اعتصاب کارگران شرکت پتروشیمی رازی در ماهشهر، دو روزه شد
اعتصاب و تجمع کارگران شرکت پتروشیمی رازی، در منطقه نفتی ماهشهر، روز سهشنبه وارد دومین روز شد.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران این شرکت به اخراج یک نماینده و هفت تن از همکاران خود از سوی کارفرما معترضند و بر بازگشت به کار آنها تاکید میکنند.
بر اساس این گزارش، کارگران شرکت پتروشیمی رازی پیشتر خواستار انتخاب یک نماینده از سوی خود شده بودند که واکنش این کارفرما را به دنبال داشت.
اتحادیه آزاد کارگران ایران نوشت که مسئولان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ماهشهر به اخراج هشت کارگر بیاعتنا بودهاند.
سهام شرکت پتروشیمی رازی متعلق به یک شرکت ترکیهای است.
سازمان معلمان ایران، برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان صنفی معلمان را محکوم کرد
سازمان معلمان ایران در بیانیهای، برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان صنفی معلمان را محکوم کرد.
این سازمان خواستار تجدید نظر در رویکردهای غیرمدنی، غیرحقوقی و غیرقانونی نسبت به کنشگریهای مدنی و مسالمتآمیز معلمان و فعالان تشکلهای معلمان شد.
در این بیانیه به اجرای حکم زندان حسین رمضانپور، عضو شورای سازمان معلمان خراسانشمالی، در بجنورد، و نیز اجرای حکم زندان محمدتقی فلاحی، دبیرکل کانون صنفی معلمان، اشاره شده است.
سازمان معلمان ایران با اعلام اینکه بیتوجهی به مطالبات معلمان، ادامه دارد، افزود: هر روز فشار نهادهای قضایی و امنیتی بر معلمان افزایش مییابد. در حال حاضر، شماری از معلمان، مانند اسماعیل عبدی به اتهامهای امنیتی در زندان هستند.
این سازمان نوشت که اتهامهای فرهنگیان، دعوت و شرکت در تجمعهای اعتراضی است و این در شرایطی است که بر اساس اصل ۲۷ قانوناساسی، تجمع بدون حملسلاح برای هر نوع اعتراض، آزاد است.
وکیل کیوان صمیمی از بیخبری از موکلش، در پی انتقالش از زندان اوین خبر داد
وکیل کیوان صمیمی میگوید از وضعیت موکلش پس از نقل و انتقالهای روز چهارشنبه بی خبر است.
مصطفی نیلی شامگاه چهارشنبه در حساب توییتر خود نوشت که آقای صمیمی به دلیل مخالفت دادیار اجرای احکام کرج، به زندان اوین بازگردانده شد اما اجرای احکام دادسرای زندان اوین، اصرار بر تبعید موکلش دارد.
به گفته این وکیل دادگستری، آقای صمیمی ۷۳ ساله و یکی از سالمندترین روزنامه نگاران زندانی در جهان، روز سهشنبه برای بررسی وضعیت جسمانیاش به پزشکی قانونی برده شد. او سپس به اوین بازگردانده شد اما پس از مدتی، از این زندان بیرون برده شده و از آن زمان از محل نگهداری او اطلاعی در دست نیست.
کیوان صمیمی، سردبیر نشریه ایران فردا، رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات و یکی از اعضای کانون نویسندگان ایران است. او از آذر سال ۹۹ در شرایط همهگیری ویروس کرونا، برای گذراندن محکومیت دو ساله خود به زندان اوین منتقل شده بود.
۱۰ عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در پلیس امنیت، بازجویی و تهدید شدند
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران خبر داد که دستکم ۱۰ تن از اعضای این تشکل، پس از احضار به پلیس امنیت، از سوی بازجویان تهدید شدند که دست از فعالیتهای سندیکایی بردارند.
بازجویان پلیس امنیت همچنین از این اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران خواستند در اعتراضها شرکت نکنند و با چند تن از اعضای فعال سندیکا ارتباط نداشته باشند.
پیش از این، دهها کارگر و عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران تحت فشار قرار گرفته بودند تا در تجمع روز ۲۸ آذر در مقابل شهرداری و نیز حرکت اعتراضی رانندگان در روز ۱۸ دی، شرکت نکنند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با محکوم کردن این فشارها و تهدیدها اعلام کرد که در صورت عدم بازنگری در طرح طبقهبندی مشاغل و عدم پرداخت دیگر مطالبات کارگران، اعتراضها ادامه خواهد داشت.
هشدار عفو بینالملل درباره سلامتی کمال شریفی در زندان میناب
سازمان عفو بینالملل در گزارشی درباره سلامتی کمال شریفی، زندانی کُردِ ۴۹ ساله و بیمار، که از سال ۸۷ در حبس به سر میبرد، هشدار داد.
عفو بینالملل نوشت که به دلیل محروم شدن عامدانه و طولانیمدت آقای شریفی از خدمات درمانی تخصصی، صدماتی جبرانناپذیر به سلامتیاش وارد شده است و خطر مرگ، او را تهدید میکند.
