چند منطقه تهران از جمله شهرک اکباتان و شهرک چیتگر در غرب پایتخت، خیابان ستارخان و میدان هفت حوض نارمک و همچنین چندین منطقه از شهر مشهد شامگاه دوشنبه صحنه تظاهرات در اعتراض به اعدام محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد بود.
شهر جوانرود از استان کرمانشاه نیز دوشنبه شب در پی بازداشت «ماموستا سیفالله حسینی» شاهد تظاهرات و تجمع گسترده مردم مقابل ساختمان فرمانداری بود.
در شهرک اکباتان، جمعی از مردم در اعتراض به اعدام محسن شکاری در تهران و مجیدرضا رهنورد در مشهد، در محوطه این شهرک اقدام به روشن کردن آتش و برپایی تجمع اعتراضی کردند.
معترضان در اکباتان با سر دادن شعارهایی علیه جمهوری اسلامی، از جمله با شعار «هر یه نفر کشته شه، هزار نفر پشتشه» به اعدامها و سرکوبهای حکومتی اعتراض کردند.
شهرک چیتگر در غرب تهران نیز شامگاه دوشنبه بار دیگر شاهد تجمع اعتراضی مردمی بود که علیه جمهوری اسلامی، علی خامنهای و همچنین سپاه پاسداران و بسیج شعار سر دادند.
گزارش زیر را بخوانید:
جیک سالیوان با خانواده بازداشتشدگان اعتراضات اخیر ایران دیدار کرد
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز دوشنبه ۲۱ آذر اعلام کرد که با اعضای خانواده دو تن از معترضان بازداشتشده در ایران دیدار کرده و دیدار با سومین خانواده نیز به زودی انجام میگیرد.
این مقام دولت ایالات متحده توضیح بیشتری درباره این ملاقاتها نداد و کاخ سفید نیز اعلام نکرده که آقای سالیوان با خانوادههای کدام یک از بازداشتشدگان دیدار کرده است.
جیک سالیوان به دنبال اعدام محسن شکاری، یکی از معترضان ایرانی، با انتشار توییتی ضمن ابراز همدردی با خانواده او تاکید کرده بود که «ما رژیم ایران را برای خشونت وحشیانهای که علیه مردم خود روا میدارد، پاسخگو میکنیم».
آمریکا طی سه ماه گذشته، پنج دور تحریم علیه عاملان سرکوب، بازداشت و شکنجه معترضان در ایران اعمال کرده است.
ضیاء صدر و نیک یوسفی به قید وثیقه از زندان آزاد شدند
ضیا صدر، از بنیانگذاران انجمن بلاکچین ایران، و نیک یوسفی، عکاس، فیلمساز و تدوینگر که در جریان اعتراضات اخیر بازداشت شده بودند، شامگاه دوشنبه به قید وثیقه از زندان اوین آزاد شدند.
امید علوی، رئیس هیئتمدیره انجمن بلاک چین ایران، در صفحه توئیتر خود خبر آزادی ضیا صدر را تأیید کرد.
آقای صدر ۸۰ روز قبل در میدان ولیعصر تهران بازداشت شد. طبق اعلام قوه قضاییه، او که ابتدا در زندان بزرگ تهران، فشافویه، در بند بود و بعد به اوین منتقل شد قرار است روز ۲۸ آذر محاکمه شود.
نیک یوسفی که موزیک ویدئویی با موضوع اعتراضات مردمی ایران ساخته است، روز ۲۴ مهر در خانه یکی از دوستانش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
یکی از ویدئوهای نیک یوسفی با عنوان «زن، زندگی، آزادی» که بر اساس یک لالایی ساخته شده است، در فضای مجازی بسیار مورد توجه قرار گرفته.
نامه جمعی از زندانیان سیاسی زن از اوین: اعدام را متوقف کنید
جمعی از زندانیان سیاسی زن در زندان اوین با انتشار نامهای در مخالفت با صدور و اجرای حکم اعدام برای بازداشتشدگان اعتراضات اخیر، از تحصن خود در دفتر افسرنگهبانی بند زنان اوین در همراهی با معترضان خبر دادند.
