جایزه مشترک آلمان - فرانسه برای حقوق بشر به مهسا امینی و زنان ایران رسید
سفارت فرانسه در ایران روز یکشنبه اعلام کرد که این کشور به همراه آلمان امسال جایزه مشترک حقوق بشر را به مهسا امینی و زنان ایرانی اهدا کردهاند.
این سفارتخانه در توییتی با اشاره به روز جهانی حقوق بشر، دهم دسامبر برابر با نوزدهم آذر، گفت که جایزه مشترک آلمان-فرانسه به منظور تجلیل از مبارزات زنان ایرانی در راه آزادی و حقوق بشر و حاکمیت قانون به آنها و مهسا امینی تعلق گرفته است.
دو کشور فرانسه و آلمان به عنوان رهبران اتحادیه اروپا از آغاز اعتراضات کنونی در ایران که ابتدا در واکنش به جان باختن مهسا امینی در گشت ارشاد شکل گرفت، تحریمهای حقوق بشری گستردهای علیه نهادها و مقامات دخیل در سرکوب معترضان ایرانی تصویب کردهاند.
آلمان همچنین به صورت مستقل نیز اقدام به تحریمهای گسترده علیه مقامات جمهوری اسلامی کرده است.
از سویی وزارت خارجه ایران در واکنش به مواضع فرانسه و آلمان، سفرای این کشورها در تهران را احضار کرده است.
پلمب دهها مغازه در شهرستان لنجان اصفهان در پی اعتصاب سهروزه
حسین مرعشی در رد براندازی حکومت ایران: باید مردم را به راههای کمهزینه قانع کرد
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی میگوید قانع کردن مردم در برهه کنونی «بسیار سخت» است، زیرا «با ادبیات و گفتمان دهه ۶۰ نمیشود جامعهای را قانع کرد که ۷۰ درصد آن نه امام و نه جنگ را دیده است».
حسین مرعشی در مصاحبهای که وبسایت خبرآنلاین روز ۱۸ آذر منتشر کرد، صریحا گفته است: «علاقه اکثریت مردم عبور از جمهوری اسلامی است».
این فعال سیاسی اصلاحطلب، با این حال، تاکید کرده که باید از طریق «صداوسیما» مردم را قانع کرد که به «راههای کمهزینه» مراجعه کنند.
او در تبیین موضع خود افزوده است: «اگر جوانهای ما روی انتخابات آزاد یا انتخابات زود هنگام متمرکز میشدند، ممکن بود به موفقیت نزدیکتر باشند تا اینکه بگویند کل جمهوری اسلامی باید برود».
این اظهارات در حالی است که انتخابات در جمهوری اسلامی همسو با استانداردهای جهانی نیست و شورای نگهبان بسیاری از نامزدها را رد صلاحیت کرده و تنها به افراد وفادار به رهبر جمهوری اسلامی اجازه شرکت در انتخابات را میدهد.
حسین مرعشی سقوط نظام جمهوری اسلامی را منوط به زمانی دانسته است «که ۵۰ تا ۸۰ درصد مردم به خیابان بیایند».
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل
دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل روز یکشنبه با برگزاری یک تجمع علیه اجرای احکام اعدام، سرکوب فراگیر و تعلیق دانشجویان اعتراض کردند.
براساس ویدئوهای منتشرشده از این تجمع، دانشجویان شعارهای مختلفی از جمله «نوید، محسن و یاران؛ سلام به سرداران» به اجرای حکم اعدام برای معترضان بازداشتی اعتراض کردند.
دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل از جمله دانشجویانی بودند که از ابتدای اعتراضات مردمی پس از مرگ مهسا امینی همواره فعال بودهاند. این اعتراضها با بازداشت محمد عرب، مائده جمال و میلاد شمالی در ۳۱ شهریور و دو روز اول مهر فضای این دانشگاه را ملتهبتر کرد.
یازدهم آذر امسال نیز دانشجویان این دانشگاه با صدور بیانیهای نسبت به وضعیت دانشجویان تعلیقی و دخالت در انتخابات شورای صنفی دانشجویی اعتراض کردند.
ابراز «انزجار» وزیر سابق علوم از اعدام محسن شکاری بهدست «ستمگران حاکم»
مصطفی معین، وزیر سابق علوم در دولت محمد خاتمی، میگوید که «دادخواهی و آرمانهای آزادیخواهانه جوانان پاک نهاد و ملت صبور ایران مرحله به مرحله دارد به دست بیکفایت ستمگران حاکم به تحقق خود نزدیکتر شود».
