سازمان عفو بینالملل روز سهشنبه، اول شهریور، در بیانیهای رهبر جمهوری اسلامی را مخاطب قرار داد و از او خواست تخریب و مصادره اراضی و اموال بهاییان در این کشور را متوقف کند.
عفو بینالملل با اشاره به تشدید دستاندازی نهادهای جمهوری اسلامی ایران در چند ماه اخیر به املاک و اراضی بهاییان در مناطقی مانند روشنکوه در استان مازندران، سمنان و نقاط دیگر کشور تاکید کرد که شهروندان بهایی باید از این حق برخوردار باشند که بی هیچ مانعی به اموال خود دسترسی داشته باشند.
این سازمان حقوق بشری در این بیانیه با عنوان «ضرورت اقدام فوری» یادآور شده که شهروندان بهایی ایران از آزار و اذیت و حملات فزاینده علیه اساسیترین حقوق انسانی خود رنج میبرند و حکومت از سه هفته پیش دوباره به خانه دهها تن از بهاییان حمله برده و دستکم ۳۰ نفر دیگر از آنها را بازداشت کرده است.
این نهاد حقوق بشری مستقر در بریتانیا همچنین همه مدافعان حقوق بشر را فراخوانده است که در نامهای به غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، و همچنین خطاب به دادستان شهرهای ساری و سمنان احترام به حقوق بهاییان در ایران را خواستار شوند.
این سازمان گوشزد کرده که شمار بهاییان بازداشتی در کشور، با احتساب افرادی که از ۹ سال پیش در زندان هستند، دستکم ۶۸ تن است و بیش از یک هزار بهایی دیگر در معرض خطر قرار دارند.
عفو بینالملل تایید میکند که بسیاری دیگر از شهروندان بهایی ایران در دوره اخیر به خاطر باورهای مذهبی خود به بازجویی کشیده شده و با تحقیر و آزار و تهدید در حالی که دستبند به دستان و پابند الکترونیک به پایشان بسته شده، به زندان برده شدهاند.
عفو بینالملل محکومیت ۲۶ تن از بهاییان شیراز را که سه ماه پیش به حبس تا پنج سال نیز محکوم شدند، تقبیح کرده و آن را نتیجه یک روند به دور از عدالت در دستگاه قضایی رژیم ایران دانسته است.
این سازمان همچنین خواهان آزادی بیقید و شرط همه بازداشتیهای دوره اخیر و زندانیان قدیمی بهایی شده و بر لزوم احقاق حقوق شهروندی و امکان برخورداری آنها از مسکن، شغل و فعالیتهای کشاورزی، صنعتی، تجاری تاکید کرده است.
حکومت جمهوری اسلامی در ایران از آغاز روی کار آمدن خود همواره بهاییان را به دیده جاسوس نگریسته و آنها را از اساسیترین حقوق خود محروم کرده است.
با این حال، معلوم نیست که چرا پس از مدتی آرامش لرزان، نهادهای حکومت در دوره اخیر بار دیگر تعرض همهجانبه به بهاییان را تشدید کردهاند.
رسانههای حکومتی از جمله صدا و سیما نیز در هفتههای اخیر بر تبلیغات و تحریکات ضد بهایی خود افزودهاند.
در واکنش به افزایش این گونه فشارها، گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد روز دوشنبه از مقامات حکومت ایران خواستند که آزار و اذیت و تعقیب قضایی اقلیتهای دینی را متوقف سازند و از دین به مثابه ابزاری برای سرکوب حقوق بنیادین شهروندان استفاده نکنند.