بر اساس این گزارش، او از عوارض بلندمدت سکته در سال ۹۰، بیماری قلبی، مشکلات گوارشی، درد مفاصل، تحلیل رفتن لثهها و از دست دادن دندانهایش رنج میبرد.
کمال شریفی در اسفند ۹۹ در زندان میناب در استان هرمزگان دچار سکته قلبی شد و به بیمارستان انتقال یافت، اما پس از فقط ۴ روز و برخلاف توصیههای پزشکی، زودتر از موعد به زندان بازگردانده شد.
این زندانی کرد سپس به بیمارستانی در بندرعباس منتقل شد و تحت عمل جراحی آنژیوپلاستی و استنتگذاری قرار گرفت. اما بار دیگر، مقامهای زندان و دادسرا، با بیتوجهی به توصیههای پزشکی، او را پس از گذشت ۲ روز به زندان بازگرداندند.
عفو بینالملل با اشاره به اینکه مقامهای قضایی، کمال شریفی را محکوم کردهاند که در حین گذراندن دوره حبس، از مرخصی، ملاقات و مکاتبه با دیگران محروم بماند، این رفتار را مصداق شکنجه یا سایر رفتارهای بیرحمانه و غیرانسانی دانست و اضافه کرد که آقای شریفی در نزدیک به ۱۴ سال، تنها یک بار با خانوادهاش ملاقات داشته است.
بر اساس این گزارش، کمال شریفی در آذر ۸۷، پس از یک «محاکمه به شدت ناعادلانه که فقط حدود ۵ دقیقه طول کشید و بر اساس اعترافات به دستآمده از طریق شکنجه، با اتهام محاربه، به ۳۰ سال زندان محکوم شد».
دیدبان حقوقبشر خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط نرگس محمدی شد
دیدبان حقوقبشر صدور حکم جدید حبس به نرگس محمدی، فعال حقوقبشر زندانی، را نشاندهنده تعهد مقامات حکومت جمهوریاسلامی به نابودی هر گونه تلاش مردمی حقوقبشری دانست. این سازمان همچنین خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط نرگس محمدی شد.
بر اساس حکم دادگاه انقلاباسلامی تهران، خانم محمدی به ۸ سال و ۲ ماه زندان، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال تبعید از تهران، ۲ سال ممنوعیت فعالیت سیاسی و اجتماعی در نهادها و احزاب، ۲ سال ممنوعیت حضور و فعالیت در شبکههای اجتماعی، مخابراتی و نیز ثبت و ضبط تلفن همراه محکوم شد.
این فعال حقوقبشر از جمله به اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و اقدام علیه امنیت ملی و اخلال در نظم عمومی متهم شده است.
خانم محمدی در روز ۲۵ آبان، در جریان مراسم سوگواری در آرامگاه ابراهیم کتابدار، از کشتهشدگان آبان ۹۸، به دست ماموران امنیتی بازداشت شد. او پس از ۶۴ روز حبس در سلول انفرادی بند ۲۰۹ اوین، در اواخر دیماه به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
او روز چهارم بهمن در نامهای از زندان قرچک اعلام کرد که به دلیل نامزدی دریافت جایزه صلح نوبل مجرم شناختهشده است و روند رسیدگی به این پرونده را فاقد وجاهت قانونی دانست.
نرگس محمدی تاکید کرد: از آنجا که رای دادگاه بدوی را به رسمیت نمیشناسد، بنابراین درخواست تجدیدنظر و تسلیم به رای ندارد.
وی در سالهای اخیر، علاوه بر تحمل بازجویی و بازداشتهای متعدد، از حق داشتن گذرنامه، خروج از ایران و دیدار با دو فرزندش در فرانسه محروم مانده است.
وزیر آموزش و پرورش: طرح رتبه بندی معلمان، سال آینده اجرایی میشود
وزیر آموزش و پرورش روز شنبه اعلام کرد که طرح رتبهبندی معلمان، با اعتباری ۲۵ هزار میلیارد تومانی، از سال آینده اجرایی میشود.
وعده یوسف نوری در شرایطی ابراز شد که او روز دوشنبه گفته بود این طرح، با ارفاق دولت به معلمان، امسال اجرا خواهد شد.
سخنان روز دوشنبه او همزمان با تجمع گسترده معلمان و بازنشستگان فرهنگی در شهرها و روستاهای ایران ابراز شد. آنها در روزهای شنبه و یکشنبه گذشته نیز در مدارس تحصن کردند و به کلاسهای درس نرفتند.
وزیر آموزش و پرورش درباره دلیل تغییر زمان اجرای طرح رتبهبندی توضیح نداد و در عین حال، به دیگر مطالبات صنفی معلمان اشاره نکرد.
صدها هزار معلم در ایران از جمله خواستار اجرای کامل طرح رتبهبندی و قانون همسانسازی حقوق، آموزش رایگان و باکیفیت برای دانشآموزان و آزادی معلمان و فعالان صنفی زندانی هستند.
