انسیه خزعلی: حجاب مثل کمربند ایمنی است
انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، حجاب اجباری را به «کمربند ایمنی» تشبیه کرد.
وی افزود که حجاب «شاید محدودیتی ایجاد کند، ولی مصونیت، امنیت و حفظ حریم و حدودی برای زنان و دختران دارد».
خزعلی در اظهارات خود به خشونتهای منجر به مرگ و ضرب و جرح در ایران برای تحمیل حجاب اجباری اشارهای نکرد.
ابراهیم رئیسی مدعی شد که دولت وی برای شنیدن حرف معترض و مخالف، «گوش شنوا دارد».
وی با این حال اعتراضات اخیر ایران را «آشوب و اغتشاش» نامید و افزود که «مردم انتظار دارند با آن برخورد قاطع شود».
رئیسی اما توضیح نداد که کدام «مردم» خواستار برخورد با اعتراضات خیابانی هستند.
مقامهای جمهوری اسلامی همواره با الفاظی توهینآمیز از معترضان نام میبرند و همزمان ادعا میکنند که شهروندان میتوانند اعتراض کنند.
میشل تیلور، سفیر دائم آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو، با انتشار تصاویری در حساب توئیتر خود از دیدارش با وکلا و فعالان حقوق بشر ایرانی درباره اعتراضات جاری در ایران خبر داد.
او نوشت: «زمان برای واکنش شورای حقوق بشر سازمان ملل [به سرکوب اعتراضات ایران] هرگز به اندازه اکنون مناسب نبوده است».
قرار است نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره اعتراضات ایران، روز پنجشنبه در ژنو برگزار شود.
ادعای نقدی: به ستارههای سینما برای موضعگیری پول دادند
با گذشت بیش از دو ماه از اعلام خبر کشتهشدن مهسا امینی در بازداشت پلیس گشت ارشاد، محمدرضا نقدی دیروز بار دیگر ادعای حکومت درباره کشتهشدن او را تکرار و ادعا کرد «به خیلی از ستارههای سینما پول دادند که در مورد مهسا امینی موضعگیری کنند».
معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هیچ سند و مدرکی در این باره ارائه نداد، اما با تکرار ادعاهای حکومت درباره مرگ مهسا افزود: «پزشک خود ایشان با کراوات در تلویزیون اعلام کرد در گذشته این خانم عمل جراحی مغز داشته و غده داشته است».
پس از انتشار گزارش پزشکی قانونی با تأخیر نامعمول بسیار درباره دلیل مرگ مهسا امینی، خانواده مهسا و شمار بسیاری از پزشکان بهطور مستقل این گزارش را رد کردند.
این در حالی است که از زمان اعلام خبر کشتهشدن او در ۲۶ شهریور اعتراضات سراسری با شعار «زن زندگی آزادی» در ایران شکل گرفته و در بیش از دو ماه گذشته بهطور پیوسته ادامه داشته است.
پوکه فشنگهای جنگی در صحنههای سرکوب اعتراضات
اکانت «۱۵۰۰ تصویر» در شبکههای اجتماعی که رویدادهای اعتراضات سراسری را بهصورت تصویری مستند و منتشر میکند، امروز عکسهایی را منتشر کرد از پوکههای فشنگهای جنگی که در دو ماه گذشته برخی معترضان در صحنه اعتراضات از تیراندازی مأموران حکومتی جمع کردهاند.
بر بدنه اغلب این پوکهها مارک «مهام» دیده میشود که عنوان اختصاری «شرکت مهماتسازی صنایع شهید شیرودی» است. بابل، اراک، مشهد، رشت، کرج، مهاباد و جوانرود از جمله شهرهایی هستند که شهروندان آنها تصاویری از این پوکههای جنگی را ارسال کردهاند.
علاوه بر این پوکهها، تصویری از یک مرمی (سرِ فشنگ جنگی) منهدم و خونی در میان این مجموعه تصویری دیده میشود با این توضیح: «گلولهای که از شکم یکی از مجروحان مهاباد دیروز ۵ آبان درآوردیم و با وجود زخم سنگین نجات پیدا کرد، دقیقاً جایی که کبری شیخی هم شهید شد، هر دو تیر از سلاح شلیک شد.»
در تصاویری از این مجموعه هم پوکههایی دیده میشود که کلمهٔ دوشکا بر پشت آنها حک شده و گفته شده آنها را «مردم مهاباد از کف خیابانها پیدا کردهاند».
بر اساس آمار منابع حقوقبشری، در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی» تا کنون بیش از چهارصد معترض از جمله حدود پنجاه کودک کشته شدهاند که در این شمار، رادیو فردا تا این لحظه موفق به شناسایی هویت ۲۸۸ تن از آنان شده و گزارش تفکیکی آن را منتشر کرده است.
در حالی که به تازگی اتحادیه اروپا تحریمهای دیگری را در واکنش به سرکوب اعتراضات ایران علیه جمهوری اسلامی وضع کرده، پارلمان اروپا طی نشستی وضعیت کنونی ایران را بررسی کرد.
در این نشست که روز سهشنبه برگزار شد، الیویه وارهلی، کمیسر امور همسایگی و گسترش اتحادیه اروپا، با اشاره به «استفاده نامناسب از زور علیه معترضان» از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، از این که مقامهای تهران هنوز آمار دقیق کشته یا دستگیرشدگان اعتراضات را اعلام نکردهاند، انتقاد کرد.
مقامهای جمهوری اسلامی همچون سرکوب اعتراضات گذشته از ارائه آمار درباره میزان قربانیان سرکوب خودداری میکنند و سازمانهای حقوق بشری تعداد کشتهشدگان اعتراضات جاری ایران را بیش از چهارصد نفر اعلام کردهاند.
همچنین چارلی وایمر، عضو پارلمان اروپا در این نشست ویژه گفت: «معترضان ایرانی خواستار جدایی از جمهوری اسلامی هستند، نه مشورت».
او از کشورهای اتحادیه اروپا خواست که دیپلماتهای جمهوری اسلامی مستقر در پایتختهای خود را اخراج کنند و نمایندگان اتحادیه اروپا را نیز فراخوانند و سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقهبندی کنند.
مراسم یادبود کیان پیرفلک در مدرسه، با حضور همکلاسیها