یکی از معترضان آبان ۹۸ در کرمانشاه به دلیل مشکلات روحی ناشی از نابینا شدن در پی اصابت گلوله ساچمهای در جریان اعتراضات و فقر مالی، اوایل امسال به زندگی خود پایان داده است.
سایت حقوق بشری ههنگاو که اخبار مناطق کُردنشین ایران را پوشش میدهد، هویت این شهروند را محسن محمودی کریانی، ۲۸ ساله اعلام کرده و آورده است که او ۲۵ آبان ۹۸ در میدان گاراژ کرمانشاه هدف اصابت مستقیم گلوله ساچمهای از سوی نیروهای امنیتی قرار گرفته و بازداشت شده بود.
بر اساس این گزارش، هر دو چشم آقای محمودی در پی محرومیت از خدمات پزشکی در دوران بازداشت و اعزام با تاخیر به مراکز درمانی تخلیه و به همین دلیل او نابینا شده بود.
یک منبع آگاه به ههنگاو گفته است که نهادهای امنیتی پس از آزادی به خانواده آقای محمودی قول داده بودند که در صورت رسانهای نکردن این خبر به او دیه پرداخت کنند، اما پس از ۱۸ ماه هیچ اقدامی در این باره نکردهاند و او سرانجام در ۱۵ اردیبهشت امسال به دلیل مشکلات مالی و مشکلات روحی ناشی از نابینا شدن، خود را حلقآویز کرده و به زندگی خود پایان داده است.
بر اساس این گزارش، نهادهای امنیتی و اعضای شورای روستای کریان از توابع کرمانشاه تاکنون با ایجاد فشار بر خانواده آقای محمودی از رسانهای کردن خبر خودکشی او جلوگیری کرده بودند.
ههنگاو پیشتر گزارش داده بود که در جریان اعتراضات آبان ۹۸ دستکم ۳۲ شهروند در کرمانشاه کشته شده بودند.
پیش از این نیز یکی دیگر از بازداشتشدگان آبان ۹۸ در کرمانشاه با هویت رضا امیدی یاریجانی، ۲۲ ساله پس از ابلاغ حکم حبس از سوی مسئولان زندان، اسفند ۹۸ در زندان دیزلآباد کرمانشاه خود را حلقآویز کرده و به زندگی خود پایان داده بود.
خبر خودکشی محسن محمودی کریانی از معترضان آبان ۹۸ در کرمانشاه در حالی پس از گذشت ۹ ماه رسانهای شده است که بر اساس تایید رسمی مقامات نظامی ایران و ویدیوهای منتشرشده از اعتراضات آذر امسال در اصفهان، نیروهای امنیتی با شلیک مستقیم به معترضان بهویژه با استفاده از گلولههای ساچمهای اقدام به سرکوب خشونتآمیز این اعتراضها کردند.
سازمان حقوق بشر ایران نیز اعلام کرده بود که حدود ۴۰ نفر در اعتراضهای اصفهان، دستکم یک چشمشان را بر اساس اصابت گلوله ساچمهای از دست دادهاند.
در همین حال دومین دور از دادگاه بینالمللی مردمی آبان برای رسیدگی به سرکوب اعتراضات در آن دوره از روز جمعه، ۱۵ بهمن، در لندن آغاز شده است و در این دوره نیز قرار شده تا چندین شاهد تجربیات خود از سرکوب اعتراضات را بیان کنند.
در دور پیشین این دادگاه که آبان سال جاری توسط سازمانهای «عدالت برای ایران»، «حقوق بشر ایران» و سازمان بینالمللی «با هم علیه اعدام» برپا شد، ۳۴ شاهد و شش کارشناس شاهد اسناد و مدارک خود را ارائه کردند.
بر اساس گزارشها، هیئت دادستانی این دادگاه پس از بررسی اسناد شاهدان جدید، ۲۷ مقام دیگر جمهوری اسلامی را نیز به دلیل مشارکت در سرکوب آبان ۹۸، به «جنایت علیه بشریت» متهم کرده است.
اعتراضات آبان سال ۹۸ که در ابتدا واکنشی به گران شدن ناگهانی قیمت بنزین بود، بهسرعت تغییر جهت داد و حکومت جمهوری اسلامی را نشانه گرفت. این اعتراضات اما با سرکوب شدید مواجه شد، بهطوری که صدها نفر کشته شدند.
شمار دقیق کشتهشدگان این سرکوبها مشخص نیست، اما خبرگزاری رویترز ضمن اعلام کشته شدن حداقل ۱۵۰۰ نفر در اعتراضات آبان ۹۸، از قول «سه منبع نزدیک به حلقه اطرافیان» خامنهای «و یک مقام چهارم» نوشت که رهبر جمهوری اسلامی به مقامهای ارشد کشور گفته بود «هر کاری لازم است برای متوقف کردن» اعتراضات انجام دهند.