آنها طی شش ماه گذشته، هفت تجمع و دو تحصن سراسری برگزار کردهاند.
۸ سازمان حقوقبشری: دولت کانادا از ورود ناقضان حقوقبشر خودداری کند
هشت سازمان مدافع حقوق بشر در بیانیه مشترکی، با ابراز نگرانی از سفر اخیر مرتضی طلایی، رئیس پلیس سابق تهران بزرگ و از چهرههای ناقض حقوقبشر ایران، به کانادا، از دولت این کشور خواستند تا از پذیرش فرماندهان سابق سپاه و همه ناقضان حقوقبشر در این کشور خودداری کند.
این هشت سازمان دادن اجازه ورود آزادانه به مرتضی طلایی به کانادا را توهین به ایرانیانی دانستند که به کانادا پناه آوردهاند.
آنها با اشاره به تصویب قانون عدالت برای قربانیان مقامات فاسد خارجی در کانادا در سال ۲۰۱۷ میلادی، از دولت این کشور خواستند عملکرد مرتضی طلایی را بهویژه بهخاطر نقض فاحش حقوقبشر، بررسی کند.
این سازمانها اشاره کردند که مرتضی طلایی به عنوان رئیس سابق پلیس تهران، سرکوب گسترده معترضان مسالمتآمیز، از جمله دانشجویان معترض را سازماندهی کرد و بنیانگذار پلیس حجاب در تهران بود.
بنیاد عبدالرحمن برومند، سازمان حقوقبشر ایران، بنیاد سیامک پورزند، سازمان دفاع از حقوقبشر کردستان و انجمن حمایت از حقوقبشر آذربایجانیها در ایران از جمله امضاکنندگان بیانیه هستند.
دختر ۱۸ ساله «به دلیل عضویت در حزب دموکرات کردستان» به حبس و ممنوعالخروجی محکوم شد
یک دختر ۱۸ ساله در شهرستان پاوه به دلیل عضویت چندماهه در حزب دموکرات کردستان ایران به یک سال حبس و سه سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است.
سازمان حقوقبشری ههنگاو، هویت این دختر را رویا محیالدینی اعلام کرد و افزود: او در تابستان گذشته پس از پنج ماه عضویت در حزب دموکرات کُردستان ایران، از این حزب جدا شد و هنگام بازگشت به زادگاهش، به دست نیروهای امنیتی جمهوریاسلامی در مرز ایران و عراق بازداشت شد.
بر اساس این گزارش، خانم محیالیدنی سپس مجبور بوده است که به مدت یک هفته، هر روز خود را به اداره اطلاعات پاوه معرفی کند.
ههنگاو نوشت که فرایند رسیدگی قضایی به پرونده رویا محیالدینی، بدون رعایت حداقلهای حقوق یک متهم و بدون حق دسترسی به وکیل بوده است.
جمهوریاسلامی، گروههای مسلح کُرد را همواره به «تجزیهطلبی»، «تروریسم» و «ارتباط با بیگانگان» متهم میکند و برای اعضای آن به اتهام محاربه، احکام سنگینی چون حبسهای طولانیمدت و حتی اعدام صادر میکند.
گروههای کُرد مخالف جمهوریاسلامی، همواره این حکومت را به نقض حقوق کردها در ایران متهم میکنند و میگویند هدفشان پیگیری حقوق کردها است.
نخستین جلسه دادگاه جمشید شارمهد روز یکشنبه برگزار میشود
رسانههای داخل ایران از برگزاری نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامهای جمشید شارمهد، شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی، در روز یکشنبه خبر دادند.
جمشید شارمهد، سال گذشته در دوبی به دست ماموران جمهوریاسلامی ربوده و به تهران منتقل شد. رسانههای ایران خبر ربوده شدن او را روز ۱۱ مرداد سال ۹۹ تایید کردند.
مقامهای جمهوریاسلامی، آقای شارمهد را به مشارکت در عملیات بمبگذاری در حسینیهای در شیراز متهم کردهاند. اما خانواده او این اتهام را رد میکنند.
پس از حدود ۱۸ ماه از بازداشت این شهروند دوتابعیتی قرار است پرونده او در دو دادگاه جداگانه حقوقی و کیفری رسیدگی شود.
به گزارش پایگاه خبری هرانا، دادگاه حقوقی در یکی از شعب دادگاه انقلاب اسلامی با حضور خبرنگاران برگزار میشود و یک ماه بعد، بخش دیگر پرونده در دادگاه کیفری مورد بررسی قرار میگیرد.
چند روز پیش، رسانههای رسمی جمهوریاسلامی به نقل از یک مقام امنیتی، از بازداشت نفر دوم گروه «تندر» توسط وزارت اطلاعات خبر داده بودند. از این فرد با نام «ماسماتوس» یاد شده است.
نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بارها شهروندان دوتابعیتی ایرانی و نیز شهروندان خارجی را به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» و «جاسوسی» بازداشت کرده و در مواردی آنها را در مذاکره با کشورهای غربی به عنوان اهرم فشار بهکار گرفتهاند.