لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۱۸
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۱:۴۹ ۳.۹.۱۴۰۱

رابرت مالی، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این کشور رهبران کلیدی سرکوب‌های فزاینده در استان کردستان ایران را تحریم کرده است.

این اظهارات آقای مالی کمی پس از آن مطرح می‌شود که وزارت خزانه‌داری آمریکا از تحریم سه مقام امنیتی جمهوری اسلامی در رابطه با سرکوب اعتراضات مردمی در غرب ایران خبر داد.

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه دوم آذر در حساب توئیتر خود با اشاره به گزارش‌ها از کنترل ترددها در شهرهای کردستان از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی نوشت: «در چند روز گذشته، نیروهای امنیتی ده‌ها معترض را فقط در این استان [کردستان] کشته‌اند».

او به علیرضا مرادی، فرمانده نیروی انتظامی سنندج و یکی از سه مقام تحریم‌شده اشاره کرد و افزود که مرادی «علنا از واکنش خشونت‌آمیز علیه معترضان حمایت کرده و همچنین دستور بکارگیری مرگبار از زور در اعتراضات نوامبر ۲۰۱۹ [آبان ۱۳۹۸] در سنندج را صادر کرد».

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران درباره این تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی تاکید کرد: «از طریق این اقدام، آمریکا همچنان افرادی را در ایران که از زور استفاده می‌کنند و مرتکب نقض حقوق بشر علیه مردم ایران می‌شوند، بازخواست می‌کند».

۱۱:۲۶ ۳.۹.۱۴۰۱

تصویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد چند دختر مخالف با حجاب اجباری در بوشهر، در دست‌نوشته‌ای، بر اتحاد میان اقوام ایرانی تاکید می‌کنند.

در دست‌نوشته آنها آمده: «به‌نام آزادی. جمهوری اسلامی بداند تمام اقلیم ایران به‌خصوص کرد و بلوچ یکی است؛ متحد و یکپارچه».

پس از سرکوب‌های خونین استان سیستان و بلوچستان و نیز مناطق کردنشین ایران، شهروندان و سایر اقوام ایرانی به شیوه‌های مختلف بر حمایت از آنها و یکدیگر تاکید کرده‌اند.

۱۰:۳۹ ۳.۹.۱۴۰۱

کیهان بار دیگر خواستار مجازات سلبریتی‌های حامی اعتراضات شد

روزنامه کیهان، که زیر نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی اداره می‌شود، بار دیگر خواستار مجازات سلبریتی‌هایی شد که به سرکوب اعتراضات و کشتن مردم اعتراض کرده و می‌کنند.

این روزنامه امروز نوشت: «این سلبریتی‌ها تنها در یک نمونه بدون ارائه هیچ سند و مدرکی مدعی بودند که فلان شخص توسط نیروهای مدافع امنیت کشته شده است. این در حالی است که پیش از آن والدین و اعضای خانواده همان شخص تاکید کرده بودند که فرزند آنها به دلایل دیگری از جمله خودکشی و... فوت کرده است».

روزنامه کیهان ادعا کرده است «یکی از خواسته‌های اصلی آحاد مردم با گرایش‌های مختلف سیاسی و سبک زندگی‌های متفاوت، چه در تشییع شهدای مدافع امنیت و چه در فضای مجازی این بوده و هست که برخورد قاطع و بدون اغماض و بازدارنده‌ای با سلبریتی‌های متخلف صورت گیرد».

پیشتر، رهبر جمهوری اسلامی در اولین واکنش به اعتراضات مردمی درباره حمایت هنرمندان و ورزشکاران از اعتراضات گفته بود: «از نظر من این موضع‌گیری‌ها هیچ اهمیتی ندارد و نباید در موردشان حساسیت به خرج داد. جامعه هنری و ورزشی ما سالم است و در آن عناصر مؤمن و باشرف کم نیستند و موضع‌گیری چند نفر ارزشی ندارد».

در روند اعتراضات سراسری که از بیش از دو ماه پیش آغاز شده، روز به روز بر شمار چهره‌های سرشناس هنری و ورزشی (سلبریتی) که به معترضان یا حمایت از اعتراضات پیوسته‌اند به‌طور پیوسته افزوده شده است.

امروز اردشیر مطهری، نماینده مجلس، هم با انتقاد شدید از حمایت چهره‌های سرشناس از اعتراضات مردمی گفت: «سلبریتی‌ها به خاطر نظام جایگاه پیدا کردند، اگرنه کسی حرف‌شان را پشم حساب نمی‌کرد.»

این نماینده مجلس همچنین در واکنش به همراهی‌نکردن ورزشکارانی که با سرود رسمی جمهوری اسلامی همراهی نمی‌کنند گفت: «خاک بر سر وزارت ورزشی کنند که مسئولانی را در کار قرار داده که این افراد را برای مسابقات برگزیدند.»

