امروز ویدئویی در شبکههای اجتماعی منتشر شده از بهآتش کشیدهشدن دفتر نماینده علی خامنهای در بابلسر با این توضیح که «در انتقام خون مجیدرضا رهنورد و محسن شکاری این بار در امنیتیترین مکان شهر دفتر نماینده ولی فقیه را به آتش کشیدیم».
محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد دو تن از معترضان محکوم به اعدام بودند که در روزهای گذشته احکامشان اجرا شد.
چهلم مهدی حضرتی
از ماهدشت کرج خبر میرسد که نیروهای حکومتی امروز مسیر منتهی به آرامستان «بهشت علی» در ماهدشت کرج را بستهاند و به افرادی که میخواهند برای شرکت در چهلم مهدی حضرتی، نوجوان کشتهشده در جریان سرکوب اعتراضات سراسری، در مراسم حاضر شوند، اجازه ورود نمیدهند.
مهدی حضرتی جوانی بود که در روز چهلم مهسا امینی با تیر جنگی مأموران سرکوب کشته شد و چند ویدئو از این شلیک به سر معترض نیز پس از مدتی در شبکههای منتشر شد.
آزادی موقت معترض ۱۵ساله
در پی بالاگرفتن اعتراضها و خشم عمومی از زندانیبودن امیرحسین رحیمی، معترض ۱۵ساله، دادگستری استان البرز اعلام کرد او «با اخذ تأمین متناسب» موقتاً آزاد شد.
دادگستری الستان البرز اتهام این نوجوان را «همراهداشتن کوکتل مولوتوف» در اعتراضات شهرستان فردیس اعلام کرده است.
خشم عمومی از ادامه بازداشت امیرحسین رحیمی از دیروز بالا گرفت که مادرش در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت در سر و سینه فرزندش ساچمه هست و او توان تأمین وثیقه برای آزادی موقت پسرش را ندارد.
به گفته خانم نجف، پسرش روز ۲۱ مهر در فردیس کرج بازداشت شده و پس از یک هفته بیخبری، مشخص شد که در کانون اصلاح و تربیت زندان کچویی است.
وضعیت الهام افکاری
سعید افکاری، برادر نوید و الهام افکاری، ویدئویی را از مادرش منتشر کرده که او را در حال ضجهزدن برای آزادی الهام نشان میدهد.
آقای افکاری نوشته است: «خواهرم الهام افکاری هشت روز است اعتصاب غذا کرده و فقط آب خورده و حال جسمانیاش به هیچوجه خوب نیست. و دیر نیست روزی که ضجههای مادران ایران خنجری در گلویتان شود و راه نفستان را برای همیشه ببندد.»
مأموران اداره اطلاعات شیراز الهام افکاری را روز ۱۹ آبان بازداشت و ادعا کردند او از «عوامل اصلی شبکه ایران اینترنشنال» در داخل ایران بوده و در اعتراضات «نقش داشته است»؛ اتهامی که هنوز هیچ سند و مدرکی برای آن ارائه نشده.
فرخنژاد خطاب به خامنهای: حداقل به خاطر خودت دیکتاتور باشخصیتی باش
حمید فرخنژاد، بازیگر سینما، در یک پست اینستاگرامی، خطاب به علی خامنهای نوشته است که دستکم به خاطر خودش تلاش کند «دیکتاتور باشخصیتی» باشد.
وی رهبر جمهوری اسلامی را با دیکتاتورهای دیگری چون فرانکو، مائو، استالین و موسولینی مقایسه کرده و نوشته او نیز همچون دیگر «همصنفان» خود «بیمار روانی» است.
به نوشته آقای فرخنژاد، همگی دیکتاتورها «به مرور توهم خودخداانگاری به سراغشان میآید و خود را حق مطلق میپندارن و زوالناپذیر و جاودان...؛ روند مشترکی از همه آنها یک بیمار روانی میسازد».
