بر اساس خبری که حساب کاربری «مملکته» روز سهشنبه از انتقال محسن شکاری، سامان صیدی و محمد بروغنی به انفرادی زندان رجاییشهر «برای اجرای حکم اعدام» داده بود، امروز پس انتشار خبر اعدام محسن شکاری، معترض ۲۳ ساله، نگرانیها درباره وضعیت و سرنوشت دو معترض دیگر افزایش یافته است.
اعدام محسن شکاری بدون اعلام قبلی و تنها حدود هفتاد روز پس از بازداشت صورت گرفت، در حالی که هیچ گزارشی از روند محاکمه او منتشر نشد و امروز قوه قضاییه صرفاً اعلام کرد او بهدلیل تلاش برای «بستن خیابان ستارخان در اعتراضات روز سوم مهرماه» بهاتهام «محاربه» اعدام شد.
فیگارو: رژیم آخوندها در برابر اعتراضات ناتوان است
یک روز پس از برگزاری اعتصاب و اعتراض سه روزه گسترده در ایران، روزنامه فیگارو چاپ پاریس، تیتر یک صفحه اول خود را به اعتراضات ایران اختصاص داد و از «ناتوانی» حکومت در برابر معترضان نوشت.
فیگارو با اشاره به زنان، دانشجویان و اقلیتهای کرد و بلوچ در ایران تاکید کرد: «هیچ یک از کانونهای خشم مردمی تسلیم سرکوب وحشیانه و سازماندهیشده از سوی حکومت نمیشود.»
دستور خامنهای برای مجازات معترضان
حساب کاربری «حافظه تاریخی» در توئیتر امروز پس از انتشار خبر اعدام محسن شکاری، معترض ۲۳ ساله در تهران، بهاتهام «بستن خیابان»، بخشی از سخنرانی علی خامنهای را بازنشر کرد که مربوط به دو روز پیش از صدور حکم اعدام است.
رهبر جمهوری اسلامی در این بخش از سخنرانی خود درباره اعتراضات سراسری میگوید: «ماشینسوار را تهدید میکنند که باید بایستی. اینها باید مجازات بشوند. قوه قضاییه باید اینها را مجازات کند. قدیم، زخمهایی را که خوب نمیشد با آهن سرخ در آتش داغ میکردند. داغ آماده است.»
وضعیت امیرحسین رحیمی، بازداشتی ۱۵ ساله
مادر امیرحسین رحیمی، پسر ۱۵ سالهای که ۲۱ مهرماه در فلکه چهارم فردیس توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت شد، در اینستاگرام خود خبر داده که پسرش در «در تمام این روزها زیر شکنجه و آزار و اذیت ماموران بوده و پرده گوشش پاره شده است».
در این پست اینستاگرامی همچنین آمده که «از امیرحسین، با چشمان بسته و ضرب و شتم و شکنجه بازجویی میشود و بازجو از او میخواهد که هر آنچه را در این شرایط به صورت شفاهی قبول کرده، به صورت کتبی نیز بنویسد و امضا کند.»
این کودک به «اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی» متهم شده، از داشتن وکیل محروم بوده و خانواده نیز نقشی در دادگاه او نداشتهاند.
واکنش گوهر عشقی به اعدام محسن شکاری
پروندههای قضایی اعتراضات
خبرگزاری حکومتی مهر فهرستی از وضعیت کنونی چهل پرونده قضایی مرتبط با اعتراضات «زن زندگی آزادی» منتشر کرد.
در این جدول دیده میشود که پرونده اغلب معترضان متهم به «محاربه و افساد فیالارض» یا به مرحله صدور حکم اعدام رسیده یا در شرف صدور حکم هستند، اما معدود موارد مربوط به کشتهشدن معترضان در مرحله تشکیل پرونده یا بررسی یا انجام تحقیقات قرار دارد، از جمله پرونده قتل نیکا شاکرمی و فرشته احمدی و جمعه خونین زاهدان.
این خبرگزاری در گزارش خود همچنین ادعای مقامات جمهوری اسلامی مبنی بر کشتهشدن «حدود ۲۰۰ نفر» در جریان سرکوب اعتراضات را تکرار کرده است، اما در فهرست پروندههای قضایی اثری از اقدام قوه قضاییه برای پیگیری قتل همین تعداد از شهروندان کشتهشده بهدست مأموران حکومتی دیده نمیشود.