۱۰:۰۰ ۳.۹.۱۴۰۱

صدور کیفرخواست برای ۵۱۲ معترض در اصفهان

دادگستری استان اصفهان از صدور کیفرخواست برای ۵۱۲ نفر از معترضان این استان خبر داد و گفت ۹ نفر نیز در پی کشته‌شدن سه مأمور حکومتی در شامگاه ۲۶ آبان بازداشت شده‌اند که «اتهام همه آن‌ها محاربه و افساد فی‌الارض» است.

اسدالله جعفری، رئیس کل دادگستری اصفهان، گفت تا روز گذشته کیفرخواست ۵۱۲ نفر از متهمان اعتراضات صادر شده که ۵۳ مورد از آنان منجر به صدور رأی شده است که این رأی در دادگاه بدوی صادر شده و امکان اعتراض وجود دارد.

این مقام قضایی شمار کل معترضان بازداشت‌شده در این استان طی دو ماه گذشته را اعلام نکرد.

رئیس دادگستری اصفهان همچنین درباره حادثه تیراندازی به مأموران حکومتی در ملک‌شهر اصفهان که شامگاه ۲۶ آبان خبر آن منتشر شده بود، گفت «همه ۹ متهم آن دستگیر شده‌اند» و اتهام همه آن‌ها را «محاربه و افساد فی‌الارض» عنوان کرد؛ اتهاماتی که می‌تواند منجر به صدور حکم اعدام برای آنان شود.

این مقام قضایی تأکید کرد کیفرخواست این ۹ نفر «به‌سرعت صادرخواهد شد و در آینده بسیار نزدیک نیز بقیه مراحل پرونده رسیدگی خواهد شد».

پیشتر، محمدرضا جان‌نثاری، معاون سیاسی امنیتی استانداری اصفهان، گفته بود شامگاه ۲۶ آبان راکب یک دستگاه موتورسیکلت به سمت نیروهای امنیتی در ملک‌شهر اصفهان تیراندازی کرده است. به‌گفته رئیس دادگستری اصفهان، دو مأمور بسیجی و یک نیروی فراجا در این تیراندازی کشته شده‌اند.

۰۹:۵۵ ۳.۹.۱۴۰۱

رسول خادم، کشتی‌گیر سابق و رئیس پیشین فدراسیون کشتی ایران در پستی اینستاگرامی با انتقاد از همراهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با سرکوب اعتراضات دانشجویی، خطاب به آن‌ها نوشت: «می‌خواهید با حذف آن‌ها [دانشجویان] از سرزمین خودشان و در محیط دانشگاهی... خفه‌شان کنید»؟

آقای خادم در ادامه با اشاره به تلاش این نمایندگان برای آنچه «نفرت‌پراکنی و افزایش تنش‌ها» نامیده، اضافه کرد: «چه بلایی بر سر ایران آورده‌اید که ممنوع‌الخروجی از ایران و در ایران ماندن، تنبیه، جریمه و تبعید است»؟

خبرگزاری فارس پیشتر از تدوین طرحی از سوی نمایندگان مجلس خبر داده بود که در صورت تصویب، دانشجویان معترض به پرداخت جزای نقدی و ۱۰ سال ممنوع‌الخروجی محکوم خواهند شد.

۰۹:۳۴ ۳.۹.۱۴۰۱

اقدام اعتراضی شماری از هنرمندان تئاتر

شماری از فعالان حوزه تئاتر به‌طور هم‌زمان در اینستاگرام خودشان اعلام کردند از این پس زیر بار حجاب اجباری در آثار خود نخواهند رفت.

آن‌ها تأکید کرده‌اند در آثار خود به زن و آزادی، در مفهوم «واقعی» آن، پایبند خواهند بود و از استفاده از همه عناصر اجباری از جمله حجاب اجباری خودداری خواهند کرد.

شماری از این کارگردانان تئاتر عبارتند از حسین پویانی‌فر، پیام لاریان، سیاوش پاکره، آرمین جوان، شهاب آگاهی، علی شمس، سیاوش اکراه، آرمین جوان؛ و لادن نازی، عروسک‌ساز و بازیگر، و سارا یحیایی، طراح صحنه و لباس.

۰۹:۰۶ ۳.۹.۱۴۰۱

گروهی از نویسندگان در استان کردستان ایران در بیانیه‌ای، خواستار استعفای دسته‌جمعی نمایندگان مجلس به دلیل «همدلی با مردم سوگوار» شدند.

آنها با اعلام حمایت از «مطالبات برحق» شهروندان ایران که آن را «آزادی، عدالت، صلح و دوستی» توصیف کرده‌اند، کشتار مردم در «جای جای ایران» را محکوم کردند.

در این بیانیه آمده است: «مردمی– که صاحبان اصلی بر و بومند– از شدت فقر و کثرت فساد، بی عدالتی و ظلم آشکار حاکمان، به جان آمده و با دست خالی و به انسانی ترین شیوه، نارضایتی خود را ابزار می‌دارند و حاکمیتی–که می‌بایست خدمتگزار و امانتدار آنان باشد – با تیر و تفنگ پاسخ می‌دهد؛ می‌کشد، و در کارش، پیر و جوان و حتی نوجوان و کودک نیز هیچ تفاوت نمی‌کند».