آقای معین در پیامی که روز ۱۸ آذر منتشر کرد، ضمن ابراز «انزجار» از اجرای حکم اعدام محسن شکاری، این معترض ۲۳ ساله را «جوان شجاع و معترض به ظلم، فساد، تبعیض و تباهی» توصیف کرد.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و نامزد اصلاحطلب انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۸۴ نوشته است: «اینگونه بهنظر میرسد که تقدیر الهی بر آن قرار گرفته که دادخواهی و آرمانهای آزادی خواهانه جوانان پاک نهاد و ملت صبور ایران مرحله به مرحله دارد به دست بیکفایت ستمگران حاکم به تحقق خود نزدیکتر شود!»
مصطفی معین همچنین با اشاره به آنچه که «قتل مظلومانه» مهسا امینی خوانده است، افزوده: «همه اقدامات سرکوبگران از تهدید و ضرب و جرح، بازداشت و سرکوب جنبش اعتراضی زنان و جوانان تا جانباختن صدها تن از آنان و اکنون اعدام محسن شکاری، هر کدام نقطه آغازی در جهت رسوایی بیش از پیش اینگونه ساختارهای استبدادی و ضد مردمی و شیوه غیر دموکراتیک حکمرانی در سطح ایران و جهان شده است!»
ممانعت از دسترسی وکیل سامان یاسین به پرونده او؛ «محرمانه است»
وکیل تعیینی سامان صیدی (یاسین)، رپر ۲۴ ساله اهل کرمانشاه و از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر میگوید یکی از ابهامهای اصلی پرونده موکلش این است که گفتهاند «سامان صیدی کلت داشته اما نه کلت پیدا شده و نه گلوله شلیک شده از آن. در پرونده هم درج نشده که اسلحه یا گلوله آن پیدا شده است».
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، اعلام کرده که سامان صیدی به «محاربه از طریق کشیدن کلت کمری و شلیک ۳ تیر، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» متهم است.
با این حال، محمد اسماعیلبیگی، وکیل سامان صیدی معروف به سامان یاسین، به روزنامه شرق گفته است در رابطه با این ادعا تنها دو فیلم موجود است که به سامان صیدی نسبت داده میشود و هر دو نیز از صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش شده است.
این وکیل دادگستری تاکید کرده که «شما حتی اگر سامان را بشناسید هم با دیدن این فیلم، نمیتوانید تشخیص دهید که او سامان صیدی است یا فرد دیگری».
علاوهبر این، به گفته آقای اسماعیلبیگی «مشخص نیست آتشی که (در فیلم) دیده میشود، آتش شلیک گلوله است یا خیر. دستکم برای حل این ابهام، باید از یک فرد کارشناس بیطرف دعوت میشد تا نظرش را اعلام کند و این نظر ضمیمه پرونده شود».
او افزود: «سامان صیدی در اظهاراتش اعلام کرده که تفنگ من، تفنگ ساچمهای بوده است. تفنگ ساچمهای طبیعتا آتش شلیک ندارد. صدایی هم ندارد که مردم از شنیدن آن بترسند.»
گزارشهای مختلفی طی روزهای گذشته در مورد «شکنجه شدید جسمی و روانی» این خواننده رپ برای «اعترافات اجباری» منتشر شده است.
به گفته آقای اسماعیلبیگی، حکم دادگاه بدوی در شرایطی صادر شده که ابهامها و ایرادهای موجود در پرونده موکلش همچنان باقی است اما مقامهای قضایی به او اجازه خواندن پرونده سامان را نمیدهند و میگویند پرونده «محرمانه» است.
او افزوده که تا اینجا نیز با کمک خانواده صیدی و گفتهها و شنیدهها توانسته برخی جزئیات مربوط به پرونده موکلش را جمعآوری کند.
بر اساس این گزارش، خانواده و وکیل سامان صیدی فرجامخواهی کردهاند و در نتیجه آن، پرونده برای بررسی به دیوان عالی کشور ارجاع شده است.
سامان صیدی دو هفته پس از آغاز اعتراضات جاری در ایران در خانه خود در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
حمید پورآذری و سهیلا گلستانی آزاد شدند
حمید پورآذری و سهیلا گلستانی، کارگردان و بازیگر تئاتر، پس از ۱۰ روز بازداشت به قید وثیقه آزاد شدند.
خبر آزادی پورآذری را محمد زمان وفاجویی، فعال تئاتری و از دوستان این کارگردان تئاتر، در گفتگو با خبرگزاری ایسنا تایید کرده است.
همزمان با آزادی این دو نفر، فائزه آیین، دیگر هنرمند حوزه تئاتر، نیز آزاد شد.
سهیلا گلستانی و حمیدپورآذری پس از انتشار ویدئوی اعتراضی خود در همراهی با مردم ایران، روز ۱۰ آذر توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.
در ویدئویی که این دو منتشر کردند تعدادی از هنرمندان تئاتر با لباسهای سیاه روبهروی دوربین قرار گرفتند، در حالی که زنان هنرمند حاضر در این جمع حجاب اجباری نداشتند.