رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با شماری از نیروهای بسیجی، از عملکرد آنها به طور غیرمستقیم در سرکوب اعتراضات اخیر حمایت کرد و مدعی شد: «در قضایای اخیر بسیجیان مظلوم واقع شدند».
علی خامنهای که به مناسبت هفته بسیج در جمع بسیجیان سخن میگفت، افزود: «دیدید در این قضایای اخیر بسیجیهای مظلوم خودشان مظلوم واقع شدند، برای اینکه نگذارند ملت، مظلومِ یک مشت اغتشاشگر غافل یا جاهل یا مزدور بشود».
اظهارات وی در شرایطی بیان شد که ویدئوهای متعددی از ضرب و شتم معترضان در خیابانها از سوی نیروهای بسیج و لباس شخصی و نیز فحاشی آنها در خیابانها و اماکن عمومی و خصوصی و هجوم به منازل مردم منتشر شده است.
«شبکه حقوق بشر کردستان» شمار شهروندان کُرد کشتهشده در اعتراضات سراسری را تا روز جمعه، چهارم آذر ۱۰۴ نفر اعلام کرد.
بر اساس گزارش این سازمان، ۱۱ نفر از این کشتهشدگان، کودک بودهاند و بیشترین آمار با ۴۱ نفر به استان آذربایجان غربی تعلق دارد.
در این گزارش همچنین آمده است که ۲۱ نفر از اعضای احزاب و خانوداههای آنها نیز در پی حملات نظامی سپاه پاسداران به اقلیم کردستان عراق جان خود را از دست دادهاند.
تقدیر رئیسی از عملکرد بسیج در سرکوب اعتراضات
ابراهیم رئیسی در بازدید «سرزده» از یگان ویژه فاتحین تهران بزرگ، خطاب به بسیجیان گفت که آنها در مواجهه با معترضان که مقامات جمهوری اسلامی آنها را «اغتشاشگر» میخوانند، «خوش درخشیدند».
او در ادامه با استفاده از ادبیات رایج حکومت، از اعتراضهای سراسری با عنوان یکی از «فتنههای دشمنان» نام برد که با هدف «جلوگیری از صدور انقلاب و روحیه بسیجی» صورت گرفته است.
وی در عین حال، تاکید کرد که حفظ نظام جمهوری اسلامی، «از اوجب واجبات است».
این جمله به این صورت تفسیر میشود که برای حفظ جمهوری اسلامی، استفاده از هر ابزاری، قابل توجیه است.
مقامات جمهوری اسلامی ایران از کشته شدن تعدادی از نیروهای بسیج در جریان اعتراضات سراسری خبر دادهاند. قاسم رضایی، جانشین فرماندهی انتظامی آمار اعضای بسیج و نیروهای انتظامی کشتهشده تا ۱۸ مهر را ۲۴ نفر اعلام کرده بود.
این آمارها در حالی ارائه میشود که بر اساس گزارشها برخی از خانوادههای کشتهشدگان اعتراضات سراسری برای تحویل جسد، تحت فشار قرار گرفتهاند که فرد جانباخته را بهعنوان نیروی بسیج معرفی کنند.
روزنامه کیهان، تحت نظارت حسین شریعتمداری، نماینده علی خامنهای در موسسه کیهان که پیش از این بازیکنان فوتبال را بدلیل نخواندن سرود جمهوری اسلامی در بازی با تیم انگلیس، «بیغیرت» خوانده بود، پس از برد آنها مقابل تیم ملی ولز و خواندن سرود، نوشت: «بازیکنان غیرتمند ایران سنگ تمام گذاشتند».
بازی تیم ملی فوتبال ایران در مقابل تیم ولز در جام جهانی قطر با حواشی بیسابقهای در تاریخ فوتبال ایران طی چهار دهه اخیر همراه بود.
در این بازی که روز جمعه، چهارم آذر برگزار شد، تیم ایران با زدن دو گل در وقت اضافه پیروز این رقابت شد.
این بُرد در ورزشگاه دوحه قطر چندان شگفتیساز نبود، اما رقصیدن و شادی نیروهای گارد ویژه با لباس نظامی در خیابانهای ایران و انتشار عکسهای بدون حجاب از زنان حامی این تیم از سوی رسانههای حکومتی در بحبوبه اعتراضات سراسری و سرکوب خشونتبار و خونین در شهرهای ایران، خبرساز شد.
انتشار گسترده این تصاویر در شبکههای اجتماعی که در آنها حتی آخوندها در جمع حامیان حکومتی در حال پخش شیرینی دیده میشوند، حاکی از اهمیت این پیروزی برای حکومت ایران در شرایط فعلی داخلی و بینالمللی است.
ناصر ایمانی: مجموعه حاکمیت باید از تحریک معترضان خودداری کند
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا میگوید حاکمیت باید «تا حدی که مقدور است» به خواست معترضان توجه کند «تا یک آرامش خیالی به آنها داده که بخشی از خواستههایشان پیگیری و محقق خواهد شد».
وی در گفتوگو با وبسایت انتخاب افزوده «مجموعه حاکمیت یک وظیفهای دارد و آن هم عدم تحریک معترضان است...نیروهای امنیتی وظیفه مهمی داشته و دارند. بنابراین باید از اقدامات تحریکآمیز خودداری کنند».
وی اضافه کرده «با بخشی از مردم که معترض هستند باید صحبت شود، آن هم نه صرفا توسط حکومت بلکه توسط کسانی که مردم به آنها اعتماد دارند».
پیش از این گزارشهای تائیدنشدهای مبنی بر تلاش حاکمیت برای استفاده از نیروهای اطلاحطلب و مذهبی برای گفتوگو با مردم منتشر شده بود.
این در حالی است که محمدرضا تاجیک، مشاور سیاسی محمد خاتمی، رئیسجمهور پیشین ایران و استاد دانشگاه خواستار سکوت اطلاحطلبان در شرایط فعلی شده است.
کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران گفت که دولت ابراهیم رئیسی «غربگرا، ترسو و التقاطی» نیست و مدعی شد اعتراضات اخیر «فتنه دشمن» است تا این دولت نتواند «مشکلات اقتصادی را برطرف کند».
این ادعا در شرایطی بیان میشود که پیش از آغاز اعتراضات اخیر در ایران که پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، دولت ابراهیم رئیسی، نتوانسته بود به وعدههای اقتصادی خود جامعه عمل بپوشاند.
با توجه به پایین بودن سطح مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ بسیاری از منتقدان، دولت سیزدهم را دولتی دستنشانده و مجری صحنهگردانان اصلی حاکمیت میدانند.
خداحافظی اکرم خدابندهلو از تیم ملی کاراته
اکرم خدابندهلو، ملیپوش کاراته، در همراهی با مردم معترض ایران از ادامه حضور در تیم ملی خداحافظی کرد.
وی در پستی اینستاگرامی نوشته: «بعد از ۱۲ سال عضو تیم ملی تکواندو ایران بودن، اینبار به حرمت قلبهای غمگین مردمم در این روزهای سرد و سخت استخوانسوز، با قلبی پر از درد از تیم ملی ایران خداحافظی میکنم».
وی اضافه کرده: «به نام تکواندو و به نام ریاضتهایش، سختیهایش، سکوهایش، مدالهایش، فریاد خاموش خود را بانگ میزنم، خداحافظ عشق من و با تمام وجود و چشمانی پر از اشک تو را فریاد و خداحافظی میکنم».