سقوط دوباره ایران در ردهبندی جهانی اینترنت
تازهترین گزارش آماری وبسایت «اسپید تست» از سقوط جایگاه اینترنت ایران در رتبهبندی جهانی حکایت دارد.
طبق این ردهبندی، میانگین سرعت اینترنت همراه در ایران در ماه نوامبر ۲۰۲۲ میلادی، ۴۰.۹۷ مگابیت برثانیه بوده است که در مقایسه با سرعت اینترنت همراه در جهان، ایران با دو پله سقوط در رده ۴۸ قرار گرفت.
این گزارش همچنین نشان میدهد که سرعت اینترنت ثابت در ایران ۱۱.۶۲ مگابیت برثانیه بوده و جایگاه آن در ردهبندی جهانی با سه پله سقوط ۱۴۴ اعلام شده است.
به گزارش نهادها و سازمانهای حقوق بشری، قطع دسترسی بخش وسیعی از مردم ایران به اینترنت همچنان از مهمترین ابزارهای جمهوری اسلامی برای سانسور و سرکوب است.
حکومت در ایران همزمان با سرکوب اعتراضات جاری در کشور، محدودیتهای اینترنتی را شدیدا افزایش داده و دسترسی به اینستاگرام و واتساپ را مسدود کرده است.
نیویورکتایمز: جمهوری اسلامی از تجاوز به زنان برای تحمیل عفاف استفاده میکند
روزنامه «نیویورکتایمز» در شماره روز ۲۶ آذر خود با انتشار گزارشی، از استفاده سازماندهی شده ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ایران از حربه «تجاوز» برای تحمیل عفاف و ساکت کردن معترضان زن خبر داد.
نیکلاس کریستف، ستوننویس مشهور این روزنامه که تاکنون دو بار برنده جایزه معتبر پولیتزر شده است، مینویسد یکی از ریاکاریهای جمهوری اسلامی این است که بر اساس گزارشهای موثق، دختران معترض به حجاب اجباری را به اتهام «بیعفتی» بازداشت و سپس به آنها تجاوز جنسی میکند.
برپایی بنرهایی علیه بریتانیا در اطراف سفارت این کشور در تهران
پس از حواشی خبر پاک کردن شعارها از دیوار سفارت بریتانیا توسط سفیر و مردم رهگذر در تهران، صبح یکشنبه بنرهایی با عنوان «ننگ با رنگ پاک نمیشود» در اطراف سفارت این کشور برپا شد.
روی این بنرهای بزرگ که نصب آن توسط شهرداری پایتخت صورت گرفته نوشته شده است: «ننگ با رنگ پاک نمیشود» بههمراه تصویری از رئیسعلی دلواری، مبارز مشروطهخواه در جنوب ایران و نیز عبارتی به این مضمون که کشته شدن این چهره تاریخی جنبش مشروطه «توسط اشغالگران انگلیسی» فراموش نمیشود.
این اقدام سه روز پس از آن صورت گرفت که سفیر بریتانیا در تهران از همراهی مردمی که به پاک کردن شعارنوشتها از دیوار سفارت کشورش کمک کرده بودند قدردانی کرد.
در هفتههای گذشته، تصاویر متعددی در شبکههای اجتماعی و سپس رسانههای ایران منتشر شد که نشان میداد شعارهایی علیه بریتانیا روی دیوارها و در ورودی سفارت این کشور در تهران نوشته شده است.
نیروهای بسیجی و وابسته به حکومت در گذشته به سفارتخانههای کشورهای مختلف در تهران حمله کردهاند که تاکنون منجر به قطع روابط ایران با آمریکا و عربستان سعودی شده است.
همچنین حمله به سفارت بریتانیا در آذر ۱۳۹۰ منجر به پرداخت ۲۷ میلیارد تومانی خسارت از سوی جمهوری اسلامی به بریتانیا شد.
بریتانیا در ماههای اخیر در چندین نوبت جمهوری اسلامی را به دلیل سرکوب اعتراضات ایران و همچنین ارسال پهپاد به روسیه برای بهکارگیری در جنگ اوکراین تحریم کرده است.
بلژیک از شهروندانش خواست از ایران خارج شوند
وزارت خارجه بلژیک روز یکشنبه ۲۷ آذر از شهروندانش از جمله دوتابعیتیهای ایرانی-بلژیکی خواست از ایران خارج شوند.
