لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۱۰
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۱:۲۱ ۲۵.۹.۱۴۰۱

حمایت از اعتراضات در برابر پارلمان نروژ

۱۱:۱۹ ۲۵.۹.۱۴۰۱

تحصن در سرمای زیر صفر اتاوا در کانادا

۱۱:۱۸ ۲۵.۹.۱۴۰۱

ممانعت دادگاه انقلاب از دسترسی وکیل محمد حسینی به پرونده او

وکیل محمد حسینی، از معترضان محکوم به اعدام، می‌گوید که دادگاه انقلاب کرج، اجازه تنظیم وکالتنامه و مطالعه پرونده موکلش را به او نداده است.

علی شریف‌زاده اردکانی در توئیتی گفت که وقتی برای اخذ وکالت و ملاقات با محمد حسینی برای فرجام‌خواهی از حکم اعدام، طی درخواست او از زندان به شعبه اول دادگاه انقلاب کرج مراجعه کرده، «برخلاف قانون آیین دادرسی کیفری از اجازه تتظیم وکالتنامه و مطالعه پرونده» موکلش خودداری شده است. این وکیل این اقدام دادگاه انقلاب را «نقض آشکار حقوق یک انسان محکوم به اعدام» توصیف کرد.

محمد حسینی متهم ردیف دوم در پرونده‌ قتل یک بسیجی در کرج به نام روح‌الله عجمیان است که به اعدام محکوم شده است. او پیشتر اتهامات منتسب به خود مبنی بر نقش داشتن در مرگ این بسیجی را رد کرده بود.

۱۰:۰۰ ۲۵.۹.۱۴۰۱

نماینده هلندی کفالت سیاسی دکتر قره‌حسنلو را برعهده گرفت

هر روز بر تعداد نمایندگان مجالس خارجی که کفالت سیاسی معترضان زندانی در ایران را بر عهده می‌گیرند افزوده می‌شود.

یک نماینده هلندی از دکتر حمید قره‌حسنلو اعلام حمایت کرده است.

۰۹:۵۶ ۲۵.۹.۱۴۰۱

سنگ مزار نیما نوری

۰۵:۲۶ ۲۵.۹.۱۴۰۱

برگزاری چهلم سه کشته شده اعتراضات در فضای امنیتی؛ تجمع در چیتگر و شعار شبانه در منیریه، قلهک، ستارخان

شامگاه پنج‌شنبه منطقه چیتگر تهران شاهد تجمع ضد حکومتی بود و همزمان معترضان در چندین منطقه پایتخت از جمله منیریه، ستارخان، قلهک و شهر پرند اقدام به سردادن شعارهای ضد حکومتی کردند ودر شهر آبدانان هزاران نفر از مردم به استقبال سونیا شریفی، نوجوان معترضی رفتند که بعد از از چند هفته بازداشت، آزاد شد. روز پنج‌شنبه نیز چهلم سه تن از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری در میان محدودیت‌ها و فشارهای شدید نیروهای امنیتی در مناطق ماهدشت و کوهسار کرج و شهر اسلام‌آباد غرب برگزار شد.

در شهرک چیتگر تهران که در کنار شهرک اکباتان از ابتدای اعتراضات سراسری به کانون‌های اعتراضی تهران تبدیل شده است شامگاه پنج‌شنبه بیست و چهارم آذر ماه، جمعی از معترضان با وجود فضای به شدت امنیتی اقدام به برپایی تجمع اعتراض کردند.

معترضان در تجمع شبانه شهرک چیتگر به سردادن شعارهای ضد حکومتی از جمله «امسال سال خونه، سید علی سرنگونه»، «فقر، فساد، گرونی، میریم تا سرنگونی» و «این آخرین پیامه، هدف کل نظامه» پرداختند.

جمعی از معترضان در محله منیریه تهران نیز شامگاه پنج‌شنبه از خانه‌ها و مجتمع‌های مسکونی خود به سردادن شعارهای ضد حکومتی پرداختند.

«مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر خامنه‌ای قاتل»، «مرگ بر حکومت بچه‌کش» و «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله» از جمله شعارهای شبانه معترضان در محله منیریه بود.

در محله قلهک، در شمال تهران، نیز پنج‌شنبه شب جمعی از معترضان از داخل خانه‌ها و فراز مجتمع‌های مسکونی اقدام به سردادن شعارهایی چون «مرگ بر دیکتاتور» و «امسال سال خونه، سید علی سرنگونه» کردند.

مناطقی از خیابان ستارخان نیز شامگاه پنج‌شنبه بیست و چهارم آذر ماه شاهد شعارهای شبانه مردم معترض بود. خیابان ستارخان همان خیابانی است که محسن شکاری به اتهام «بستن» آن و «زخمی کردن دو بسیجی» و از سوی دادگاه انقلاب تهران به «محاربه» متهم و یک هفته پیش «اعدام» شد.

معترضان در خیابان ستارخان در شعارهای شبانه خود از جمله شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «از کردستان تا تهران، جان فدای ایران»، «قسم به خون یاران، ایستاده‌ایم تا پایان» سردادند.

شهر پرند در سی کیلومتری جنوب تهران نیز شامگاه پنج‌شنبه شاهد شعارهای شبانه ضد حکومتی بود و جمعی از مردم این شهر از داخل مجتمع‌های مسکونی شعارهایی چون «مرگ بر اصل ولایت فقیه»، «امسال سال خونه، سید علی سرنگونه» سردادند.

برگزاری چهلم سه تن از کشته‌شدگان در فضایی به شدت امنیتی

مراسم چهلم سه تن از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری روز پنج‌شنبه بیست و چهارم آذر ماه در حالی برگزار شد که نیروهای امنیتی با بستن جاده‌ها و خیابان‌های اطراف آرامستان‌ها، از حضور مردم بر مزار این کشته‌شدگان ممانعت کردند.

در ماهدشت کرج، نیروهای امنیتی خیابان‌های منتهی به «بهشت علی» محل مزار «مهدی حضرتی» را مسدود کردند و با اعمال محدودیت‌های شدید، مردم را از ورود حضور بر مزار این نوجوان کشته شده در اعتراضات منع کردند.

بنابر ویدیوهای منتشر شده از لحظه کشته شدن مهدی حضرتی، این نوجوان ۱۷ ساله در جریان چهلم حدیث نجفی در منطقه خرمدشت کرج هدف گلوله مستقیم نیروهای امنیتی قرار گرفت و کشته شد.

همین ویدیوها نشان می‌دهد که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی مدت‌ها پس از شلیک به مهدی حضرتی، پیکر او را بر کف خیابان رها کرده و با محاضره این منطقه از هرگونه امدادرسانی یا انتقال او به مراکز درمانی جلوگیری کردند و سرانجام پیکر بی جان این نوجوان را بر پشت وانتی سفید رنگ از این منطقه انتقال دادند.

چهلم علیرضا کریمی، دانشجوی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اراک، نیز روز پنج‌شنبه در شهر اسلام‌آباد غرب در حالی برگزار شد که نیروهای امنیتی از حضور مردم بر مزار او جلوگیری کردند.

علیرضا کریمی، ۲۰ ساله، دانشجوی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اراک و اهل شهر اسلام‌آباد غرب در استان کرمانشاه بود و بنابر گزارش سایت حقوق بشری هه‌نگاو « روز چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات دانشجویی دانشگاه اراک بر اثر ضربات متعدد باتوم نیروهای حکومتی به سرش، دچار ضربه مغزی شد و جانش را از دست داد.»

با وجود فضای به شدت امنیتی شماری از مردم معترض روز پنج‌شنبه خود را به مزار علیرضا کریمی رسانده و در جریان مراسم چهلم او شعارهای ضد حکومتی از جمله «مرگ بر حکومت بچه‌کش» سردادند.

در روستای کوهسار کرج نیز روز پنج‌شنبه مراسم چهلم «دریا نظم‌ده» در فضایی به شدت امنیتی برگزار شد. به گفته فعالان حقوق بشر، خبر کشته شدن این دختر جوان تا روزهای اخیر به دلیل دریافت تعهد از خانواده‌اش و فشار نیروهای امنیتی مسکوت مانده بود.

بنابراین گزارش‌ها، دریا نظام‌ده در جریان مراسم چهلم حدیث نجفی روز دوازدهم آبان ماه به دست نیروهای امنیتی و در حالی بازداشت شد که به شدت مورد ضرب و جرح قرار گرفت و خانواده‌اش که چند روز به دنبال در جست‌وجوی خبری از او بودند سرانجام پیکر این دختر جوان را در سردخانه بهشت سکینه کرج یافته‌ و در روستای کوهسار کرج به خاک سپردند.

۲۳:۱۶ ۲۴.۹.۱۴۰۱

بازداشت دوباره شهلا جهانبین، امضاکننده نامه درخواست استعفای خامنه‌ای

گزارش‌ها از ایران حاکی است که شهلا جهانبین، همسر عباس واحدیان شاهرودی و از درخواست‌کنندگان استعفای خامنه‌ای، شامگاه چهارشنبه در فرودگاه مهرآباد تهران بازداشت و به «مکانی نامعلوم» منتقل شده است.

پایگاه خبری هرانا روز پنجشنبه ۲۴ آذر گزارش داد خانم جهانبین به ملاقات همسر زندانی خود در مشهد رفته بود که پس از بازگشت به تهران به دست نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بازداشت شد.

هنوز از دلایل بازداشت و مکان نگهداری این فعال مدنی اطلاعی در دست نیست.

شهلا جهانبین پیشتر از سوی دادگاه انقلاب تهران به اتهام‌های «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» به ۲۷ ماه حبس محکوم شده و پس از زندانی شدن در آبان سال ۹۹، در فروردین ۱۴۰۰ و پس از تایید مدارک پزشکی و گواهی عدم تحمل حبس، به صورت زودهنگام از زندان اوین آزاد شده بود.

خانم جهانبین از امضاکنندگان دومین بیانیه برای استعفای خامنه‌ای است که توسط ۱۴ فعال مدنی زن نوشته و امضا شده است. پیش از آن، اولین بیانیه مشابه با چهارده امضا منتشر شد که آقای واحدیان شاهرودی نیز از امضاکنندگان آن است.

۲۲:۳۷ ۲۴.۹.۱۴۰۱

وخامت حال» الهام افکاری پس از هشت روز اعتصاب غذا در زندان» 

سعید افکاری، برادر نوید و الهام افکاری می‌گوید که حال جسمانی خواهرش، پس از هشت روز اعتصاب غذا در بازداشت «به‌هیچ‌وجه خوب نیست».

آقای افکاری روز پنجشنبه در توئیتی نوشت که خواهرش در این مدت فقط آب خورده است. او همچنین ویدئویی از مادرش منتشر کرده که نشان می‌دهد او مقابل زندان عادل‌آباد شیراز برای آزادی دخترش فریاد می‌زند.

سعید افکاری نوشت: «دیر نیست روزی که ضجه‌های مادران ایران، خنجری در گلوی‌تان شود و راه نفس‌تان را برای همیشه ببندد.»

خانم افکاری که چند هفته پیش بازداشت شد، از سوی حکومت جمهوری اسلامی متهم شده که با شبکه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور همکاری می‌کرده و در اعتراضات ایران «نقش داشته است». او خواهر نوید، کشتی‌گیر ملی‌پوش است که در شهریور ۱۳۹۹ به اتهام قتل عمد در جریان اعتراضات مرداد ۹۷ اعدام شد؛ اتهامی که نوید افکاری همواره آن را رد کرده و گفته بود که تحت شکنجه ناگزیر از اعتراف دروغ شده است.

۲۲:۱۲ ۲۴.۹.۱۴۰۱

۲۲:۰۱ ۲۴.۹.۱۴۰۱

بیشتر

XS
SM
MD
LG