پیمان ناتو و یا استقرار نیروها و تسلیحات این پیمان در خاک این کشورهاست.

کاخ سفید روز جمعه به نقل از نهادهای امنیتی آمریکا اعلام کرد که روسیه واحدها و عوامل عملیاتی خود را به مناطق تحت کنترل شورشیان در شرق اوکراین اعزام کرده تا با خرابکاری و متهم کردن اوکراین به انجام این اقدامات، بهانه لازم برای حمله نظامی به این کشور را فراهم کند.

آمریکا و ناتو در مذاکرات هفته گذشته درخواست روسیه مبنی بر عدم پیوستن اوکراین به ناتو را رد کردند.

روسیه از چند ماه پیش حدود صد هزار نفر از نیروهای خود را در نزدیکی مرزهای اوکراین مستقر کرده است و آمریکا و متحدان غربی این کشور احتمال می‌دهند که هدف از این اقدام حمله نظامی به اوکراین است.

در این حال هیئتی از اعضای مجلس سنای آمریکا با هدف تاکید بر حمایت واشینگتن از اوکراین به این کشور سفر کرده است.

جین شاهین، سناتور دمکرات در بیانیه‌ای گفت: «سفر هیئتی از سناتورهای هر دو حزب یک پیام صریح به جامعه بین المللی است: ایالات متحده آمریکا به شکل تزلزل‌ناپذیری از استقلال و تمامیت ارضی اوکراین در برابر تجاوز روسیه حمایت خواهد کرد.»

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان نیز روز دوشنبه در سفر به اوکراین هشدار داد که «افزایش تنش برای رژیم روسیه پیامدهای اقتصادی، سیاسی و استراتژیک سنگینی خواهد داشت» و در عین حال بر ضرورت ادامه گفتگوها تاکید کرد.

او افزود: «ما برای مذاکرات و تماس جدی با روسیه آماده هستیم چون در حال حاضر دیپلماسی تنها راه برطرف کردن تنش است.»

خانم بربوک گفت دولت آلمان به اوکراین پیشنهاد داده کارشناسان خود را برای بررسی حملات سایبری هفته گذشته به این کشور اعزام کند. دولت اوکراین، روسیه را مسئول حملات سایبری گسترده به شبکه اینترنتی نهادهای دولتی معرفی کرده است.

وزیر خارجه آلمان در عین حال یادآوری کرد که این کشور موضع خود مبنی بر عدم ارسال کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین را تغییر نداده است. او افزود: «ما با صراحت اعلام کرده‌ایم که تمامی اقدامات لازم را برای پرهیز از تشدید تنش انجام خواهیم داد.»

دولت اوکراین هشدار داده که روسیه ممکن است از چند مسیر، از جمله خاک بلاروس، به این کشور حمله کند.

الکساندر لوکاشنکو، رییس جمهور بلاروس اعلام کرده که نیروهای این کشور و روسیه ماه آینده در نواحی غربی و جنوبی بلاروس که با اوکراین مرز مشترک دارد یک رزمایش مشترک برگزار خواهند کرد.

دولت روسیه هر گونه طرحی برای حمله به کشورهای همسایه را تکذیب کرده و دولت اوکراین را به برنامه‌ریزی برای حمله به مناطق تحت کنترل شورشیان در شرق این کشور متهم کرده است. دولت اوکراین این اتهام را رد می‌کند.

دولت روسیه هفته گذشته و همزمان با مذاکرات با آمریکا و ناتو اعلام کرد که پاسخ مسکو به شکست مذاکرات « فنی- نظامی» خواهد بود.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد روسیه با غرب هفته گذشته گفت در صورتی که آمریکا و متحدانش فعالیت‌های نظامی در نزدیکی خاک این کشور را متوقف نکنند روسیه ممکن است واحدها و تجهیزات نظارتی خود را به کوبا و ونزوئلا اعزام کند.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا این سخنان معاون وزیر خارجه روسیه را «هیاهو» توصیف کرده است.

دمتیری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین روز دوشنبه در پاسخ به سئوالی در مورد احتمال اعزام موشک‌های روسیه به کوبا و ونزوئلا گفت: «روسیه در حال حاضر روی تضمین امنیت خود در وضعیت کنونی تمرکز دارد.»

با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ ش.ر/س.ن
XS
SM
MD
LG