آنها به «آمران این جنایات ناباور» هشدار داده‌اند که «چنان نماند چنین نیز هم نخواهد ماند».

در این بیانیه خطاب به نمایندگان مجلس آمده که «به نشانه همدلی با مردم سوگوار، باید که دست از سمت نمایشی خود کشیده جملگی استعفا دهند».

این بیانیه را نویسندگانی چون آزاد رحیمی، ابراهیم مرادی، احمد شبانی، ایرج عبادی، جهانگیر محمدی، سعد قاضی، سید انور اسدی، سیدرضا حسینی، شیلان گیلانی، کلثوم عثمانپور، لیلا مروتی، ماجد مردوخ روحانی، ناهید عرجونی و نسرین حسینی را امضا کرده‌اند.

این نویسندگان در حالی از نمایندگان مجلس درخواست کرده‌اند در همدلی با مردم استعفا دهند که به تازگی شمار زیادی از آنها در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه، خواستار «اعدام هر چه سریعتر معترضان محکوم به محاربه» شده بودند.

۰۴:۴۹ ۳.۹.۱۴۰۱

اعتراضات شبانه در دهدشت

شهرستان دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد شامگاه چهارشنبه دوم آذر ماه صحنه اعتراضات مردمی بود که با واکنش نیروهای امنیتی مواجه شد.

ویدیوهایی که از اعتراضات در این شهر منتشر شده است، نشان می‌دهد نیروهای امنیتی به سوی معترضان گاز اشک‌اور شلیک کرده‌اند. در این ویدیوها صدای تیراندازی شنیده می‌شود در حالی که معترضان شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر می‌دهند.

تصاویر حاکی از آن است که معترضان همچنین برای مقابله با نیروهای امنیتی به سوی آنها سنگ پرتاب می‌کنند.

۰۱:۳۱ ۳.۹.۱۴۰۱

عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، چهارشنبه در توییتی به اعتراضات در مناطق کردنشین ایران نوشت: «کردهای عزیز ایران رنج‌های زیادی را از قبیل تبعیض‌های شدید قومی، فشارهای سخت مذهبی، فقر و مشکلات اقتصادی تحمل کرده‌اند؛ آیا منصفانه است که اعتراض‌شان با گلوله جنگی پاسخ داده شود؟»

۰۰:۱۸ ۳.۹.۱۴۰۱

هرانا: تلفات نیروهای انتظامی و امنیتی در اعتراضات اخیر به ۵۶ تن رسیده است

ارگان حقوق بشری «هرانا» گزارش داد که در جریان اعتراضات اخیر ایران از ۲۶ شهریور تا ۲ آذرماه، نیروهای انتظامی و امنیتی در تلاش برای سرکوب معترضان «دست‌کم ۵۶ نفر تلفات داشته‌اند».

بر اساس این گزارش، نیروی بسیج با ۳۱ کشته بالاترین میزان تلفات را در مقایسه با دیگر نهادهای نظامی و انتظامی داشته است.

پس از آن، سپاه پاسداران با ۱۳ کشته و نیروهای انتظامی با ۱۰ کشته به‌ترتیب در رتبه دوم و سوم قرار دارند.

بنابر اطلاعات رسیده به هرانا، وزارت اطلاعات و ارتش نیز هر کدام با یک کشته، کمترین میزان تلفات را ثبت کرده‌اند.

آمار تلفات نیروهای حکومتی در شرایطی منتشر می‌شود که قرار است روز پنج‌شنبه سوم آذر نشست ویژه‌ای در شورای حقوق بشر سازمان ملل برای رسیدگی به سرکوب خشونت‌بار معترضان و نقض مستمر حقوق بشر در ایران برگزار شود.

تازه‌ترین دور اعتراضات سراسری در ایران در پی کشته شدن (ژینا) مهسا امینی دختر ۲۲ ساله سقزی در بازداشت گشت ارشاد در روز ۲۵ شهریور آغاز شد؛ گزارش‌های متعدد حاکی است که در این مدت، نیروهای انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی علاوه‌بر کشتار معترضان از جمله کودکان، خشونت و آزار جنسی علیه زنان و دختران بازداشت‌شده و دستگیری فراقانونی هزاران معترض را ادامه داده‌اند.

بر اساس تازه‌ترین آمار سازمان حقوق بشر ایران که روز اول آذر منتشر شد، تعداد کشته‌شدگان اعتراضات جاری پس از ۱۰ هفته به «دست‌کم ۴۱۶ تن، از جمله ۵۱ کودک» رسیده و تنها طی هفته آخر آبان «بیش از ۷۲ تن در ایران» به‌دست نیروهای امنیتی و انتظامی کشته شده‌اند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG