کانون نویسندگان ایران در مورد مسئولیت حفظ جان و سلامت زندانیان سیاسی اعتصابی به حکومت هشدار داد
کانون نویسندگان در بیانیه ای درباره اعتصاب شماری از زندانیان سیاسی در اعتراض به جان باختن بکتاش آبتین،عضو کانون نویسندگان ایران، مسئولیت حفظ جان و سلامت آنان را متوجه حکومت دانست.
این تشکل گفت که بیتوجهی به شرایط جسمانی و خواستههای این زندانیان سیاسی، تکرار روندی است که به تاکید بیانیه، به قتل بکتاش آبتین انجامید.
به نوشته این بیانیه، مسئولان زندانها در واکنش به این اعتصاب غذا، کارت تلفن زندانیان اعتصابی را سوزانده و ارتباط آنان را با خارج از زندان قطع کردهاند. در نتیجه، دریافت خبر از اعتصابکنندگان دشوار شده است.
در حال حاضر، صادق امیدیلپوندی، پیمان پورداد، حمید حاججعفر کاشانی، علی اصغر حسنیراد، مهدی دارینی و محمود علینقی، سینا بهشتی، معین حاجیزاده، محمد ابوالحسنی و شکیلا منفرد در اعتصاب غذا هستند.
آنها خواستار پاسخگویی رؤسای سازمان زندانها، رئیس قوه قضائیه و دادستان کل کشور به زندانیان درباره جان باختن بکتاش آبتین، برکناری شماری از مسئولان زندان اوین و رفتار مناسب با زندانیان سیاسی هستند.
احضار نگار نصیری، شهروند بهایی، به ستاد خبری اداره اطلاعات تبریز
نگار نصیری، شهروند بهایی ساکن تبریز، روز شنبه به ستاد خبری اداره اطلاعات این شهر احضار شد.
پیش از این، سینا شهری، همسر خانم نصیری، به دست ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.
به گزارش سازمان حقوق بشر در ایران، ماموران امنیتی پس از تفتیش منزل این دو شهروند بهایی، برخی لوازم شخصی از قبیل گوشی تلفن همراه آنها را ضبط کردند.
در ماههای اخیر، فشارهای امنیتی و قضایی بر جامعه بهاییان ایران افزایش یافته است. صبا سفیدی، پدرام عبهر، ارسلان یزدانی و سیاوش سبحانیان از جمله شهروندان بهایی در شهرهای مختلف، در هفتههای گذشته با اتهامهای نامعلوم، بازداشت و یا از سوی دستگاه قضایی محکوم شدهاند.
جامعه جهانی بهایی بارها تاکید کرده که اتهامهای امنیتی علیه بهاییان در ایران، کاملا بیاساس و به دلیل اعتقاد و فعالیتهای مذهبیشان است.
از زمان تاسیس حکومت جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته تاکنون بیش از ۲۰۰ شهروند بهایی توسط حکومت جمهوری اسلامی اعدام شدهاند.
شماری از کارگران پیمانی شهرداری یاسوج در مقابل ساختمان استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند
شماری از کارگران پیمانی شهرداری یاسوج در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد و مزایای خود در مقابل ساختمان استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، آنها گفتند که دستکم، ۵ ماه دستمزد ۴۰۰ کارگر پیمانی شهرداری یاسوج پرداخت نشده است و کارفرما از پرداخت عیدی و سنوات چند سال اخیر آنان نیز خودداری میکند.
در روزهای اخیر، کارگران پیمانی شهرداریهای خرمشهر،هویزه و کوتعبدالله در استان خوزستان در اعتراض به تاخیر در دریافت مطالبات خود، اعتصاب و تجمع کرده بودند.
کیوان صمیمی به زندان اوین بازگردانده شد
برخی گزارشها حاکیست که کیوان صمیمی، روزنامهنگار و فعال مدنی زندانی، روز دوشنبه از زندان مرکزی کرج، به زندان اوین بازگردانده شد.
تشکلهای صنفی به نقل از اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان در زندان مرکزی کرج خبر داده اند که آقای صمیمی به بهانه تحویل دارو، به افسر نگهبانی فراخوانده شده و بلافاصله با دستور قضایی و به قصد عودت به زندان اوین، تحویل ماموران داده شد.
کیوان صمیمی، ۷۳ ساله، چند روز پیش از زندان اوین به زندان مرکزی کرج منتقل شده بود. نزدیکان و فعالان حقوق بشری، این اقدام قوه قضائیه را تبعید کیوان صمیمی دانسته و با توجه به بیماریهایش، نسبت به در خطر بودن سلامتیاو هشدار داده بودند.
بر اساس گزارشها، قرار بود که این روزنامه نگار به بند یک زندان مرکزی کرج منتقل شود که محل نگهداری افراد با جرایم خطرناک است.
او نیز گفته بود در صورتی که به بند شش زندان، محل نگهداری زندانیان سیاسی، منتقل نشود، اعتصاب غذا خواهد کرد. پس از آن،آقای صمیمی به بند شش زندان مرکزی کرج و بعد از مدت کوتاهی، به زندان اوین بازگردانده شد.
آتنا دائمی، فعال مدنی، پس از ۵ سال آزاد شد
آتنا دائمی، فعال مدنی، دوشنبه شب و پس از پنج سال حبس از زندان لاکان رشت آزاد شد.
خانم دائمی با اتهامهایی چون «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبر جمهوریاسلامی»، از سال ۹۵ زندانی شده بود.
این فعال مدنی که در سالهای اخیر در زندان اوین در حال گذراندن دوران محکومیت پنج ساله خود بود در اسفند سال گذشته به زندان لاکان رشت تبعید شده بود.
