«خودداری» آذر منصوری از دیدار دوباره با علی شمخانی
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران در اعتراض به اجرای حکم اعدام محسن شکاری به دعوت مجدد علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، که بنا بود با هدف عبور حکومت از بحران کنونی صورت گیرد، پاسخ منفی داد.
آذر منصوری در نامهای که روز یکشنبه منتشر شد خطاب به علی شمخانی نوشته است: «پرهیز از به کار بستن سیاست داغ و درفش و سرکوب در رویارویی با معترضان و ناراضیان نقطه اشتراک نظر اغلب حاضران در گفتوگوهایی بود که شما تلاش داشتید به شکلگیری آن کمک کنید اما اجرای حکم پرابهام محسن شکاری، یکی از بازداشتشدگان حوادث اخیر، و صدور احکام اعدام و مجازاتهای طویلالمدت یکی پس از دیگری بر نگرانیهای جامعه افزوده است.»
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به «هزینههای سنگینی» که دیدار با علی شمخانی «بر اعتبار اجتماعی» وارد خواهد کرد، از حضور در این جلسه عذر خواسته و حضور در مجامع سیاسی در چنین شرایطی را «به دور از شان» خود دانسته است.
انانیموس وبسایت «همتا» وابسته به گمرک ایران را هک کرد
در ادامه حملات سایبری به وبسایتهای حکومتی در ایران در پی دور تازه اعتراضات سراسری، گروه هکری «انانیموس» روز یکشنبه سامانه «همتا» گمرک جمهوری اسلامی را از دسترس خارج کرد.
سامانه جامع تجارت «همتا»، وابسته به گمرک ایران، مختص ثبت اطلاعات و فعالسازی تلفنهای همراه داخل کشور است.
پس از خریداری هر گوشی موبایل، کاربران باید با کد فعالسازی که به آن تخصیص داده شده به سامانه همتا مراجعه کنند. در غیر این صورت پس از مدتی این گوشی از دسترس شبکههای تلفن همراه داخل کشور خارج میشود.
تهدید گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی
گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی وبلاگنویسی که در بازداشت کشته شد، از افزایش فشارها و تهدیدها علیه خود و اعضای خانوادهاش خبر داد.
خانم عشقی روز یکشنبه ۲۰ آذر در پیامی ویدئویی اعلام کرد که او و خانوادهاش تهدید شدهاند. مادر ستار بهشتی تاکید کرد: «اگر اتفاقی برای ما بیفتد، مسئولش رهبر است.»
او ضمن انتشار این ویدئو در صفحه توییتر خود خطاب به نیروهای حکومتی نوشت: «یازده سال است که خنجر زهرآگینات بر تنم نشسته اما، من و ما ایستادهایم، تا تو و اربابت را، یا از این خاک بیرون کنیم، یا در این خاک...!»
ادعای قوه قضاییه: فقط ۲۰ کودک در استان تهران بازداشت شدهاند
خبرگزاری تسنیم امروز خبر داد که کاظم غریبآبادی، معاون رئیس قوه قضائیه، هفته گذشته در «کانون اصلاح و تربیت» استان تهران با ۲۰ کودک بازداشتی دیدار کرده و ادعا کرد این تعداد «تمامی» کودکانی هستند که در جریان سرکوب اعتراضات در استان تهران بازداشت شدهاند.
هرچند این خود اذعان به بازداشتکردن کودکان در اعتراضات است، با این حال هیچ آماری بهطور رسمی از تعداد کودکان بازداشتشده در دیگر استانهای کشور منتشر نشده و گزارش برخی منابع حقوق بشری هم از بیشتربودن شمار کودکانی حکایت دارد که در نزدیک به سه ماه گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند.
پیشتر در برخی گزارشها درباره حمله به دانشآموزان معترض و بازداشت کودکان ذکر شده بود که شمار بسیاری از آنان وادار به دادن «تعهد» شدهاند، در موارد متعددی تلفنهای همراه آنان مصادره شده و خانوادهها ناچار به سپردن وثیقه مالی و ملکی شدهاند.
همچنین شماری از مدیران و مربیان مدارس که با نهادهای اطلاعاتی و امنیتی برای بازداشت کودکان دانشآموز همکاری نکرده بودند، خود بازداشت شده و یا زیر فشار قرار گرفتهاند.
از در جریان سرکوب اعتراضات تا کنون بیش از ۶۰ کودک نیز توسط نیروهای حکومتی کشته شدهاند.
شاهزاده رضا پهلوی و شهبانو فرح پهلوی در بیانیههایی به مناسبت هفتاد و چهارمین سالروز صدور اعلامیه حقوق بشر، که روز جهانی حقوق انسان محسوب میشود، خواهان کوشش بیشتر جامعه جهانی برای دفاع از حقوق بنیادین مردم و معترضین ایران شدند.
روز جهانی حقوق بشر که هر سال دهم دسامبر برگزار میشود، امسال با روز ۱۹ آذر و نگرانی فزاینده نسبت به احتمال اعدام شمار بیشتری از بازداشتیها در ایران همزمان بود.
شاهزاده رضا پهلوی به این مناسبت نوشت که «در روز حقوق بشر، مردم ایران خواهان همبستگی بیشتر جامعه جهانی و حمایت از کوششهایشان، برای نجات جان همه زندانیان سیاسی و آزادی فوری و بیقید و شرط آنها هستند».
