لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۸
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۴:۴۹ ۲۱.۹.۱۴۰۱

حساب کاربری «۱۵۰۰ تصویر» ضمن انتشار عکسی از مجیدرضا رهنورد و مادرش گفته است که در ملاقات اخیر آن‌ها درباره اعدام او به مادرش چیزی گفته نشده بود و مادر آقای رهنورد با امید به آزادی پسرش،‌ او را ترک کرده بود.

بنا بر اعلام خبرگزاری میزان، اعدام مجیدرضا رهنورد بامداد دوشنبه، ۲۱ آذر در «ملاء عام» صورت گرفته، اما بر اساس گزارش‌ها این اقدام بدون حضور و اطلاع خانواده او انجام شده است و ماموران حکومتی پس از دفن، در تماسی تلفنی خبر اعدام او را به خانواده‌اش اطلاع داده‌اند.

۱۴:۳۸ ۲۱.۹.۱۴۰۱

شماری از فعالان مدنی و سیاسیِ زن محبوس در زندان اوین اعلام کرد‌ه‌اند که برای «بیان مخالفت خود با اعدام» روز دوشنبه «در دفتر افسر نگهبان با خواندن سرود و سر دادن شعار تحصن» خواهند کرد.

این کنشگران در نامه‌ای آورده‌اند: «به پاس عهد و پیمان در قلب‌های‌مان، دست‌های گرم در دست هم گذاشته‌مان، فریاد برخاسته از سینه‌هایمان... و برای نجات جان‌به‌پا‌خاستگان در بند و توقف چرخه قتل حکومتی به پا خیزیم.»

در ادامه این نامه آمده است: این بار خیابان‌های شهر را با فریاد «اعدام را متوقف کنید» تسخیر کنیم و اعتصابات را با قدرت و فراگیری بیشتر ادامه دهیم.

فریبا اسدی، الناز اسلامی، گلرخ ایرایی، نسرین جوادی، زهره داوری، زهره زیوری، زهره سرو، زهرا صفایی، گلاره عباسی، مرضیه فارسی، سپیده قلیان، صبا کردافشاری، نرگس محمدی، عسل محمدی، فرنگیس مظلوم، پرستو معینی، پوران ناظمی، بهاره هدایت، امضاکنندگان این نامه هستند.

۱۳:۲۶ ۲۱.۹.۱۴۰۱

وب‌سایت همشهری آنلاین امروز از ممنوع‌الخروج‌شدن محمد دلاوری، مجری برخی برنامه‌های سیاسی و اجتماعی تلویزیون جمهوری اسلامی، خبر داد.

همشهری آنلاین نوشت محمد دلاوری، مجری با سابقه صداوسیما که با برنامه‌های «صرفاً جهت اطلاع، تهران۲۰ و پایش» به شهرت رسید؛ آن‌طور که در خبرها آمده صبح امروز ممنوع الخروج و پاسپورتش ضبط شده است. هنوز درباره دلایل این اقدام خبری در دسترس نیست.

۱۲:۴۲ ۲۱.۹.۱۴۰۱

بر اساس برخی گزارش‌ها‌، علت درگیری مجیدرضا رهنورد، دومین بازداشت‌شده اعدامی با چند بسیجی، فحاشی آن‌ها به مادر او بوده است.

مسعود کاظمی، روزنامه‌نگار در توییتی گفته است که چند بسیجی روز ۲۶ آبان در خیابان محل سکونت آقای رهنورد، اقدام به فحاشی به مردم با قصد ایجاد وحشت و شلیک گاز اشک‌آور به داخل خانه‌ها و مغازه‌ها کرده‌اند.

آقای رهنورد پس از ترسیدن خواهر و مادرش که آن موقع در خانه بودند، از پنجره به بسیجی‌ها اعتراض می‌کند و این اقدام او به فحاشی بیشتر آن‌ها به‌ویژه در مورد مادرش و در نهایت درگیری او با آن‌ها منجر می‌شود.

به گفته آقای کاظمی پس از حادثه درگیری، دوربین‌های مداربسته تمام مغازه‌های اطراف جمع می‌شود و مغازه‌دارها تا روزهای منتهی به حکم تحت فشار و بازداشت بوده‌اند.

۱۰:۵۷ ۲۱.۹.۱۴۰۱

زهره الهیان، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، می‌گوید در سخنرانی تازه خود در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، «آمارهایی» را اعلام کرده که «برای کشورها تعجب‌برانگیز بود.»

به گفته زهره الهیان، او در این مجمع مدعی شده است که در مقابله با معترضان در ایران، «نیروهای امنیتی اجازه استفاده از سلاح را نداشتند و به همین دلیل ۷۰۰۰ نیروی امنیتی در وقایع اخیر مجروح شدند.»

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که شواهد تصویری و ویدئویی بسیار زیادی از کاربرد سلاح جنگی از سوی نیروهای امنیتی حکومت جمهوری اسلامی وجود دارد و در آغاز سیزدهمین هفته اعتراضات سراسری، مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرده است که شمار کشته‌شدگان این اعتراضات تا روز شنبه نوزدهم آذر ماه به دست‌کم ۴۸۵ تن افزایش یافته است که از این تعداد دست‌کم ۶۸ تن کودک بوده و زیر هجده سال سن داشته‌اند.

