نگرانی از خطر «اجرای قریب الوقوع حکم» اعدام محمد بروغنی
فعالان سیاسی و مدنی در ایران نسبت به اجرای قریب الوقوع حکم اعدام محمد بروغنی، از بازداشت شدگان اعتراضات «زن زندگی آزادی» ابراز نگرانی کردهاند.
کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان میگوید، محمد بروغنی از بند عمومی زندان رجاییشهر به مکانی نامعلوم منتقل شده است.
فعالان مدنی در ایران میگویند آقای بروغنی به انفرادی بند ۳۹۰ زندان رجاییشهر انتقال داده شده است و چنین روند عیناً در مورد محسن شکاری، در هفته گذشته، پیش از اعدام او اجرا شد.
در دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی کیفرخواست با عنوان «محاربه» علیه محمد بروغنی به اتهام «مشارکت در حریق در فرمانداری پاکدشت و حمله منجر به جراحت» یک مامور دولت ارائه شد و قاضی او را سریعا به اعدام محکوم کرد.
برادرِ اشراق نجفآبادی، مربی دوچرخهسواری که در شیراز بازداشت و از سوی اطلاعات سپاه متهم به «تلاش برای بمبگذاری» شده، تصویری از یک لوح افتخار و قدردانی از او منتشر کرد با این توضیح:
«آتشنشانان در شبی زمستانی به عملیات امداد و نجات کوهستان در منطقه کوهسرخ شیراز اعزام میشوند، اما پس از گمشدن در مسیر به دام سرمای مرگبار منطقه میافتند. برادرم اشراق نجفآبادی بلافاصله پس از دریافت درخواست کمک ساعاتی پس از نیمهشب سوار بر موتورسیکلت به کمک میشتابد و چند نفر از جمله آتشنشانان را از خطر مرگ نجات میدهد. احساس وظیفه انسانی او از چشم رئیس آتشنشانی شیراز جناب آقای محمد هادی قانع پنهان نمیماند. من به عنوان برادر او تا امروز از این موضوع بیاطلاع بودم.»
آقای نجفآبادی، مربی دوچرخهسواری، یکی از مربیان ورزشی شیراز است که خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران دیروز با پخش ویدئوی اعترافات اجباری آنها مدعی تلاش ناموفق آنان برای بمبگذاری در اعتراضات شیراز شد.
اجرای اعتراضی رامین اعتمادی بزرگ
دیروز همزمان با رأیگیری برای اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن در سازمان ملل، رامین اعتمادی بزرگ، نقاش و مجسمهساز سرشناس، یک تکه یخ بهشکل نقشهٔ ایران و بهرنگ خون را در سرمای زیر صفر بغل گرفت.
شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد که ۵۵ عضو دارد، در نشست دیروز با ۲۹ رای موافق، ۸ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع، جمهوری اسلامی ایران را از کمیسیون مقام زن سازمان ملل کنار گذاشت.
پس از اخراج جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مقام زن در سازمان ملل، حامد اسماعیلیون هم با این توئیت به استقبال این خبر رفت.
گزارشها از «صدور حکم محاربه» برای سونیا شریفی، ۱۷ ساله
گزارشها حاکی است که سونیا شریفی، نوجوان آبدانانی که هماکنون در کانون اصلاح و تربیت ایلام در بازداشت بهسر میبرد، به «محاربه» متهم شده است.
شبکه حقوق بشر کردستان در گزارشی نوشته است که سونیا شریفی، ١٧ ساله و دانشآموز سال دوم دبیرستان در تاریخ ۲۸ آبان در منزل مادربزرگش در آبدانان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است .
طبق این گزارش، سونیا در حین بازداشت توسط نیروهای امنیتی مورد «ضرب و شتم شدید» قرار گرفته است.
شبکه حقوق بشر کردستان میگوید، بازجویان امنیتی سونیا شریفی را «مجبور به اعترافات اجباری در خصوص ساخت کوکتل مولوتوف و شعارنویسی کردهاند.»
این گزارش می افزاید: « دادسرای عمومی و انقلاب آبدانان و ایلام پاسخی دقیقی در خصوص وضعیت این پرونده به خانواده ارائه نمیدهند و در این مدت از پذیرش وکیل برای این پرونده خودداری کرده و اتهام وی را «محاربه» اعلام کردهاند.»
استقبال معاون رئیسجمهوری آمریکا از اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن
کامالا هریس، معاون رئیسجمهوری آمریکا، در توییتی از اخراج جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد استقبال کرد.
