اعتراض به اعدام محسن شکاری در شش منطقه تهران و شهرهای اصفهان، اهواز، تبریز، سنندج و رشت
تصاویر ویدئویی حاکی است که جمعی از مردم شامگاه شنبه دستکم در شش منطقه تهران از جمله ستارخان، چیتگر، آریاشهر و فلکه دوم صادقیه، جنتآباد، هفت حوض، دو منطقه گوهردشت و گلشهر کرج، و همچنین شهرهای اصفهان، اهواز، تبریز، سنندج و رشت در اعتراض به اعدام محسن شکاری و خطر اعدام دیگر معترضان بازداشت شده به خیابان آمدند.
خیابان ستارخان، خیابانی که محسن شکاری به اتهام بستن آن و درگیری با یک نیروی بسیج در همین منطقه، از سوی دادگاه انقلاب به مجازات «محاربه» محکوم و پنجشنبه هفدهم آذر ماه «اعدام» شد، شامگاه شنبه برای سومین شب پیاپی صحنه اعتراضات جمعی از مردم بود.
معترضان در خیابان ستارخان با سردادن شعار «بسیجی، سپاهی، داعش ما شمایی»، «خامنهای قاتل، ما همه محسن هستیم»، به اعدام محسن شکاری اعتراض کردند.
در تجمعهای اعتراضی ستارخان، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی چند بار با شلیک گاز اشکآور درصدد پراکنده کردن مردم و سرکوب اعتراضات شبانه این منطقه برآمدند.
اعتراضات مردمی در ستارخان اما تا ساعتهای پایانی شنبه شب ادامه داشت. معترضان با برپایی آتش در حاشیه خیابان ستارخان و خیابانهای اطراف به سردادن شعارهایی علیه جمهوری اسلامی از جمله «مرگ بر خامنهای»، «فقر، فساد، گرونی، میریم تا سرنگونی» و «این همه سال جنایت، مرگ بر این ولایت» ادامه دادند.
معترضان در شهرک چیتگر شامگاه شنبه چون دو شب گذشته بار دیگر به اعدام محسن شکاری اعتراض کرد و از جمله شعار «خامنهای قاتله، ولایتش باطله» و «مرگ بر خامنهای» سردادند. آنها همچنین ابراز نگرانی خود از احتمال اعدام دیگر معترضان با سردادن شعار «این آخرین پیامه، اعدام کنی قیامه» بیان کردند.
منطقه جنتآباد در شمال غربی تهران نیز شامگاه شنبه شاهد اعتراضات گسترده مردم و به ویژه زنان و جوان به اعدام محسن کشوری بود. معترضان در جنتآباد با آتش زدن سطلهای زباله و بستن برخی خیابانهای این محدوده، شعار «جمهوری اسلامی، نمیخوایم، نمیخوایم» و «مرگ بر دیکتاتور» سردادند.
منطقه آریاشهر و فلکه دوم صادقیه در غرب تهران نیز از جمله مناطقی است که شامگاه شنبه صحنه اعتراضات خیابانی جمعی از مردم با شعارهای «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی» بود.
در شرق تهران نیز جمع پرشماری از مردم شامگاه شنبه در میدان هفت حوض نارمک تجمع اعتراضی برپا کردند و با راهپیمایی در محدوده این میدان خواهان توقف سرکوب و اعدامها شدند و شعار «این آخرین پیامه، اعدام کنید قیامه» سردادند.
مناطقی در محدوده میدان انقلاب نیز شامگاه شنبه شاهد شعارهای اعتراضی و شبانه بود. شعار «مرگ بر خامنهای، لعنت بر خمینی» از جمله شعارهایی است که جمعی از مردم از مجتمعهای مسکونی خود در این منطقه سردادند.
جمعی از مردم در محله پیامبر تهران نیز شامگاه شنبه در اعتراض به اعدام محسن شکاری و صدور حکم اعدام برای شمار دیگری از معترضان به سردادن شعارهایی علیه جمهوری اسلامی از مجتمعهای مسکونی خود پرداختند.
