اصغر فرهادی، سینماگر سرشناس، در واکنش به اعدام محسن شکاری، معترض ۲۳ ساله خیابان ستارخان، و اخبار احتمال اجرای اعدامهای دیگر در اینستاگرامش نوشت: «کشتن و اعدام جوانان بهجانآمده و مردمان ستمدیده حاصلی جز خشم و انزجارِ بیشتر برایتان نخواهد داشت. حکمهای ناعادلانهتان را باطل کنید و بیش از این خون بر خاک داغدار این سرزمین نریزید.»
اصغر فرهادی پیش از این هم با مردم معترض ایران ابراز همبستگی کرده و گفته بود ایران با «لحظهای فوقالعاده سرنوشتساز» مواجه است و «دیگر همان کشوری نخواهد بود» که تا پیش از جنبش اعتراضی کنونی بود.
واکنش تند هدیه تهرانی به اعدام معترضان
در ادامه موج واکنشها به اجرای اولین حکم اعدام در میانه اعتراضات سراسری، هدیه تهرانی، بازیگر سرشناس، نیز خطاب به رهبران جمهوری اسلامی نوشت: «یقین بدانید گرفتن جان یک انسان دیگر و اعدام معترضین عواقب جدی برای شما خواهد داشت.»
محسن تنابنده، بازیگر سرشناس تلویزیون و سینما، دیروز در واکنش به اعدام محسن شکاری، معترض ۲۳ ساله خیابان ستارخان، با انتشار عکسی از او در اینستاگرامش نوشت: «افتخاری است همنام تو بودن، محسن جان.»
کانال تلگرامی «وحید آنلاین» تصاویری را بازنشر کرد با این توضیح: «این تصاویر رو منابع سپاهی منتشر کردند و در شرحش نوشتند مردم (که در ادبیات اونها یعنی بسیجیها) رفتند روی مغازههایی که "گفته میشود مال علی دایی است" شعار نوشتند.»
علی دایی در جریان اعتصابات سراسری سهروزهٔ ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ آذر در اینستاگرام خود اعلام کرده بود که طلافروشیاش در تهران تعطیل است. پس از آن رسانههای حکومتی از پلمبشدن این فروشگاه بهدلیل همراهی با فراخوان اعتراضات مردمی خبر دادند.
نوع واکنش مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسش دانشجویان دانشگاه قم درباره «اعدام بهناحق» معترضان، موجب خشم بیشتر این دانشجویان شده است.
مژده کریمی، پزشک و یکی دیگر از همکاران حمید قرهحسنلو در ویدیویی او را فردی «مهربان»، «شریف»، «انساندوست» و «نیکوکار» خواند و گفت که به شهادت همه کسانی که آقای قرهحسنلو را میشناسند، امکان ندارد او و همسرش در آسیب رساندن به جوان کشتهشده در تجمعات نقشی داشته باشند.
خانم کریمی، سومین پزشکی است که با انتشار ویدیویی از آقای قرهحسنلو و همسرش حمایت کرده و خواستار توقف حکم اعدام او شده است.
حمید قرهحسنلو به اتهام کشتن یک بسیجی در مراسم چهلم حدیث نجفی از سوی دادگاه انقلاب به اعدام و همسر او، فرزانه قرهحسنلو نیز با اتهام مشابه به «۲۵ سال حبس نفی بلد در اهواز» محکوم شدهاند.
ماموران حکومتی در تهران شامگاه شنبه، ۱۹ آذر شیشههای خودروی یک شهروند را به دلیل اعتراض او به کتک زدن یک معترض شکستند.
ایرانیان روز شنبه، ۱۹ آذر در شهرهای مختلف جهان، تجمعهای اعتراضی برگزار کردند. خواسته اصلی این معترضان، لزوم توقف فوری اعدام بازداشتشدگان در ایران بود.
دفاع سخنگوی قوه قضائیه در تلویزیون از اعدام محسن شکاری
در واکنش به موج اعتراضات داخلی و بینالمللی به اعدام محسن شکاری، سخنگوی رئیس قوه قضائیه دیشب در گفتوگوی ویژه خبری تلویزیون حکومتی ایران حاضر شد و تلاش کرد اجرای حکم اعدام این معترض ۲۳ ساله را توجیه و از آن دفاع کند.
مسعود ستایشی در این برنامه مدعی شد که روند قضایی محاکمه محسن شکاری مطابق با قانون بوده و با بزرگنمایی اقدام اعتراضی محسن شکاری در بستن خیابان ستارخان، این حرکت او را مصداق «محاربه» معرفی کند که منجر به صدور حکم اعدام و اجرای سریع و بدون اعلام قبلی آن شد.
سخنگوی قوه قضائیه هیچ توضیحی درباره انواع ایرادهای حقوقی واردشده به این پرونده و نیز دلیل شتاب قوه قضائیه در تأیید و اجرای این حکم نداد، اما برخی کاربران در شبکههای اجتماعی نفس حضور او در تلویزیون برای ادای این توضیحات را نشانه «تردید» طرفداران نظام به عادلانهبودن این حکم توصیف کردند که نیازمند «اقناع» از سوی مسئولان قوه قضائیه شدهاند.
بنا بر اعلام خانواده سهند نورمحمدزاده، او شامگاه شنبه، ۱۹ آذر به سلول انفرادی زندان رجاییشهر کرج منتقل شده است. این اقدام در مورد زندانیانی که در آستانه اجرای حکم اعدام هستند، صورت میگیرد.
آقای نورمحمدزاده، متولد ۱۳۷۵، ۱۲ مهر و در جریان اعتراضات توسط سپاه در غرب تهران بازداشت شد. او پیشتر در یک پیام صوتی گفته بود که تحت فشار و به دلیل دروغهایی که بازجوها در مورد وضع سلامت مادرش به او گفتند، مجبور به امضای اقرارنامهها شده است و جرمش فقط «دو لگد زدن به سطل زباله» است.
اتهام این معترض بازداشتشده از سوی دادگاه انقلاب «محاربه از طریق تخریب و ایجاد حریق در وسایل عمومی»، «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات» عنوان شده بود.