او در توییتی نوشته است: «رای امروز به اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد یک پیروزی برای معترضان در ایران و همه کسانی است که در کنار آنها ایستادهاند. پیام غیرقابل انکار این است: جهان گوش میدهد و اقدام میکند. صدای زنان و دختران ایران شنیده خواهد شد.»
در پی جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد تهران و انتشار گزارشهایی از خشونت فیزیکی، جنسی و کلامی نسبت به زنان معترض، شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در نشستی به اخراج جمهوری اسلامی از عضویت در کمیسیون مقام زن رای داد.
این شورا که ۵۵ عضو دارد، در جلسه رایگیری که روز چهارشنبه ۲۳ آذر برگزار شد با ۲۹ رای موافق، ۸ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع، جمهوری اسلامی ایران را از کمیسیون مقام زن سازمان ملل کنار گذاشت.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل، در جلسه رایگیری با اشاره به خلاصهای از چگونگی بازداشت و مرگ مهسا امینی گفت: «او را به جرم زن بودن کشتند».
او در ادامه گفت، احتمالا مقامات جمهوری اسلامی فکر میکردند مرگ مهسا نیز مانند هزاران پرونده دیگر به بایگانی بلند سرکوب جمهوری اسلامی خواهد رفت و یک اطلاعات آماری خواهد شد، اما دو روزنامهنگار شجاع، نیلوفر حامدی و ملیحه محمدی این داستان را منعکس کردند و مردم ایران گفتند «دیگر بس است».
این دیپلمات آمریکایی افزود: «جمهوری اسلامی با سبعیت این خبرنگاران و دیگر روزنامهنگاران به همراه هزاران معترض بازداشت کرد و صدها نفر را کشت در حالی که آنها یک پیام ساده داشتند، «زن، زندگی، آزادی».
گزارش زیر را بخوانید:
مادر زندانی ۱۵ ساله: در سر و سینه و شکم امیرحسین ساچمه هست
مادر امیرحسین ابراهیمی، نوجوان ۱۵ سالهای که در اعتراضات کرج بازداشت شده، میگوید در سر و سینه فرزندش ساچمه است و او توان تأمین وثیقه برای آزادی موقت پسرش را ندارد. به گفته خانم نجف، پسرش روز ۲۱ مهر در فردیس کرج بازداشت شده و پس از یک هفته بیخبری مشخص شده که در کانون اصلاح و تربیت زندان کچویی است.
خانم نجف اضافه کرده که به گفته قاضی «اتهامات سنگینی» به او وارد شده و نمیتوان به او «تخفیف» داد و تنها با وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی میتواند به طور موقت آزاد شود. مادر این معترض نوجوان اضافه کرده که توان تامین این مبلغ را ندارد و فرزندش نیز بعدازظهرها در یک دفتر املاک کار میکرد و بخشی از مخارج خانواده را تامین میکرد.
او پس از ملاقات کابینی با فرزندش گفته که امیرحسین در سر و سینه و شکمش ساچمه دارد و به همین دلیل، درد میکشد. به گفته این مادر، وکیل تسخیری پرونده پسر وی که همان وکیل تسخیری پرونده محمدمهدی کرمی، متهم ردیف اول پرونده کشتهشدن یک بسیجی در کرج است، به تلفنهای او جواب نمیدهد، هیچ ملاقات حضوری با وی نداشته و تنها یک بار موفق به برقراری تماس تلفنی با وی شده که در نهایت با رفتار تند وکیل، مکالمه پایان یافته است.
به نوشته روزنامه اعتماد، توضیحات مربوط به برخوردهای ماموران امنیتی هنگام بازداشت این نوجوان و نحوه اعترافگرفتن از وی درباره ساخت کوکتل مولوتف در دفتر این روزنامه موجود است، با این حال این روزنامه از انتشار روایت مادر امیرحسین ابراهیمی در این زمینه از بیم تعطیلی یا بازداشت خبرنگار مصاحبهکننده خودداری کرده است.
حساب کاربری «مملکته»، که اخبار اعتراضات را پوشش میدهد، ویدئو و تصاویری منتشر کرد با این توضیح: «امروز چهارشنبه ۲۳ آذر دانشکده علوم پایه آزاد مشهد یکی از دانشجوها با استاد بحث سیاسی میکند. حراست از او فیلم میگیرد و با بسیجیها برای دستگیریش حمله میکنند که برای دفاع با تیغ رگ خودش را میزند و میگوید بیایید بگیریید بکشید، خون من هم روی خون آنهایی که ریختید.»
حمایت دبیرستانیهای کرمانی از دکتر حمید قرهحسنلو