۰۹:۴۲ ۲۱.۹.۱۴۰۱

سعید دهقان، وکیل حقوق بشر از اعدام مجیدرضا رهنورد با عنوان «قتل حکومتی» نام برد.

این وکیل در توئیتی گفت که چون «شاکی»، «دادستان»، «قاضی» و «وکیل» پرونده آقای رهنورد «حکومتی» بوده‌اند، دلیل مرگ او اعدام نیست و قتل حکومتی است.

مجیدرضا رهنورد از بازداشت‌شدگان مشهد به اتهام قتل دو بسیجی بامداد دوشنبه در ملاء عام به دار آویخته شد. روند قضائی او از زمان بازداشت تا اعدام ۲۳ روز طول کشید.

۰۷:۱۹ ۲۱.۹.۱۴۰۱

دومین اعدام مرتبط با اعتراضات

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، بامداد دوشنبه ۲۱ آذر از اعدام مجید رضا رهنورد، یکی از معترضینی که به قتل دو بسیجی در مشهد متهم شده بود، خبر داد.

این خبرگزاری نوشت که مجید رضا رهنورد در مشهد و در ملاعام به دار آویخته شد، اقدامی که تنها به فاصله ۲۳ روز از لحظه بازداشت او رخ داد.

بر اساس کیفرخواست در دادگاه، مجیدرضا رهنورد به محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد و قتل دانیال رضازاده و حسین زینال‌زاده، دو بسیجی، و مجروح کردن ۴ نفر دیگر متهم شده بود.

این در حالی است که فعالان حقوق بشر روند دادرسی او را ناعادلانه خوانده و از جمله خبرگزاری هرانا گزارش داده بود که او امکان بهره بردن از وکیل تعیینی یا انتخابی نداشته و در دادگاه نیز فرصت دفاع از خودش را پیدا نکرده بود.

این دومین مورد اجرای حکم اعدام در رابطه با اعتراضات کنونی در ایران است. محسن شکاری اولین قربانی این اعدام‌ها بود که به خاطر بستن خیابان و زخمی کردن یکی از نیروهای بسیجی به «محاربه» متهم شده بود. اعدام او واکنش‌های گسترده‌ای را نیز در جهان به همراه داشت.

گزارش زیر را بخوانید:

۰۵:۴۷ ۲۱.۹.۱۴۰۱

۰۴:۳۲ ۲۱.۹.۱۴۰۱

با وجود بازداشت ده‌ها تن از معترضان در اعتراضات شنبه شب خیابان ستارخان تهران، این خیابان شامگاه یک‌شنبه بار دیگر شاهد اعتراضات پراکنده به اعدام محسن شکاری بود.

همزمان جمعی از مردم در اعتراض به اعدام این معترض ۲۳ ساله و صدور احکام اعدام برای تعداد دیگری از معترضان در شهرهای مشهد و کرمانشاه تجمع خیابانی برپا کردند، در کرج به سردادن شعارهای ضد حکومتی پرداختند و در تبریز «راهپیمایی سکوت» برگزار کردند.

جمعی از معترضان شامگاه یک‌شنبه بار دیگر در خیابان ستارخان تهران و خیابان‌های اطراف آن تجمع کرده و به سردادن شعارهای ضد حکومتی پرداختند.

این منطقه از تهران از شامگاه پنج‌شنبه شاهد تجمع‌های متعددی در اعتراض به اعدام محسن شکاری، معترض ۲۳ ساله، بوده است که به اتهام بستن بخشی از خیابان ستارخان در جریان اعتراضات سوم مهر ماه، به «محاربه» متهم و اعدام شد.

گزارش زیر را بخوانید:

۰۴:۰۵ ۲۱.۹.۱۴۰۱

واکنش ایران به جایزه حقوق بشری آلمان و فرانسه به زنان ایرانی

سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به اعطای جایزه مشترک حقوق بشری آلمان-فرانسه به مهسا امینی و زنان ایران، این دو کشور را «ناقض حقوق بشر» خواند.

ناصر کنعانی شامگاه یکشنبه در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: « جایزه حقوق بشر به زنان ایرانی توسط دو رژیم ناقض حقوق ملت ایران!»

ساعاتی پیش از آن سفارت فرانسه در ایران اعلام کرده بود که این کشور امسال به همراه آلمان جایزه مشترک حقوق بشر را به مهسا امینی و زنان ایرانی اهدا کرده‌اند.

این سفارتخانه در توییتی با اشاره به روز جهانی حقوق بشر، دهم دسامبر برابر با نوزدهم آذر، گفت که جایزه مشترک آلمان-فرانسه به منظور تجلیل از مبارزات زنان ایرانی در راه آزادی و حقوق بشر و حاکمیت قانون به آنها و مهسا امینی تعلق گرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به این رخداد مدعی شد که حقوق انسانی ایرانیان سال‌های متمادی است که توسط فرانسه و آلمان نقض شده است و این دو کشور را «ناقضان سرشناس حقوق بشر» خواند.

آقای کنعانی عکس‌هایی از بمباران شیمیایی سردشت در سال ۱۳۶۶ توسط حکومت وقت عراق منتشر کرده است. ایران آلمان را متهم کرده که در جریان جنگ با عراق، تسلیحات شیمیایی در اختیار حکومت صدام حسین قرار داده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG