لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۱۱
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۲۱:۲۲ ۲۱.۹.۱۴۰۱

مرگ یک معترض اهل سردشت بر اثر «شکنجه شدید» در بازداشت

برخی منابع حقوق بشری ویژه مناطق کردنشین ایران از جمله هه‌نگاو و شبکه حقوق بشر کردستان می‌گویند که شهریار عادلی، ۲۷ ساله و اهل سردشت، بر اثر «شکنجه شدید جسمی» در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهرستان جان باخته است.

بر اساس گزارش‌ها، این شهروند کُرد در روز اول آذر به دلیل شرکت در اعتراضات مردمی سردشت بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهرستان، از توابع آذربایجان غربی، منتقل شده بود.

گزارش‌ها حاکی است آقای عادلی در تاریخ ۱۲ آذر در حالی‌که به دلیل شکنجه در «وضعیتی وخیم» به سر می‌بُرد با قرار وثیقه آزاد شد و پس از انتقال به بیمارستان سردشت بر اثر شدت جراحات جان باخت.

به گفته منابع مطلع، ماموران امنیتی خانواده شهریار عادلی را تهدید کرده‌اند تا علت مرگ او را «ایست قلبی» اعلام کنند.

در تصویری که شبکه حقوق بشر کردستان از پیکر این شهروند منتشر کرده، آثار شکنجه شدید بر بدن او مشهود است. رادیو فردا به‌طور مستقل قادر به تایید تصویر منتشر شده نیست.

۲۰:۱۴ ۲۱.۹.۱۴۰۱

دفتر حقوق بشر سازمان ملل در واکنش به اعدام دومین معترض: وحشت‌زده شده‌ایم

دفتر حقوق بشر سازمان ملل در واکنش به اعدام یک معترض دیگر در ایران اعلام کرد: «از ادامه اعدام معترضان و اعدام مجیدرضا رهنورد تنها سه هفته پس از بازداشت وحشت‌زده شدیم».

این نهاد سازمان ملل روز دوشنبه ضمن تقبیح مجازات اعدام در پیام توییتری خود تاکید کرد: «نگران جان سایر معترضان محکوم شده به اعدام هستیم. مجازات اعدام با حق حیات سازگار نیست».

به دنبال اعتراضات سراسری در ایران شورای حقوق بشر سازمان ملل در سی‌وپنجمین نشست ویژه خود در روز سوم آذر، به تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب جدید برای انجام تحقیقات در مورد گزارش‌های «نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران در رابطه با اعتراضاتی که پس از ۲۵ شهریور آغاز شد» رای مثبت داد.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی این قطعنامه تصویب‌شده در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را رد و اعلام کرده است با کمیته‌ای که این شورا برای تحقیقات درباره سرکوب اعتراضات در ایران تشکیل خواهد داد، همکاری نخواهد کرد.

۱۹:۵۷ ۲۱.۹.۱۴۰۱

تحریم ۲۰ فرد و یک نهاد جمهوری اسلامی از سوی اتحادیه اروپا

همزمان با اعدام دو جوان بازداشت شده در اعتراضات سه ماه اخیر ایران با حکم دادگاه‌های انقلاب اسلامی، اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۲۱ آذر بسته تحریمی جدیدی علیه جمهوری اسلامی تصویب کرد.

جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در آغاز نشست وزیران خارجه کشورهای عضو در بروکسل بسته تحریم‌ها را «بسیار سخت‌گیرانه» خواند.

به گزارش خبرگزاری آلمان و به نقل از دیپلمات‌های اروپایی، تحریم‌های تازه شامل ۲۰ شخص حقیقی و یک نهاد جمهوری اسلامی است که به‌دلیل نقض فاحش حقوق بشر در این فهرست قرار گرفته‌اند.

اتحادیه اروپا در بیانیه روز دوشنبه خود از مقامات جمهوری اسلامی خواست که توسل گسترده به بازداشت‌های خودسرانه را که «ابزاری برای خاموش کردن صداهای منتقد است»، متوقف کنند، تمامی اشکال تبعیض سیستماتیک علیه زنان و دختران را پایان داده و سریعا احکام اعدام صادره علیه بازداشتی‌ها در اعتراضات اخیر را لغو کنند.

اتحادیه اروپا در این بیانیه همچنین از جمهوری اسلامی ایران خواست تا با کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی که قرار است از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل برای بررسی روند رویدادهای اعتراضات جاری ایران تشکیل شود، همکاری کند.

گزارش کامل را این‌جا بخوانید:

۱۹:۳۷ ۲۱.۹.۱۴۰۱

فرانسه خطاب به حکومت ایران: احکام اعدام را متوقف کنید و خواسته‌های به‌حق مردم را بشنوید

در پی اجرای حکم اعدام یک معترض دیگر، فرانسه روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای ضمن «محکومیت شدید» این اقدام و نیز سرکوب معترضان در ایران، از حکومت جمهوری اسلامی خواست صدور و اجرای احکام اعدام را متوقف کند و مطالبات مردم را بشنود.

وزارت خارجه فرانسه، اعدام مجیدرضا رهنورد را «یک نمونه دیگر از نقض جدی و غیرقابل قبول حقوق و آزادی‌های اساسی از سوی مقام‌های ایرانی» توصیف کرده است.