دولت بلژیک دلیل این هشدار را «خطر بازداشتهای خودسرانه» از سوی حکومت جمهوری اسلامی اعلام کرده است.
در بیانیه وزارت خارجه بلژیک آمده است: «همه شهروندان بلژیک در ایران شامل دوتابعیتیها در معرض خطر بازداشت خودسرانه و محاکمه ناعادلانه هستند. تمام اشخاصی که به ایران سفر میکنند حتی با مقاصد توریستی در معرض این خطر هستند».
قوه قضاییه جمهوری اسلامی بهتازگی اولیویه فاندهکاستیل، امدادگر بلژیکی، را به ۲۸ سال زندان محکوم کرده است. این شهروند بلژیک حدود ۱۰ ماه پیش در ایران بازداشت شده بود.
دانشگاه علامه؛ ۲۰ دانشجوی جدید در آذرماه ممنوعالورود شدند
معاون دانشجویی دانشگاه علامه از ممنوعالورود شدن ۲۰ دانشجوی جدید این دانشگاه در پی برگزاری تجمعات روز دانشجو در ۱۶ آذرماه خبر داده است.
مهدی واحدی به خبرگزاری حکومتی مهر گفته است که «ترکیبی از تنبیهات مندرج در شیوهنامه انضباطی» برای این دانشجویان لحاظ شده است.
این مقام مسئول دانشگاه علامه به جزییات بیشتری در مورد این «تنبیهات» اشاره نکرده است اما مدعی شده دانشجویان معترض، افرادی هستند که «رفتارهای مداراگونه ما را بر نمیتابند و دانشگاه در مقابل از ابزارهای قانونی خود استفاده خواهد کرد».
واحدی در بخش دیگری از اظهارات خود به دانشجویان معترض در مورد تداوم «کنشگری» بهزعم او «منفی» هشدار داده و گفته است در صورت تکرار این اقدامات، این دانشجویان به یک تا دو ترم تعلیق از تحصیل محکوم خواهند شد.
بازداشت بردیا بصیری، همسر آیدا راستی شهروند بهایی زندانی در قرچک
گزارشهای دریافتی از ایران حاکی است که بردیا بصیری، همسر آیدا راستی شهروند بهائی زندانی در قرچک، شامگاه ۲۶ آذر توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده است.
بر اساس خبری که به رادیو فردا رسیده است: شش مامور امنیتی ساعت ۸ شامگاه شنبه پس از تفتیش خانه و توقیف برخی لوازم شخصی مهمانان از جمله لپتاپها و تلفنهای همراه والدین آیدا راستی و بردیا بصیری را با خود بردند.
آقای بصیری، پس از بازداشت همسرش نیز توسط وزارت اطلاعات احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفته بود.
منابع آگاه میگویند که آیدا راستی با شنیدن خبر بازداشت همسرش دچار حمله عصبی شده است و ماموران زندان قرچک به ناچار او را با ویلچر به درمانگاه منتقل کردند.
این شهروند بهایی بهرغم گذشت ۸۱ روز از زمان دستگیری، کماکان در زندان قرچک ورامین در بازداشت و بلاتکلیفی بهسر میبرد و در این مدت با «کاهش وزن شدید» روبهرو شده است.
ب
تقی آزاد ارمکی، از اساتید شناختهشده رشته جامعهشناسی در ایران، میگوید که حکومت جمهوری اسلامی «پیر» شده است اما اصرار دارد که جامعه جدید تولد یافته در ایران همچنان «تحت فرمان و خواستههای آن» باشد.
او درباره علت تداوم و تاثیر اعتراضات به رسانه حکومتی «شفقنا» گفته است جنبش اجتماعی جدیدی که در ایران شکل گرفته نشان میدهد بهرغم پافشاری حکومت بر موضع خود، این جامعه بزرگ تازهمتولد و متنوع، «تغییر مطابق خواستههای جمهوری اسلامی را نمیپذیرد».
آقای آزاد با اشاره به اینکه این جامعه «منتقد و معترض سیستم پیر است» تصریح کرد: «جامعه ایران این را فغان میکشد و می گوید من چون جوان هستم، بازنگری و تغییر در لباس، آرایش، زبان و افراد جمهوری اسلامی را میخواهم».