امضاکنندگان این نامه از مردم خواستهاند تا آنها نیز با اقدامهای مشابه مانع از اجرای احکام اعدام برای سایر بازداشتشدگان اعتراضات و سرکوب بیشتر معترضان شوند.
در این نامه که روز دوشنبه در پایگاه خبری «هرانا» منتشر شد، آمده است: «برای پاره کردن ریسمان دور گلوی جوانانمان و برای درهم شکستن چوبههای برافراشته مرگ به پاخیزیم. راه دیگری وجود ندارد! اینبار خیابانهای شهر را با فریاد "اعدام را متوقف کنید" تسخیر کنیم و اعتصابات را با قدرت و فراگیری بیشتر ادامه دهیم».
این ۱۸ زندانی سیاسی زن، در ادامه اعدام محسن شکاری به عنوان یک معترض خیابانی را «جنایتی آشکار» دانسته و بر همبستگی مردم برای نجات جان بازداشتشدگان و توقف آنچه که «چرخه قتل حکومتی» خواندهاند، تاکید کردند.
نرگس محمدی، بهاره هدایت، فرنگیس مظلوم، صبا کردافشاری، سپیده قلیان، فریبا اسدی، الناز اسلامی، گلرخ ایرایی، نسرین جوادی، زهره داوری، زهره زیوری، زهره سرو، زهرا صفایی، گلاره عباسی، مرضیه فارسی، عسل محمدی، پرستو معینی و پوران ناظمی از جمله امضاکنندگان این نامه هستند.
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، روز دوشنبه به اعدام دو معترض در ایران واکنش نشان داد و از حکومت جمهوری اسلامی خواست تا «واقعیتها را ببیند و فریاد مردم را بشنود».
اسامی ۲۰ مقام و یک نهاد تحریمی جمهوری اسلامی در لیست سیاه اتحادیه اروپا
در پی اعدام دو جوان بازداشت شده در اعتراضات سه ماه اخیر ایران با حکم دادگاههای انقلاب اسلامی، اتحادیه اروپا روز دوشنبه بسته تحریمی جدیدی علیه جمهوری اسلامی تصویب کرد که شامل ۲۰ شخص حقیقی و یک نهاد جمهوری اسلامی است.
این افراد که نامشان در زیر آمده بهدلیل «نقض فاحش حقوق بشر» به لیست سیاه تحریمها افزوده شدند:
- پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما
- علی رضوانی و آمنهسادات ذبیحپور، بازجو-خبرنگار
- احمد خاتمی، امام جمعه تهران
- سید مجید میراحمدی، معاون وزیر کشور
- عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی
- محسن برمهانی، معاون سازمان صداوسیما
- مرتضی جوکار، معاون فرمانده نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان
- مجید سوری، معاون فرمانده سپاه لرستان
- محسن کریمی، فرمانده سپاه استان مرکزی
- علیرضا حیدرنیا، فرمانده سپاه استان البرز
- امانالله گرشاسبی، معاون فرمانده سپاه استان سیستان و بلوچستان
- بهمن ریحانی، معاون فرمانده سپاه استان کرمانشاه
- حبیب شهسواری، فرمانده سپاه استانی شهدا در آذربایجان غربی
- محمد عبداللهپور، فرمانده نیروی قدس در گیلان
- سیاوش مسلمی، فرمانده سپاه استانی کربلا در مازندران
- احمد ذوالقدر، فرمانده سپاه سیدالشهدا در استان تهران
- مرتضی کشکولی، فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل در لرستان
- عیسی بیات، فرمانده تیپ ۳۶۴ پیاده نصیرزاده ارتش در مهاباد
- محمدتقی اصانلو، فرمانده قرارگاه سپاه حمزه سیدالشهدا در شمال غربی ایران
- سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز نهاد مورد تحریم اتحادیه اروپا است.