لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۴۴

طالبان می‌گوید مانع فروش قاچاق تجهیزات بالن نظارتی آمریکایی به خریدار ایرانی شده‌اند


تصویری که از مصطفی، فروشنده تجهیزات بالن نظارتی آمریکایی منتشر شده است
تصویری که از مصطفی، فروشنده تجهیزات بالن نظارتی آمریکایی منتشر شده است

کانال یوتیوب وزارت داخله گروه طالبان ویدئویی را منتشر کرده است که بر اساس آن ماموران این وزارتخانه از فروش قاچاق تجهیزات یک بالن نظارتی و شناسایی آمریکایی به خریداران ایرانی جلوگیری کرده‌اند.

در این ویدئو فردی به نام مصطفی، اهل ولایت زرگان نشان داده می‌شود که به اتهام تلاش برای فروش این بالن در قندهار بازداشت شده و گفته می‌شود همدست او به نام علیرضا نیز تحت تعقیب است.

بر اساس این گزارش، فروشندگان قصد داشته‌اند این بالن را که «میلیون‌ها دلار» ارزش دارد به خریداران ایرانی به مبلغ ۳۵ میلیون افغانی، حدود ۴۰۰ هزار دلار بفروشند. با این حال در بخشی دیگر از این گزارش، یک مقام گروه طالبان می‌گوید مبلغ تعیین شده برای فروش بالن ۳۵ میلیون دلار بوده و فروشنده قصد داشته که مبلغ را در دو قسط در کابل و دوبی دریافت کند.

مصطفی، فرد بازداشت‌شده که صاحب یک کافی‌نت است، می‌گوید هنگامی که برای دریافت پول به یک صرافی در قندهار مراجعه کرده است، بازداشت شده است.

شهریور سال گذشته نیز گزارش‌هایی منتشر شد که نشان از دیده شدن تعدادی از تانک‌ها و خودروهای نظامی دولتی افغانستان در تهران خبر می‌داد و گفته شد که شمار قابل‌توجهی از خودروهای زرهی هاموی آمریکایی با کشنده‌های ارتش جمهوری اسلامی از افغانستان به ایران منتقل شده‌اند.

آمار دقیقی از تجهیزات نظامی به‌جامانده از ارتش آمریکا در افغانستان منتشر نشده، اما ارزش کلی مجموع تجهیزات ارتش افغانستان که ایالات متحده مسئولیت آن را برعهده داشته، ۸۵ میلیارد دلار اعلام شده است.

پیش از این رادیو فردا در گزارشی اختصاصی دربارهٔ تجهیزات نیروی هوایی ارتش افغانستان و نیروی هوایی آمریکا در این کشور، اعلام کرد که از ناوگان ۲۲۶ فروندی هواپیماها و هلیکوپترهای نیروی هوایی افغانستان حدود ۴۰ فروند هواپیما و هلیکوپتر عملیاتی در پایگاه‌های هوایی مزار شریف، قندهار، هرات و شیندند به تسلط طالبان درآمده است.

در این گزارش همچنین آمده بود که در مجموع ۶۲ فروند از هلیکوپترها و هواپیماهای نیروی هوایی افغانستان در روزهای ۲۳ و ۲۴ مرداد از دو پایگاه هوایی مزار شریف و کابل به تاجیکستان و ازبکستان منتقل شدند و به همراه آن‌ها ۶۸۵ افسر نظامی این کشور نیز اعلام پناهندگی کردند.

کارشناسان می‌گویند سلاح‌های آمریکایی بازمانده در افغانستان، برای طالبان فایده راهبردی ندارند ولی برخی از آنها می‌تواند در زمینه مهندسی معکوس، الگوبرداری و بهینه‌سازی سلاح‌های موجود در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، مفید باشند.

XS
SM
MD
LG