دستکم در دو منطقه گلشهر و گوهردشت کرج نیز معترضان شامگاه شنبه برای اعتراض به اعدام محسن شکاری و احتمال اجرای حکم اعدام چند تن از معترضان دیگر به خیابان آمدند.
اعتراضات خیابانی در گلشهر کرج، بیشتر در محدوده خیابان درختی، متمرکز بود و در گوهردشت نیز تصاویر ویدیویی حاکی از حضور پرشمار معترضان در «راهپیمایی سکوت» است که شامگاه شنبه در اعتراض به اعدام محسن شکاری برپا شد.
اعتراضات در زاهدان، اهواز، سنندج و رشت
شهر زاهدان نیز شامگاه شنبه شاهد اعتراضات پراکنده و شعارنویسی در خیابانهای اصلی این شهر در محکومیت اعدام محسن شکاری بود.
جمعی از مردم شهر اهواز نیز شامگاه شنبه در اعتراض به اعدام محسن شکاری به خیابان آمدند و با برپایی آتش در برخی از مناطق این شهر از جمله در منطقه گلستان اهواز اقدام به بستن بخشی از خیابان کرده و شعارهای ضد حکومتی سردادند. «مرگ بر دیکتاتور» و «وعدههاشون سرابه، جوابش انقلابه» از جمله شعارهای معترضان در اهواز بود.
در سنندج نیز عصر و شامگاه شنبه جمعی از مردم در محله حسنآباد سنندج، در در اعتراض به کشتار و اعدام معترضان در محل کشته شدن هومن عبداللهی و به یاد او شمع روشن کردند.
مناطق مختلفی از شهر رشت هم شامگاه شنبه نوزدهم آذر ماه با وجود فضای بسیار سنگین امنیتی، به صحنه اعتراضات ضد حکومتی و همچنین اعتراض به اعدام محسن شکاری و دیگر معترضان کشته شده تبدیل شد.
جمعی از معترضان نیز از عصر شنبه در خیابانهای مرکزی شهر تبریز با سردادن شعارهایی در اعتراض به اعدام محسن شکاری تجمع کردند. در ادامه نیز معترضان در تبریز با راهپیمایی سکوت به اعتراضات خود تا ساعات پایانی شنبه شب ادامه دادند.
شاهزاده رضا پهلوی: مردم ایران خواهان همبستگی جامعه جهانی برای نجات جان زندانیان سیاسی هستند
روز شنبه ۱۹ آذرماه مصادف با ۱۰ دسامبر روز جهانی «حقوق بشر است.» اعلامیه جهانی حقوق بشر به عنوان یکی از قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل متحد پس از چالشهای بسیار در ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ به تصویب رسید.
ویدئوهای دریافتی از ایران نشان میدهد که علاوهبر اصفهان، مردم معترض تبریز نیز شامگاه شنبه راهپیمایی سکوت برگزار کردند.
در همین حال، گزارشها از برگزاری تجمعات شبانه در اهواز، گلشهر کرج، چندین منطقه تهران حکایت دارد.
انتقاد تند مهدی کروبی از رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به اعدام محسن شکاری
مهدی کروبی، نامزد انتخابات مناقشهبرانگیز ریاست جمهوری ۸۸ و از رهبران «جنبش سبز» ایران که از ۱۲ سال پیش تاکنون در حصر خانگی است، میگوید که رهبر جمهوری اسلامی «هر اعتراض را به دشمن نسبت میدهد تا زمینه سرکوب را فراهم کند».
آقای کروبی در بیانیهای که روز شنبه ۱۹ آذر منتشر کرد با اشاره مستقیم به نام محسن شکاری، صدور و اجرای حکم اعدام برای این معترض ۲۳ ساله را «در راستای حاکمیت فضای رعب و وحشت» توصیف کرد.
