خبرگزاری رویترز شامگاه پنجشنبه، ۲۱ بهمن، به نقل از فرمانده نظامیان آمریکا در خاورمیانه گزارش داد که ایالات متحده با هدف تقویت دفاع هوایی و سامانه ضد موشکی امارات متحده عربی برای مقابله با حملات حوثیهای یمن، به این کشور کمک نظامی خواهد کرد.
ژنرال فرانک مککنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکا (سنتکام)، که اوایل هفته گذشته به ابوظبی سفر کرده بود در مصاحبهای اعلام کرد: «ما به ابوظبی در تقویت سامانه رهگیری موشکی کمک میکنیم.»
فرمانده نظامیان آمریکا در خاورمیانه همچنین اعلام کرد که ایالات متحده، جنگندههای پیشرفته اف-۲۲ را به عنوان یکی از بهترین رادارهای مقابله با تهدید در ارتفاع پایین در اختیار امارات قرار میدهد و اهدافی مانند راکت یا پهپادهایی را که احتمالا به سوی امارات نشانهگیری میشود، شناسایی خواهد کرد.
ژنرال مککنزی بدون ارائه جزئیات بیشتری در اینباره تاکید کرد که آمریکا با تمام توان از امارات متحده عربی پشتیبانی خواهد کرد تا این کشور عربی خلیج فارس بتواند از خود در برابر حملات شبه نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در یمن دفاع کند.
در همین حال، یک منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود، به رویترز گفت امارات بهطور محرمانه از آمریکا درخواست کرده است تا این کشور را در تقویت دفاع موشکی خود از جمله تکمیل «سامانههای تاد و پاتریوت» یاری کند.
در ماه ژانویه در پی حملات پهپادی و موشکی بیسابقه حوثیها به اهدافی در خاک امارات متحده عربی، این کشور که عضو ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی است اعلام کرد چندین سامانه شلیک موشک شورشیان حوثی را در حملات هوایی نابود کرده است.
ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی از بهار ۱۳۹۴ در حمایت از دولت رسمی یمن و برای مقابله با شورشیان حوثی که از سوی جمهوری اسلامی ایران حمایت میشوند، وارد جنگ یمن شد.
ژنرال مککنزی همچنین با ابراز نگرانی در مورد حملات حوثیها علیه عربستان سعودی اذعان کرد که ایالات متحده در زمینه نظارت بر یمن با «محدودیتهای قابلتوجهی» روبهرو است.
چند روز پس از ابراز نگرانی فرمانده سنتکام از حملات شورشیان حوثی، ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی روز پنجشنبه ۲۱ بهمن اعلام کرد ۱۲ نفر در فرودگاه ابها در عربستان بر اثر اصابت ترکش یک پهپاد که توسط پدافند هوایی رهگیری شد، مجروح شدند.
ابها و سایر شهرهای عربستان سعودی در نزدیکی مرز یمن نیز از اهداف حملات مکرر شورشیان حوثی هستند. اکثر پهپادها و موشکهایی که توسط حوثیها شلیک میشوند قبل از اصابت به هدف در آسمان رهگیری و منهدم میشوند.
این ائتلاف نظامی در ماه دسامبر ۲۰۲۱ اعلام کرد که شورشیان حوثی طی هفت سال گذشته بیش از ۴۰۰ موشک بالیستیک و بیش از ۸۵۰ پهپاد به خاک این کشور شلیک کردهاند و در این حملات در مجموع ۵۹ غیرنظامی کشته شدهاند.
دولت جو بایدن اعلام کرده است که مشغول بررسی اضافه کردن دوباره حوثیها به فهرست گروههای تروریستی است.