این در حالی است که بر اساس گزارش سازمان حقوق بشر ایران تا کنون دستکم ۴۵۸ شهروند از جمله ۶۳ کودک در جریان سرکوب اعتراضات کشته شدهاند و حکومت ایران هنوز مسئولیت کشتهشدن حتی یکی از آنان را نیز بهطور رسمی به عهده نگرفته است.
نیروی انتظامی: دیگر خویشتنداری نمیکنیم
با نزدیک شدن به سه ماهگی اعتراضات سراسری در ایران، فرمانده کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی و سازمان اطلاعات فراجا معترضان را به برخورد «قاطع و عبرتآموز» تهدید کردند.
حسین اشتری، فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی، مدعی شد که پلیس تاکنون در قبال این معترضان از خود «خویشتنداری» نشان داده و از این پس «قاطعانه» با آنها برخورد خواهد کرد.
این در حالی است که بر اساس تازهترین گزارش سازمان حقوق بشر ایران، در جریان سرکوب اعتراضات تا کنون دستکم ۴۵۸ شهروند از جمله ۶۳ کودک بهدست مأموران انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی کشته شدهاند.
حسین اشتری که روز چهارشنبه، ۱۶ آذر، به مناسبت روز دانشجو در دانشکده افسری «امام حسن» سخن میگفت، معترضان را «فتنهگران» نامید و افزود: «بیش از ۷۰ روز است که پلیس در میدان مقابله با فتنهگران حضور مقتدرانه دارد.»
صبح امروز اعلام شد کانال تلگرامی مهدی نصیری، مدیرمسئول سابق روزنامه «کیهان» که در سالهای اخیر و بهخصوص در جریان اعتراضات سراسری دیدگاههای انتقادی به حکومت منتشر کرده است، «هک و تمام محتوای آن حذف شد».
حساب اینستاگرامی آقای نصیری که این خبر را اعلام کرد ، درباره عاملان هک این کانال تلگرامی که حدود سی هزار عضو داشت، نداد. آقای نصیری در هفتههای گذشته ضمن حمایت از اعتراضات، انتقادات بسیاری به سرکوب و روند محاکمه معترضان مطرح کرده بود.
«درگیری» کسبه سنندج با نیروهای حکومتی پس از پلمب مغازههایشان
در پی فراخوان سهروزه که از سوی بسیاری از کسبه و بازاریان جواب مثبت گرفت، گزارشها حاکی از درگیری برخی از کسبه شهر سنندج، مرکز استان کردستان، با نیروهای حکومتی پس از پلمب شدن مغازههایشان است.
پایگاه خبری ههنگاو گزارش داد که در پی پلمب «دهها مغازه» در سنندج پس از برگزاری اعتصابات سه روزه اخیر، روز پنجشنبه، ۱۷ آذر، در خیابان فردوسی این شهر میان کسبه و نیروهای امنیتی درگیری روی داده است.
بر اساس این گزارش، «پلمب بسیاری از مغازهها توسط مردم شکسته شده است».
طائب قائممقام بازداشتیِ خبرگزاری فارس را به «بولتنفروشی» متهم کرد
رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه روز چهارشنبه قائممقام بازداشتی خبرگزاری فارس را «انشانویس» خبر نامید و گفت که کار او «فروختن بولتن» بوده است.
حسین طائب روز چهارشنبه، ۱۶ آذر، در سخنرانی خود در دانشگاه زنجان همچنین ادعا کرد که عباس درویش توانگر آخرین بار سمتی در خبرگزاری فارس نداشته و زمانی قائممقام این رسانه بوده است.
این ادعا در حالی مطرح میشود که آخرین فیش حقوق آقای درویش توانگر مربوط به ماه آبان امسال از جمله مدارک هکشده در خبرگزاری فارس به دست گروه بلک ریوارد بوده است.
رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه در ادامه ضمن تاکید بر این که آقای درویش توانگر برای نوشتن بولتن خبرگزاری فارس ماموریت نداشته افزود که او درباره نوشتن بولتنهای مشابه نیز پیشتر چندین بار تذکر دریافت کرده و این موضوع «حتی به مرحله قضایی هم رسیده بود».