او افزود که جان شماری چون حمید قرهحسنلو، مهدی کرمی، ماهان صدرات، مجیدرضا رهنورد و محمد بروغنی در خطر جدی و فوری است.
اسامی ذکر شده در بیانیه شاهزاده رضا پهلوی نام شماری از دستکم ۲۵ بازداشتی است که دادگاههای انقلاب ایران در روزهای گذشته آنها را به اعدام محکوم کردهاند.
همچنین، شهبانو فرح پهلوی روز ۱۹ آذر در پیامی با کلام خویش به مناسبت روز جهانی حقوق بشر گفت که این روز امسال در شرایطی برگزار میشود که «نظام جهل و سیاهی در ایران برای بقای قدرت از هیچ جنایت، حتی کشتار کودکان و نوجوانان، دریغ نکرده است».
ملکه پیشین ایران، که از آغاز اعتراضات بارها پیام همبستگی و تقدیر از مردم منتشر کرده و خواهان دست کشیدن نیروهای مسلح از سرکوب معترضان شده، به تازگی به یک نشست مجلس سنای فرانسه نیز که رویدادهای ایران در آن بررسی شد، دعوت شده بود. او نوه خود را نیز همراه برده بود.
دانشجویان دانشکده ادبیات علامهطباطبائی روز یکشنبه، ۲۰ آذر در اعتراض به ممنوعالورود شدن شماری از دانشجویان این دانشگاه تجمع کردند و شعار سردادند.
احتمال توقف حکم اعدام ماهان صدرات
محمدرضا قنبرطلب، یکی از شاکیان خصوص ماهان صدرات، از توقف حکم اعدام این معترض بازداشتشده خبر داد. آقای قنبرطلب روز یکشنبه در توئیتی نوشت: «نیمه شب حکم ماهان صدرات متوقف و ظاهرا به تعویق افتاد.» همچنین برخی منابع خبر دادند که خانواده ماهان صدرات توقف اجرای حکم او را تایید کردند.
ماهان صدرات بر اساس اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شده و پیشتر خانواده او از ابلاغ حکم اعدامش به بخش اجرای احکام خبر داده بودند.
پس از اعدام محسن شکاری به عنوان اولین معترض اعدامشده، موجی از محکومیتهای بینالمللی علیه صدور حکم اعدام برای معترضان ایرانی به راه افتاده است.
بیرونکردن دانشجوی دختر «با لگد» استاد معارف
خبرگزاری ایسنا از راهاندازی کارزار تعدادی از دانشجویان دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین علیه یک استاد درس «انسان در اسلام» این دانشگاه خبر داد که گفته میشود یک دانشجوی دختر را که حجاب اجباری بر سرش نبوده «با لگد به کمر» از کلاس بیرون کرده است.
بر اساس متن این کارزار، «در کلاس انسان در اسلام روز شنبه ۱۲ آذر، استاد براری به یکی از دانشجویان دختر این کلاس معارف وقتی مقنعهاش افتاد با لگد به کمر او زد و به او بیاحترامی کرد».
دانشجویان با امضای این کارزار خواستار اخراج این استاد دانشگاه امام خمینی قزوین شدهاند.
با این حال، مدیر روابط عمومی این دانشگاه این موضوع را تکذیب و ادعا کرده است پس از بیاثربودن «تذکر» استاد به این دانشجوی دختر، «در نهایت استاد مجبور میشود او را به بیرون از کلاس مشایعت کند».
مدیر روابط عمومی همچنین ادعا کرده که دانشجوی دختر «از استاد معارف عذرخواهی کرده»، اما افزوده «این موضوع طی روزهای آینده در کمیته انضباطی دانشگاه رسیدگی قانونی خواهد شد».
از شروع اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» علاوه بر محیطهای عمومی شهری، شمار چشمگیری از دانشجویان دختر نیز در بسیاری مواقع در دانشگاهها حجاب اجباری از سر برمیدارند.
اعتراضات سراسری در ایران دیروز در چند منطقه از تهران و شهرهای دیگر ادامه داشت. در برخی شهرها از جمله اصفهان، تبریز، کرج و تهران، معترضان راهپیمایی سکوت برگزار کردند و دانشجویان هم در برخی از دانشگاهها تجمع کردند و خواستار آزادی همکلاسیهای خود شدند.
همزمان، در روز جهانی حقوق بشر، شماری از ایرانیان هم در برخی کشورها در حمایت از اعتراضات سراسری در ایران به خیابانها آمدند.
گزارش ویدئویی مهدی بیگی از اعتراضات دیروز را ببینید.
علی کریمی، بازیکن سابق فوتبال، درباره احتمال اعدام امیر نصر آزادنی، بازیکن سابق تراکتورسازی، هشدار داد و نوشت: «صدای امیر نصر آزادانی، یکی از قربانیان قدرتنمایی حکومت بچهکش، باشیم. امیر را اعدام نکنید.»
بر اساس برخی گزارشها، امیر نصر آزادانی روز ۲۶ آبان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و گفته میشود که از متهمان پرونده کشتهشدن یکی از نیروهای یگان ویژه سرکوب اعتراضات در اصفهان است.