آتنا دائمی که در حوزههایی چون مخالفت با اعدام، دفاع از حق تحصیل بهاییان و محکوم کردن اعدامهای دسته جمعی دهه ۶۰ در ایران فعال بود، نخستین بار در مهر سال ۹۳ بازداشت شد و ۱۶ ماه زندانی بود. او دوباره در مهر سال ۹۵ بازداشت شد.
خانم دائمی همچنین در تیرماه سال ۹۹، در پروندهای دیگر، با شکایت وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس و به اتهام «اخلال در نظم زندان» به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. تاکنون گزارشی درباره وضعیت نهایی این پرونده منتشر نشده است.
تجمع کارگران و استادکاران ساختمانی از شهرها و استانهای مختلف ایران در مقابل مجلس
گروههایی از کارگران و استادکاران ساختمانی از شهرها و استانهای مختلف ایران، روز سهشنبه با تجمع در مقابل مجلس نسبت به عدم رسیدگی به مطالبات خود اعتراض کردند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، حذف سهمیه بیمه کارگران ساختمانی و تایید نهایی اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی در مجلس از مهمترین مطالبات کارگران و استادکاران ساختمانی است.
آنها همچنین بر لزوم بیمه شدن تمامی کارگران و استادکاران ساختمانی که در نوبت بیمه هستند، تاکید دارند.
از دیگر مطالبات تجمعکنندگان، برخورداری از مزایای قانون مشاغل سخت و زیانآور، دریافت غرامت ایام بیماری، الزام کارفرمایان به رعایت مسائل ایمنی در صنعت ساختمان و به رسمیت شناختن تشکلهای کارگری هستند.
آنها در عین حال خواستار لغو دستورالعملهای حذف بیمه کارگران تاسیسات، لوله کش آب و لوله کش گاز و نیز قطع بیمه کارگران به بهانه عدم پرداخت بیمه به مدت ۳ماه هستند.
احضار چندین تن از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به پلیس امنیت
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران خبر داد که چندین تن از اعضای این تشکل به اداره حراست شرکت و گروهی دیگر به پلیس امنیت احضار شده اند.
به گفته سندیکا، طی دو ماه گذشته و به ویژه، پیش از تجمع ۲۸ آذر در مقابل شهرداری تهران و اعتراض روشن کردن چراغ اتوبوسها و حرکت با سرعت ۳۰ کیلومتر در ۱۸ دی، پلیس امنیت و حراست شرکت واحد در تماس با دهها تن از رانندگان خطوط و اعضای فعال سندیکا، آنها را تهدید کرده بودند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران فشار و تهدید بر اعضای این سندیکا را محکوم و اعلام کرد که اعتراضات جمعی، از حقوق اولیه همه کارگران است.
در ماههای اخیر اعتراضهای کارگران واحدهای مختلف صنفی در ایران افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
حقوق کارکنان و کارمندان در سال آینده، ۱۰ درصد افزایش مییابد
رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ مجلس میگوید در جلسه این کمیسیون، میزان افزایش حقوق برای تمامی کارکنان و کارمندان در سال آینده، حداقل، ۱۰ درصد تعیین شد.
در این ارتباط، محمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه مجلس، دربرنامهای تلویزیونی گفت در کمیته تبصره ۱۲ و صحن کمیسیون تلفیق، حداقل حقوق کارمندان به ۵ میلیون تومان افزایش پیدا کرد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، متعلق به مجلس، رحیم زارع افزود نمایندگان در نشست کمیسیون تلفیق، همچنین حداقل حقوق بازنشستگان در سال آینده را ۵ میلیون تومان تعیین کردند.
در حال حاضر، به گزارش مرکز آمار، سبد معیشت ماهانه در ایران ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
اعتصاب و تجمع کارگران پیمانی شرکت پتروشیمی مروارید در عسلویه
کارگران پیمانی شرکت پتروشیمی مروارید در فاز دو صنایع پتروشیمی عسلویه روز سهشنبه در اعتراض به پرداخت نشدن ۵ ماه دستمزد خود، اعتصاب و تجمع کردند.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت با اعلام این خبر اشاره کرد که شرکت پیمانکار در ماههای گذشته، وعده پرداخت مطالباتشان در آینده نزدیک را داده بود اما تاکنون دستمزد آنان را نپرداخته است.
بر اساس این گزارش، این در شرایطی است که به گفته کارفرمای اصلی، صورت وضعیت شرکتهای پیمانکار پرداخت شده است.
در هفتههای اخیر، گزارشهایی درباره اعتصابهای مجدد کارگران در برخی از مناطق نفتی، در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد و مزایا، افزایش نیافتن دستمزدها و تغییر نکردن قراردادهای کار، منتشر شده است.
رئیس مجلس: ۵۲ درصد از ۵ میلیون زن سرپرست خانوار، فاقد بیمه و مستمری هستند
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، روز سهشنبه اعلام کرد که ۵۲ درصد از ۵ میلیون زن سرپرست خانوار، فاقد بیمه و مستمری هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس، او که پس از گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس درباره اقدامات انجام شده در حوزه زنان و خانواده سخن میگفت، افزود: ۳۸ درصد زنان سرپرست خانوار، جزء ۳ دهک پایین جامعه قرار دارند و ۱۹ درصد آنها نیز تحت هیچ پوشش حمایتی نیستند.
در این ارتباط، رئیس سازمان بهزیستی کشور روز سهشنبه گفت که این سازمان برای حمایت از زنان سرپرست، با کمبود شدید اعتبارات درخصوص طرحها و برنامههای خاص توانمندسازی مواجه است.
علی محمد قادری اشاره کرد: برای اجرای برنامههای توانمندسازی، به ۵۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب نیاز است اما اعتبار تخصیصیافته، تاکنون، ۲۱۲ میلیارد تومان بوده است.