مجیدرضا رهنورد بامداد دوشنبه، چهار روز پس از به دار آویختن محسن شکاری، در «ملاءعام» در مشهد اعدام شد.

کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه، همچنین رویه حکومت جمهوری اسلامی در سرکوب معترضان و حمله به آزادی‌های اساسی شهروندان را «وحشیانه» خواند و تاکید کرد: «اعدام تظاهرکنندگان نمی‌تواند پاسخی به اعتراضات جاری در ایران باشد».

در حالی که محسن شکاری، ۲۳ ساله، به‌دلیل «بستن خیابان ستارخان» در تهران و مجروح کردن یک بسیجی به اتهام «محاربه» اعدام شد، مجیدرضا رهنورد به اتهام «کشتن دو بسیجی و جراحت چهار بسیجی دیگر» به محاربه محکوم و تنها ۲۳ روز پس از بازداشت، اعدام شد.

۱۹:۳۶ ۲۱.۹.۱۴۰۱

۱۹:۳۲ ۲۱.۹.۱۴۰۱

۱۶:۲۲ ۲۱.۹.۱۴۰۱

وزیر خارجه آلمان: اعدام‌ها برای ارعاب مردم ایران است

پس از دومین اعدام مرتبط با اعتراضات سراسری در ایران، آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان اعلام کرد که این اعدام‌ها برای «ارعاب» مردم ایران است.

خانم بربوک روز دوشنبه پیش از نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: «این اعدام‌ها تلاشی آشکار برای ترساندن مردم است و نه برای ارتکاب جنایت، بلکه فقط برای این که [مردم ایران] در خیابان‌ها نظرشان را می‌گویند و می‌خواهند که آزادانه زندگی کنند».

در حالی که قرار است اتحادیه اروپا تحریم‌های جدیدی را علیه جمهوری اسلامی وضع کند، او افزود: «با این بسته تحریمی، ما به ویژه کسانی را که مسئول این اعدام‌ها هستند، مسئول این خشونت علیه مردم بی‌گناه هستند، هدف قرار داده‌ایم.»

وزیر خارجه آلمان تاکید کرد که تحریم‌های جدید به ویژه سپاه پاسداران را هدف قرار می‌دهد و همچنین «کسانی که با ساختن ویدئوهایی تحت اجبار [اعترافات اجباری] سعی در ارعاب یا مجازات بیشتر مردم [ایران] دارند.»

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد که این اتحادیه «بسته‌ای بسیار بسیار سختگیرانه از تحریم‌ها» را علیه تهران تصویب خواهد کرد.

۱۵:۵۷ ۲۱.۹.۱۴۰۱

دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه علامه‌طباطبائی در تهران، روز دوشنبه در حمایت از دانشجویان بازداشت‌شده و تعلیقی، هم‌چنین کارگران بار دیگر تجمع کردند و شعار سر دادند. «با تعلیق و کمیته، این صدا قطع نمی‌شه» و «کارگر دانشجو اتحاد اتحاد» از جمله شعارهای سرداده شده توسط این دانشجویان بوده است.

۱۵:۳۵ ۲۱.۹.۱۴۰۱

ویدیویی از مزار مجیدرضا رهنورد در توئیتر منتشر شده است. زنانی که در محل حضور دارند، شعار «شهیدِ وطن مجیدرضا رهنورد» سردادند.

آقای رهنورد، ۲۸ آبان، دو روز پس از کشته شدن دو عضو بسیج در مشهد بازداشت شد. دادستان این شهر اتهام او را «محاربه» عنوان کرد و این معترض، هشتم آذر بدون دسترسی به وکیل انتخابی، محاکمه و به اعدام محکوم شد.

خبرگزاری میزان بامداد دوشنبه، ۲۱ آذر از اعدام آقای رهنورد در «ملاءعام» خبر داد. اعدام او بدون حضور و اطلاع خانواده‌اش صورت گرفته است.

۱۵:۲۴ ۲۱.۹.۱۴۰۱

پدر محمدمهدی کرمی، از بازداشت‌شدگان محکوم به اعدام می‌گوید که وکیل تسخیری پسرش به تماس‌های او پاسخ نمی‌دهد.

ماشاءالله کرمی در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد هم‌چنین گفته است که پسرش در تماس تلفنی با او، اتهامات واردشده به خود را رد کرده است.

مهدی کرمی، متهم ردیف اول در پرونده‌ یک بسیجی به نام روح‌الله عجمیان است که در جریان اعتراضات چهلمین روز کشته شدن حدیث نجفی در کرج کشته شد. مهدی کرمی اکنون به «افساد فی‌الارض» متهم شده است، اتهامی که بر اساس قوانین کیفری جمهوری اسلامی ایران می‌تواند حکم اعدام در پی داشته باشد. به گفته پدرش، این اتهامات بر اساس اعتراف‌های او صورت گرفته است. اخذ اعترافات اجباری از بازداشت‌شدگان از زمان استقرار جمهوری اسلامی در ایران سابقه دارد.

محمدحسین آقاسی، وکیل تعیینی خانواده کرمی پیشتر اعلام کرده بود که محاکمه و مجازات موکل او بدون حضور وکیل صورت گرفته و دادگاه، وکالتنامه او را نیز نپذیرفته است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG