لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۳۱

تلاش اعضای کنگره آمریکا در راه تصویب قرارداد امنیتی میان اسرائیل و اعراب


نفتالی بنت (چپ) در ابوظبی
نفتالی بنت (چپ) در ابوظبی

روزنامه اسرائیلی هاآرتص روز جمعه گزارش داد که گروهی از اعضای هر دو حزب آمریکا برای یک بسته امنیتی مشترک میان اسرائیل و کشورهای عرب تلاش می‌کنند. استقرار سامانه‌های راداری در نزدیکی خاک ایران بخشی از این بسته است.

به نوشته هاآرتص، این بسته امنیتی با تکیه بر استقرار سامانه‌های راداری اسرائیلی در کشورهای عربی متحد غرب تنظیم شده است.

همزمان رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که ارتش این کشور یک سامانه راداری را جهت مقابله با خطرات ناشی از ایران از مدتی پیش در بحرین و امارات مستقر کرده است.

این گزارش‌ها پس از دومین دیدار غیرمنتظره نفتالی بنت، نخست ‌وزیر اسرائیل، از ابوظبی و گفت‌وگوی او با رئیس امارات متحده عربی منتشر شده است.

آقای بنت روز پنج‌شنبه، ۱۹ خرداد، در دیداری که چند ساعت بیشتر طول نکشید، به امارات رفت و پس از مذاکرات با محمد بن‌زاید، حاکم جدید امارات، سریعا به اسرائیل بازگشت.

به نوشته هاآرتص، اعضای جمهوری‌خواه و دموکرات حامی اسرائیل در آمریکا روز ۱۹ خرداد در مورد قرارداد امنیتی اسرائیل با کشورهای عرب از طریق مصوبه کنگره اطلاع‌رسانی کردند.

برَد اشنایدر، یکی از نمایندگان دموکرات، که برای تصویب این بسته در شش ماه آینده تلاش می‌کند همچنین در توییتر خود نوشت که توان موشکی ایران تهدیدی برای تمامی منطقه است.

آقای شنایدر افزود رهبری آمریکا می‌تواند با ارائه دفاع موشکی یکپارچه، از طریق قانون موسوم به «دفاع»، مقابل ایران بایستد و صلح در منطقه را تقویت کند.

بر اساس این گزارش، هدف از این بسته امنیتی، استقرار سامانه‌های چند لایه دفاع هوایی برای مقابله با تهدیدهای ناشی از ایران و گروه‌های نیابتی تهران است.

امارات در یک سال گذشته چند بار هدف حملات موشکی گروه‌های متحد ایران قرار گرفت. تا پیش از برقراری آتش‌بس در جنگ یمن میان نیروهای حوثی با عربستان نیز، خاک عربستان بارها هدف حملات راکتی و پهپادی حوثی‌ها قرار گرفت.

هاآرتص نوشته است که بر اساس تلاش نمایندگان دو حزب، تمامی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس همراه با سه کشور مصر، اردن و عراق بخشی از این بسته امنیتی خواهند بود.

این بسته در حالی به هر شش عضو شورای همکاری خلیج فارس اشاره کرده که اسرائیل با عربستان، کویت، قطر و عمان روابط رسمی ندارد. اسرائیل همچنین با عراق رابطه ندارد و مجلس بغداد به تازگی قانون منع هر گونه ارتباط و همکاری با اسرائیل را تصویب کرد.

به نوشته روزنامه اسرائیل هیوم، نمایندگان کنگره، یک روز پس از حمله پهپادی دیگری به شهر اربیل در بخش اقلیم کردستان عراق، بر خطرات ناشی از ایران برای عراق و سایر کشورهای عرب تاکید کردند.

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل نیز گفته است که سامانه راداری اسرائیلی که پیشاپیش در کشورهای منطقه مستقر شده، چندی پیش توانست دو پهپاد را که از سوی ایران برای رسیدن به اسرائیل اعزام شده بود در آسمان عراق رهگیری کند.

جنگنده‌های آمریکایی آن دو پهپاد را در حالی که هنوز در حریم هوایی عراق بود، منهدم کردند.

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل نگفته است که سامانه راداری اسرائیلی در امارات مستقر شده است یا بحرین.

در حالی که مقامات ارشد سیاسی و نظامی اسرائیل به صراحت تاکید دارند که یکی از اهداف راهبردی کشورشان در ایجاد مناسبات با امیرنشین‌های خلیج فارس، مقابله با ایران است، دولت‌های ابوظبی و منامه، که از دو سال پیش رابطه با اسرائیل را عادی کردند، در برابر رسانه‌ها به همکاری‌های امنیتی و نظامی مشترک با اسرائیل علیه ایران اشاره نکرده‌اند.

XS
SM
MD
LG