فرخنژاد نوشته که همه دیکتاتورها حتی دیکتاتورهای «خوب» هم در «سرنگون شدن» و «انقراض» مشترک هستند؛ با آنکه «همگی تصور میکنن با دیگر همصنفانشان متفاوتن و اصلا دیکتاتور نیستند».
هشت تن از زندانیان ایرانی اهل سنت در نامهای به دبیرکل سازمان ملل و گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان در امور ایران، خواستار اقدام آنها درباره احکام «ظالمانه» دادگاههای جمهوری اسلامی علیه خود شدند.
این نامه خطاب به آنتونیو گوترش و جاوید رحمان را عیسی عیدمحمدی، فرهاد شاکری، حبیب پیرمحمدی، عبدالباسط اورسن، عبدالحکیم عظیم گرگیچ، محمدرضا شیخ احمدی، عبدالحسین مزرعه و عبدالرحمن گرگیچ که همگی در زندان وکیلآباد مشهد زندانیاند امضا کردهاند.
وبسایت هرانا متن نامه این زندانیان سیاسی عقیدتی را منتشر کرده که علاوه بر این دو، «تمامی مدافعین حقوق بشری و مسئولین رسیدگی به پروندههای سیاسی» در جهان را نیز مورد خطاب قرار دادهاند.
فهرست کفیلهای سیاسی معترضان بازداشتی
یه-وُن ری، نماینده پارلمان آلمان که خود کفالت سیاسی توماج صالحی، خوانندهٔ معترض زندانی را بر عهده گرفته، امروز در یک رشتهتوئیت فهرستی از کفیلهای سیاسی معترضان بازداشتی در ایران را منتشر و اعلام کرد بهمرور این فهرست را تکمیل میکند.
این کفیلهای سیاسی که اغلب اعضای پارلمان برخی کشورهای اروپایی هستند، هر یک وضعیت یک معترض بازداشتی، بهخصوص آنهایی که به «محاربه» متهم شدهاند، پیگیری و بهطور رسمی با مقامات جمهوری اسلامی و نیز نهادهای بینالمللی مکاتبه میکنند.
اسدالله امرایی، مترجم سرشناس، با انتشار تصویری از دیوارنوشتهٔ «به مامان چیزی نگو» در اینستاگرامش خطاب به مقامات جمهوری اسلامی نوشت: «به زندگی احترام بگذارید و به درسهایی که از عدالت علی در گوشمان خواندهاید عمل کنید. آقایان، این چرخهٔ خشونت را قطع کنید.»
«به مامان چیزی نگو» جمله مشهورشدهٔ محمدمهدی کرمی است؛ معترضی که بهاتهام «افساد فیالارض» بخ اعدام محکوم شده و خودش در تماس تلفنی با پدرس این خبر حکمش را داده و گفته «به مامان چیزی نگو».
محمدمهدی کرمی از متهمان پرونده یک بسیجی به نام روحالله عجمیان معرفی شده که در جریان اعتراضات چهلمین روز کشته شدن حدیث نجفی در کرج کشته شد.
در ادامه روند پذیرفتن وکالت سیاسی معترضان بازداشتی در ایران، علیرضا آخوندی، نماینده مجلس سوئد، هم اعلام کرد که کفالت سیاسی رضا آریا را بر عهده گرفته است.
آقای آخوندی در توئیتر نوشت: من علیرضا آخوندی، نماینده مجلس سوئد، اعلام میکنم که کفالت سیاسی رضا آریا را که فقط بهخاطر اعتراض مسالمتآمیز محکوم به اعدام شده است، بر عهده میگیرم. این تعهد سیاسی کاربرد حقوقی در سوئد ندارد اما در ایران پذیرفته شده است. اعدامها را متوقف کنید!»
رضا آریا یکی از متهمان پرونده کشتهشدن روحالله عجمیان، مأمور حکومتی، در کمالشهر کرج است که بهاتهام «محاربه و افساد فیالارض» به اعدام محکوم شده.