رئیس دو دوره مجلس شورای اسلامی تصریح کرد اعدام محسن شکاری در شرایطی صورت گرفت که این معترض جوان، «مرتکب قتلی نشده بود و افعالش هم مصداق محارب نبوده است».
راهپیمایی سکوت معترضان در چهارباغ اصفهان
گردهمایی ایرانیان مقیم اروپا در اعتراض به اجرا و صدور حکم اعدام برای معترضان
در روز جهانی حقوق بشر، ایرانیان مقیم شهرهای مختلف اروپا با برپایی تجمعات اعتراضی احکام اعدام صادر شده برای معترضان و سرکوب اعتراضات در ایران را محکوم کردند. معترضان ایرانی همچنین در مقابل مقر پارلمان اتحادیه اروپا در بروکسل دست به تجمع زدند.
در ویدئویی که به دست رادیو فردا رسیده است، گروهی از ایرانیان مقیم سوئد در استکهلم گرد هم آمدند و در اعتراض به احکام اعدام و محاکمه «فرمایشی» معترضان توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی تجمع کردند.
محمد خاکپور، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران در واکنش به اعدام محسن شکاری، جوان ۲۳ سالهای که توسط جمهوری اسلامی اعدام شد، با استفاده از هشتگ اعدام نکید خواستار عدم سکوت در مقابل این جنایت شد.
آقای خاکپور در حساب اینستاگرامش نوشت: «کسانی که شاهد اعدامها بودهاند میگویند هیچ صدایی دردناکتر از گریه مادری نیست که شاهد کشته شدن فرزندش است. آنها اشتباه میکنند. یک صدا وجود دارد که بدتر است؛ صدای سکوت.»
وزارت خارجه ایران سفرای بریتانیا و آلمان را احضار و این کشورها را به حمایت از «ترور، اغتشاش و اعمال تحریمهای غیرقانونی علیه شماری از اتباع ایران» متهم کرد.
این وزارتخانه در اطلاعیهای که روز شنبه ۱۹ آذر ماه، همزمان با روز جهانی حقوق بشر منتشر شده است، واکنش مقامات بریتانیایی نسبت به سرکوب خونین معترضان در ایران را «مداخلهجویانه» و به مثابه حمایت آنها از «ترور و اغتشاش» در کشور نامیده است.
وزارت خارجه ایران عنوان کرده که در این رابطه سایمون شرکلیف، سفیر بریتانیا در تهران، به این وزارتخانه احضار شده است.
این احضاریه در آستانه دور جدید تحریمهای اتحادیه اروپا علیه عوامل سرکوب اعتراضات مردمی ایران که انتظار میرود روز دوشنبه اعمال شود، انجام شده است.
گزارش زیر را بخوانید:
یک ویدئوی دریافتی از محله نارمک تهران نیز نشان میدهد که تجمع معترضان شامگاه شنبه در حوالی میدان هفتحوض به روال شبهای گذشته ادامه یافته است.
نامه جمعی از کنشگران ایرانی به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل
دهها کنشگر حقوق بشر ایرانی در نامهای سرگشاده به دبیر کل سازمان ملل متحد، از او خواستند تا با استفاده از «اهرم قانونی» و کمک جامعه جهانی، حکومت جمهوری اسلامی را وادارد تا اجرای احکام «غیرقانونی و ضدبشری» مانند مجازات اعدام علیه معترضان و نیز گسترش سرکوب را سریعا متوقف کند.
امضاکنندگان این نامه با محکوم کردن اعدام محسن شکاری، روند محاکمه این معترض ۲۳ ساله را «هولناک، شتابزده و فراقانونی» خواندند و آن را شبیه به «دادگاههای صحرایی و جنگی» دانستند.
آنها در ادامه ضمن اشاره به محکومیت جمهوری اسلامی در شورای حقوق بشر، از دبیرکل سازمان ملل و جامعه جهانی خواستند تا با تشدید فشارها بر حکومت ایران، مانع تکرار این «جنایت» و نیز محاکمات «غیرقانونی» معترضان از جمله کودکان بازداشتشده شوند.